Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.10.2015.
19:56 >> 22:59h
Vestionline A

EL: Teo i De Kolo "okrenuli" Bamberg, Dudu šokirala Cedevita, PAO "pao"

Košarkaši Žalgirisa savladali su Karšijaku u gostima sa 68:66, u trećem kolu C grupe Evrolige.

Arhiva
Foto: Ilustracija

Dramatičan duel u Turskoj odlučen je u samom finišu, kada je Džastin Karter u poslednjoj sekundi promašio trojku za pobedu domaćina.

Žalgiris je ostvario drugu pobedu u sezoni, dok je timu Ufuka Saridže ovo drugi poraz posle startnog trijumfa protiv Barselone. 

Litvanski šampion odlično je ušao u meč, dobio je prvu deonicu sa 23:15 i to vođstvo je uspeo da sačuva do kraja. Karšijaka je u samom finišu stigao do preokreta, ali Jankunas i Seibutis su obezbedili pobedu gostima. 

Jankunas je meč završio sa 16 poena i deset skokova, Bruk Motom dodao je 13 uz sedam uhvaćenih lopti, a Hanlan je ubacio deset poena. Na drugoj strani, Gebrijel je imao 17, a Karter 12 poena.

Barsa zgromila PAO

Košarkaši Barselone pobedili su Panatinaikos rezultatom 77:52, u derbiju trećeg kola Evrolige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džastin Doelman koji je postigao 13 poena uz šest skokova. Sa druge strane, srpski reprezentativni centar Miroslav Raduljica je imao učinak od po devet poena i skokova i četiri izgubljene lopte. Aleksandar Pavlović je ubacio sedam poena uz tri skoka. Ognjen Kuzmić i Vladimir Janković nisu ulazili u igru zbog povreda. 

CSKA iz Moskve zadržao je maksimalan učinak posle tri kola grupe D, pošto je na svom parketu savladao Bamberg 83:77.

Kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić bio jedan od najzaslužnijih za pobedu "armejaca". Teo je meč završio sa 18 poena, četiri asistencije i tri skoka, dok je najefikasniji bio Nando De Kolo sa 22 poena, uz sedam uspešnih dodavanja. 

S druge strane, najboji u poraženom timu bio je Bred Vonamejker sa 19 poena, Nikos Zizis upisao je 12, Nikolo Meli 11, a Danijel Tais deset. 

Košarkaši Cedevite napravili su veliko izenađenje u trećem kolu Evrolige pošto su savladali Anadolu Efes u gostima sa 81:75.

Vicešampion ABA lige je tako stigao do prve pobede u grupi B, dok je tim Dušana Ivkovića pretrpeo prvi poraz. Domaći tim u većem delu utakmice imao je prednost, ali je Cedevita održavala sve vreme priključak i sjajnom poslednjom deonicom (27:17) stigla je do pobede. 

Goste je predvodio sjajni Luka Babić sa 14 poena, devet skokova i pet asistencija, a veoma dobar bio je i Miro Bilan sa 20 poena i deset skokova. Na drugoj strani, Džon Dibler ubacio je 15 poena, a Dario Šarić imao je 14 poena i pet skokova. 

Limož "pregažen"

Laboral Kuća deklasirala je domaći Limož i ostvarila drugu uzastopnu pobedu u grupi. Već na poluvremenu tim iz Vitorije ubacio je 60 poena, pa je bilo jasno da Limož nema šta da traži. 

Adams je bio najbolji sa 18 poena i devet asistencija, Kozer je dodao 16, a Jaka Blažič sedam uz tri skoka i dve krađe. Kod domaćina, Kalpeper je ubacio 13, Traore je imao 11, a Leo Vesterman osam uz četiri skoka i pet asistencija. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online