Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.10.2009.
23:20
A

Vujošević: Nedovoljno agresivni protiv Cibone

Partizan je odbranu trofeja Jadranske lige otpočeo porazom na svom terenu od prošlogodišnjeg finaliste regionalnog takmičenja ekipe Cibone rezultatom 64:51 (14:14, 19:11, 10:13, 21:13).

Zasluženom trijumfu Cibone, prvom u ovom takmičenju protiv Partizana u Beogradu, nema se šta prigovoriti, pošto su gosti bili bolji u skoro svim segmentima igre.

Utakmica je obilovala brojnim greškama i vrlo tromom igrom u napadu obe ekipe, mada se stekao utisak da Zagrepčani imaju nešto manje problema u organizaciji od domaćeg tima.


Cibona je u šutu iz igre bila preciznija, a i broj ukradenih (11:5), odnosno izgubljenih lopti (11:18) u potpunosti je išao u prilog izabranicima trenera Velimira Perasovića.
 

"Crno-beli" su mnogo kuburili u napadu, a podatak da su u protivnički koš ubacili samo 51 poen dovoljno govori koliko su poteškoća imali kada je lopta bila u nihovom posedu. Pritom treba reći da je najtrofejniji srpski klub prvu trojku postigao početkom poslednjeg perioda igre i da su "crno-beli" promašili čak 12 slobodnih bacanja.
 

Ništa manje problema Partizan nije imao u odrbani gde nije ispoljena fanastična agresivnost, po kojoj su ranije generacije bile nadaleko poznate. Propusti u defanzivi bili su evidentni, pre svega, u prvom poluvremenu, kada je protivnik uspevao da kazni svaku nesmotrenost ili grešku u preuzimanju.


Tabela:
Cibona 2-0
Radnički 2-0
Zagreb 2-0
Helios 2-0
Zadar 1-1
Budućnost 1-1
Cedevita 1-1
FMP 1-0
Crvena zvezda 0-2
Široki 0-2
Hemofarm 0-2
Bosna 0-1
Olimpija 0-1
Partizan 0-1

Mladi tim Partizana očigledno je imao tremu na debiju pred vernim navijačima, koji su došli u velikom broju i do kraja susreta nesebično pružali podršku svojim ljubimcima.


Najbolji akter utakmice bio je Marko Tomas, koji je postigao 22 poena, a kao veliko pojačanje Cibone pokazao se nekadašnji košarkaš Galatasaraja Antonio Grejvs sa 15 poena. 


 

U Partizanu su nešto bolji bili Jan Veseli sa 12 i Žarko Rakočević sa deset poena, a već u prvom meču u dresu državnog prvaka istakao se mladi Branislav Đekić.

Hemofarma poražen od Cedevite

U poslednjoj utakmici drugog kola Jadranske lige košarkaši vršačkog Hemofarma poraženi su večeras u Zagrebu od tima domaće Cedevite sa 91:87 (18:22, 17:23, 25:23, 31:19).
Utakmica između Olimpije i Bosne je odložena.


Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević istakao je nakon utakmice da "crno-beli" nisu iskazali dovoljnu dozu agresivnosti i angažovanosti u odbrani.
 

"Pobeda šampiona Hrvatske apsolutno je zaslužena. Moguće je da je u našem timu, u kome je bilo puno debitanata, bilo previše straha i blokade usled debija pred svojim navijačima u značajnom meču", rekao je Vujošević.
 

On je naglasio da zamera svojim izabranicima što nisu uspeli da, kako je rekao "artikulišu veliku želju za pobedom i dobrom igrom i prenesu je iz glava na teren".
 

"Osim adaptacije nakon povratka iz Amerike, koja još traje, objektivni razlozi slabe igre i poraza na startu regionalnog takmičenja su i bolest Aleksandar Marića i povreda Dušana Kecmana", podsetio je trener najtrofejnijeg srpskog kluba.

sreda, 14. oktobar:
Partizan - Cibona 51:64
Cedevita - Hemofarm 91:87

utorak, 13. oktobar:
FMP - Crvena zvezda 85:81 pp
Zagreb - Budućnost 80:75
Radnički - Zadar 72:69
Široki - Helios 72:77

Na pitanje kada očekuje da se tim kompletira, odnosno kada će doći najavljeno pojačanje na poziciji plejmejkera, Vujošević je odgovorio da se "novosti u vezi sa tim mogu očekivati za nekoliko dana".
 

Krilni igrač Partizan Dušan Kecman naglasio je da su njegovi saigrači imali loš pristup okršaju sa zagrebačkim timom.

"Uočljivo je da gubimo mnogo lopti i da se greške ponavljaju iz utakmice u utakmicu", rekao je Kecman.
 

Trener Cibone Velimir Perasović bio je zadovoljan prvim trijumfom Zagrepčana nad Partizanom u Beogradu u Jadranskoj ligi.
 

"Imali smo šansu da trijumfujemo s obzirom da je Partizan još nekompletan i da se još adaptira nakon povratka sa drugog kontinenta", istakao je Perasović i dodao da su oni tu šansu iskoristili, pošto su igrali "muški i hrabro".
 

Perasović je poručio da su "cibosi" ekipa u formiranju i da igraju sa dosta oscilacija, pa je moguć kiks u narednom kolu, kada u Zagreb stiže FMP.

Partizan - Cibona 51:64


Sudije: Boltauzer i Kolar (Slovenija) i Radomir Vojinović (Crna Gora).


Partizan: Sinovec 4, Kecman 2, Milošević 1, Rašić, Lučić 1, Mitrović 4, Božić, Marić 5, Rakočević 10, Veseli 12, Djekić 8, Vranješ 4.
Cibona: Gordon 12, Bogdanović, Troha, Radošević, Vukušić, Andrić 5, Bagarić 8, Zubčić 1, Princ, Rozić 1, Grejvs15, Tomas 22.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online