Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.09.2015.
15:39
Vestionline, Tanjug A

Nesuđeni "orao" Jović: Saletov sistem za uspeh

Povreda ga je omela da bude deo Srbije na Evrobasketu, ali vedar duh nije napustio Stefana Jovića. Plejmejker Crvene zvezde, prošlogodišnji osvajač srebrne medalje sa "orlovima" na Mundobasketu, uveren je da će njegovi saigrači eliminisati Fince u osmini finala.

facebook.com/planetwin365 Srbija
Ponosan na saigrače: Stefan Jović

- Finska je izuzetno neugodna ekipa, s obzirom na to da nije na košarkaškoj mapi Evrope. Što se te utakmice tiče mislim da smo mnogo kvalitetniji i treba da se bavimo našom igrom kao što je to i rekao Miroslav Raduljica. Sve zavisi od nas i maksimalno ozbiljno moraju da shvate tu utakmicu - rekao je Jović na druženju s novinarima povodom EP u organizaciji "Planet Win 365".

Srebrni "orao" sa prošlogodišnjeg Mundobasketa veruje da Srbija ima jači tim nego pre godinu dana.

- Ekipa je kompletnija nego prošle godine. Zreliji su za jednu sezonu i ušli su u sistem rada selektora Aleksandra Đorđevića. To je mnogo važno za uspeh. Deluju sigurnije, mobilnije na terenu. Nije se tu nešto mnogo menjalo u odnosu na prošlogodišnji sastav. Birčevića je zamenio Erceg, koji je sličan tip igrača. Tu su Nedović i Milosavljević i nije se tu nešto mnogo atletski promenilo, ali smo dobili mnogo na iskustvu.

Skorcanitis najveće pojačanje ikada

facebook.com/planetwin365 Srbija

O Sofoklisu Skorcanitisu, zvučnom pojačanju crveno-belih Jović govori biranim rečima.

- Skorcanitis je najveće pojačanje koje je stiglo uopšte u Srbiju i jako pozitivan momak, koji donosi sjajnu energiju kako na terenu, tako i van njega. Stalno je nasmejan i pozitivan, tako da je to ono što nam je trebalo. Slično kao i Boban Marjanović prošle godine. Što se tiče Tompsona tu je nedelju dana i polako ulazi u sistem rada Dejana Radonjića. Postepeno shvata koju ulogu treba da ima u Zvezdi. Dobar je šuter i izuzetno dobar sa loptom - istakao je Jović i dodao da još nije imao vremena da odgleda partije novog plejmejkera Zvezde Gala Mekela, koji trenutno nastupa za Izrael na Evropskom prvenstvu.

- Nisam zbog obaveza stigao da odgledam utakmice Gala Mekela, ali po statistici vidim da je odličan. Izuzetno me raduje što smo ista pozicija, jer najbitnija je zdrava konkurencija. U suštini igraće onaj ko bude u boljoj formi i ko bude bolji za tim. Drago mi je što igra fenomenalno za svoju selekciju i neka sa takvim igrama nastavi i u Zvezdi.

Plejmejker Crvene zvezde istakao je da pripreme za novu sezonu teku po planu i da je atmosfera u ekipi sjajna.

- Pripreme sa Zvezdom za sada teku odlično, ali ekipa još uvek nije kompletna, što zbog obaveza u reprezentaciji, što zbog bolesti i povreda. Igrači koji su trenutno tu su maksimalno spremni za rad i hemija je zaista dobra.

Zvezda u novoj sezoni brani čak tri trofeja. Po Stefanu je to "sreća u nesreći".

- Videćemo kad krene liga da li smo jači nego prethodne sezone. Ove godine imamo "sreću u nesreći" da branimo čak tri trofeja. Znamo da je mnogo lakše osvojiti nego odbraniti i puno ekipa će želeti da nam uzme "skalp". Biće mnogo teže, ali uz prava pojačanja verujem da možemo da ponovimo uspeh od prošle sezone - naveo je Nišlija i dodao da je potpuno spreman za početak sezone.

- Sa zdravljem je sada sve u odličnom stanju. Imao sam dovoljno vremena da sredim sve probleme koje sam imao i potpuno spreman dočekujem novu sezonu - poručio je za kraj Jović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online