Utorak 26.05.2015.
19:31
24sata.rs

Predsednik Evrolige: "Delije" su primer za sve navijače!

Fonet/A. K.
Navijači Crvene zvezde oduševili Evropu

Različite zemlje koje organizuju regionalne lige imaju za cilj isključivo razvijanje košarke i to je nešto čime se moraju ponositi. Tako je i sa ABA ligom koja svake godine iznedri mlade i talentovane košarkaše.

Bertomeu tvrdi da sigurno neće biti problema za Crvenu zvezdu i Cedevitu da nastupe u ovom elitnom takmičenju i sledeće sezone, uprkos tome što je prethodnih godina bilo problema sa licencama klubova iz ABA lige.

- Ne samo da očekujem da će igrati u eliti, već sam i siguran u to, jer su već predali preliminarne papire potrebne za učešće, koji će biti potvrđeni u julu kada se bord direktora ECA okupi na sastanku i odredi ciljeve za sledeću sezonu - dodaje prvi čovek Evrolige.

Partizan može da se prijavi za vajld kartu

- Partizan je uvek dobrodošao u Evroligu, ali samo ako to zasluži igrom i plasira se u najbolja dva tima ABA lige, kao što to pravila nalažu. S obzirom na to da crno-beli nisu uspeli da se izbore za direktno učešće, sada im preostaje da se prijave za vajld kartu, poput svih drugih timova - kaže Bartomeu.

Predsednik Evrolige je posebno pohvalio navijače Crvene zvezde koji su uspeli da obore rekord ovog takmičenja po posećenosti na jednoj utakmici (raniji rekord držali su navijači Partizana).

- To svakako doprinosi podršci koju Evroliga uživa u balkanskim državama. Više od 24.000 fanova je ispratilo Zvezdu na jednoj utakmici, a to sigurno ne bi bilo moguće da srpski košarkaši ne igraju na visokom nivou – ističe Bartomeu.

Fajnal for ovogodišnje Evrolige se održao u Madridu, a nedavno je objavljeno i da je Beograd predao zahtev za domaćinstvo završne faze ovog takmičenja 2017. godine.

- Jako smo srećni što se Beograd interesuje da ugosti najbolje timove Evrolige. Postoji još šest gradova koji su predali zahteve i biće jako teško odabrati domaćina. Kada bismo gledali sa sentimentalne strane, svakako je da Beograd važi za favorita, jer se tu pokazuje ogromna strast ka košarci, ali moramo da uzmemo u obzir i druge faktore. Kada pogledate listu prethodnih domaćina poput Milana, Londona, Istanbula, Madrida ili Berlina sledeće godine, otprilike dobijate sliku onoga šta tražimo – zaključuje Bartomeu.

2024 © - Vesti online