Petak 11.09.2015.
15:39
Vestionline, Tanjug

Nesuđeni "orao" Jović: Saletov sistem za uspeh

facebook.com/planetwin365 Srbija
Ponosan na saigrače: Stefan Jović

- Finska je izuzetno neugodna ekipa, s obzirom na to da nije na košarkaškoj mapi Evrope. Što se te utakmice tiče mislim da smo mnogo kvalitetniji i treba da se bavimo našom igrom kao što je to i rekao Miroslav Raduljica. Sve zavisi od nas i maksimalno ozbiljno moraju da shvate tu utakmicu - rekao je Jović na druženju s novinarima povodom EP u organizaciji "Planet Win 365".

Srebrni "orao" sa prošlogodišnjeg Mundobasketa veruje da Srbija ima jači tim nego pre godinu dana.

- Ekipa je kompletnija nego prošle godine. Zreliji su za jednu sezonu i ušli su u sistem rada selektora Aleksandra Đorđevića. To je mnogo važno za uspeh. Deluju sigurnije, mobilnije na terenu. Nije se tu nešto mnogo menjalo u odnosu na prošlogodišnji sastav. Birčevića je zamenio Erceg, koji je sličan tip igrača. Tu su Nedović i Milosavljević i nije se tu nešto mnogo atletski promenilo, ali smo dobili mnogo na iskustvu.

Skorcanitis najveće pojačanje ikada

facebook.com/planetwin365 Srbija

O Sofoklisu Skorcanitisu, zvučnom pojačanju crveno-belih Jović govori biranim rečima.

- Skorcanitis je najveće pojačanje koje je stiglo uopšte u Srbiju i jako pozitivan momak, koji donosi sjajnu energiju kako na terenu, tako i van njega. Stalno je nasmejan i pozitivan, tako da je to ono što nam je trebalo. Slično kao i Boban Marjanović prošle godine. Što se tiče Tompsona tu je nedelju dana i polako ulazi u sistem rada Dejana Radonjića. Postepeno shvata koju ulogu treba da ima u Zvezdi. Dobar je šuter i izuzetno dobar sa loptom - istakao je Jović i dodao da još nije imao vremena da odgleda partije novog plejmejkera Zvezde Gala Mekela, koji trenutno nastupa za Izrael na Evropskom prvenstvu.

- Nisam zbog obaveza stigao da odgledam utakmice Gala Mekela, ali po statistici vidim da je odličan. Izuzetno me raduje što smo ista pozicija, jer najbitnija je zdrava konkurencija. U suštini igraće onaj ko bude u boljoj formi i ko bude bolji za tim. Drago mi je što igra fenomenalno za svoju selekciju i neka sa takvim igrama nastavi i u Zvezdi.

Plejmejker Crvene zvezde istakao je da pripreme za novu sezonu teku po planu i da je atmosfera u ekipi sjajna.

- Pripreme sa Zvezdom za sada teku odlično, ali ekipa još uvek nije kompletna, što zbog obaveza u reprezentaciji, što zbog bolesti i povreda. Igrači koji su trenutno tu su maksimalno spremni za rad i hemija je zaista dobra.

Zvezda u novoj sezoni brani čak tri trofeja. Po Stefanu je to "sreća u nesreći".

- Videćemo kad krene liga da li smo jači nego prethodne sezone. Ove godine imamo "sreću u nesreći" da branimo čak tri trofeja. Znamo da je mnogo lakše osvojiti nego odbraniti i puno ekipa će želeti da nam uzme "skalp". Biće mnogo teže, ali uz prava pojačanja verujem da možemo da ponovimo uspeh od prošle sezone - naveo je Nišlija i dodao da je potpuno spreman za početak sezone.

- Sa zdravljem je sada sve u odličnom stanju. Imao sam dovoljno vremena da sredim sve probleme koje sam imao i potpuno spreman dočekujem novu sezonu - poručio je za kraj Jović.

2024 © - Vesti online