Četvrtak 29.10.2015.
19:56 >> 22:59h
Vestionline

EL: Teo i De Kolo "okrenuli" Bamberg, Dudu šokirala Cedevita, PAO "pao"

Arhiva
Foto: Ilustracija

Dramatičan duel u Turskoj odlučen je u samom finišu, kada je Džastin Karter u poslednjoj sekundi promašio trojku za pobedu domaćina.

Žalgiris je ostvario drugu pobedu u sezoni, dok je timu Ufuka Saridže ovo drugi poraz posle startnog trijumfa protiv Barselone. 

Litvanski šampion odlično je ušao u meč, dobio je prvu deonicu sa 23:15 i to vođstvo je uspeo da sačuva do kraja. Karšijaka je u samom finišu stigao do preokreta, ali Jankunas i Seibutis su obezbedili pobedu gostima. 

Jankunas je meč završio sa 16 poena i deset skokova, Bruk Motom dodao je 13 uz sedam uhvaćenih lopti, a Hanlan je ubacio deset poena. Na drugoj strani, Gebrijel je imao 17, a Karter 12 poena.

Barsa zgromila PAO

Košarkaši Barselone pobedili su Panatinaikos rezultatom 77:52, u derbiju trećeg kola Evrolige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džastin Doelman koji je postigao 13 poena uz šest skokova. Sa druge strane, srpski reprezentativni centar Miroslav Raduljica je imao učinak od po devet poena i skokova i četiri izgubljene lopte. Aleksandar Pavlović je ubacio sedam poena uz tri skoka. Ognjen Kuzmić i Vladimir Janković nisu ulazili u igru zbog povreda. 

CSKA iz Moskve zadržao je maksimalan učinak posle tri kola grupe D, pošto je na svom parketu savladao Bamberg 83:77.

Kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić bio jedan od najzaslužnijih za pobedu "armejaca". Teo je meč završio sa 18 poena, četiri asistencije i tri skoka, dok je najefikasniji bio Nando De Kolo sa 22 poena, uz sedam uspešnih dodavanja. 

S druge strane, najboji u poraženom timu bio je Bred Vonamejker sa 19 poena, Nikos Zizis upisao je 12, Nikolo Meli 11, a Danijel Tais deset. 

Košarkaši Cedevite napravili su veliko izenađenje u trećem kolu Evrolige pošto su savladali Anadolu Efes u gostima sa 81:75.

Vicešampion ABA lige je tako stigao do prve pobede u grupi B, dok je tim Dušana Ivkovića pretrpeo prvi poraz. Domaći tim u većem delu utakmice imao je prednost, ali je Cedevita održavala sve vreme priključak i sjajnom poslednjom deonicom (27:17) stigla je do pobede. 

Goste je predvodio sjajni Luka Babić sa 14 poena, devet skokova i pet asistencija, a veoma dobar bio je i Miro Bilan sa 20 poena i deset skokova. Na drugoj strani, Džon Dibler ubacio je 15 poena, a Dario Šarić imao je 14 poena i pet skokova. 

Limož "pregažen"

Laboral Kuća deklasirala je domaći Limož i ostvarila drugu uzastopnu pobedu u grupi. Već na poluvremenu tim iz Vitorije ubacio je 60 poena, pa je bilo jasno da Limož nema šta da traži. 

Adams je bio najbolji sa 18 poena i devet asistencija, Kozer je dodao 16, a Jaka Blažič sedam uz tri skoka i dve krađe. Kod domaćina, Kalpeper je ubacio 13, Traore je imao 11, a Leo Vesterman osam uz četiri skoka i pet asistencija. 

2024 © - Vesti online