Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.05.2015.
19:31
24sata.rs A

Predsednik Evrolige: "Delije" su primer za sve navijače!

Predsednik Evrolige Đordi Bartomeu istakao je da "kada bi se domaćin Fajnal fora birao po sentimentalnosti, Beograd bi bio glavni favorit", ali da presuđuju drugi faktori.

Fonet/A. K.
Navijači Crvene zvezde oduševili Evropu

Različite zemlje koje organizuju regionalne lige imaju za cilj isključivo razvijanje košarke i to je nešto čime se moraju ponositi. Tako je i sa ABA ligom koja svake godine iznedri mlade i talentovane košarkaše.

Bertomeu tvrdi da sigurno neće biti problema za Crvenu zvezdu i Cedevitu da nastupe u ovom elitnom takmičenju i sledeće sezone, uprkos tome što je prethodnih godina bilo problema sa licencama klubova iz ABA lige.

- Ne samo da očekujem da će igrati u eliti, već sam i siguran u to, jer su već predali preliminarne papire potrebne za učešće, koji će biti potvrđeni u julu kada se bord direktora ECA okupi na sastanku i odredi ciljeve za sledeću sezonu - dodaje prvi čovek Evrolige.

Partizan može da se prijavi za vajld kartu

- Partizan je uvek dobrodošao u Evroligu, ali samo ako to zasluži igrom i plasira se u najbolja dva tima ABA lige, kao što to pravila nalažu. S obzirom na to da crno-beli nisu uspeli da se izbore za direktno učešće, sada im preostaje da se prijave za vajld kartu, poput svih drugih timova - kaže Bartomeu.

Predsednik Evrolige je posebno pohvalio navijače Crvene zvezde koji su uspeli da obore rekord ovog takmičenja po posećenosti na jednoj utakmici (raniji rekord držali su navijači Partizana).

- To svakako doprinosi podršci koju Evroliga uživa u balkanskim državama. Više od 24.000 fanova je ispratilo Zvezdu na jednoj utakmici, a to sigurno ne bi bilo moguće da srpski košarkaši ne igraju na visokom nivou – ističe Bartomeu.

Fajnal for ovogodišnje Evrolige se održao u Madridu, a nedavno je objavljeno i da je Beograd predao zahtev za domaćinstvo završne faze ovog takmičenja 2017. godine.

- Jako smo srećni što se Beograd interesuje da ugosti najbolje timove Evrolige. Postoji još šest gradova koji su predali zahteve i biće jako teško odabrati domaćina. Kada bismo gledali sa sentimentalne strane, svakako je da Beograd važi za favorita, jer se tu pokazuje ogromna strast ka košarci, ali moramo da uzmemo u obzir i druge faktore. Kada pogledate listu prethodnih domaćina poput Milana, Londona, Istanbula, Madrida ili Berlina sledeće godine, otprilike dobijate sliku onoga šta tražimo – zaključuje Bartomeu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online