Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.04.2015.
10:30
N. Drenovac - Vestionline A

Gurović za Vestionline: Zna Zvezda kako se pobeđuju velikani!

Neki kažu počinje rat. Neki da će "večiti" derbi u polufinalu ABA lige biti poslastica za košarkaške sladokusce. Sveopšti utisak je - neka trijumfuje košarka! Jedno je sigurno: pobednik dobija sve (učešće u Evroligi, sponzore, "život"...), dok gubitniku ne preostaje ništa, nego da se pomiri sa činjenicom da su stalak za infuziju i boca zakačeni, te da će grčevito morati da se izbori sa novonastalom situacijom.

Tanjug
Podjednake šanse: Milan Gurović

Proslavljeni srpski reprezentativac Milan Gurović za Vestionline otvoreno je govorio o seriji Crvene zvezde i Partizana, sukobu FIBA i ULEB, ličnim ambicijama...

-  Na stranu navijačka pripadnost, šanse su podjednake. Sa jedne strane je Boban Marjanović, najbolji centar u Evropi, sjajni Markus Vilijams i ostali pojedinci koji su pokazali da uz pomenuti tandem funkcionišu kao besprekorna homogena celina, dok preko puta imaju iskustvo Aleksandra Pavlovića i Milana Mačvana, agresivnost Dragana Milosavljevića i odličnog šutera Džoša Akojona. Tenzija je velika, ulog još veći, a nervoza će neminovno biti prisutna - počinje priču Gurović, uz opasku da iz iskustva igranja ovakvih mečeva veruje da neće biti mnogo poena.

Pet regionalnih trofeja iza sebe nosi "alfa i omega" tima iz Humske Duško Vujošević. Njegov kolega u suparničkom taboru Dejan Radonjić za sada nije okusio slast ABA-ligaškog prstena.

- Ptice na grani znaju da je Dule iskusniji od Dejana. Međutim, ne bi trebalo pocenjivati uspehe trenera Zvezde. Zna i on kako se velikani pobeđuju, pokazao je to ove sezone.

Partizan će ostati uskraćen za prisustvo "grobara" u duelima kada je organizator Crvena zvezda. I obrnuto...

O trenerskoj karijeri: Biću najbolji u Evropi!

- Sećam se da su mi se smejali kada sam pričao da ću biti jedan od najboljih igrača u Evropi. Ti isti su, potom, pobegli u "mišju rupu". Isto tako kažem, biću jedan od najboljih trenera na Starom kontinentu! Ja razmišljam glavom, a ne srcem.

- Nismo daleko od grčkog scenarija. Znate i sami šta se dešava kada se sastanu Panatinaikos i Olimpijakos. Ne bih voleo da dođe do nemilih događaja, jer u tom slučaju šaljemo lošu sliku u svet. Ovako je najbolje za sve - iskreno će popularni "Čiča".

Na pitanje da li će prisustvovati mečevima u organizaciji Partizana, Gurović je kratko, uz osmeh, prokomentarisao:

- Čekajte da "bacim oko" na kalendar, da vidim da li je danas 1. april? Pa, ja sam tamo "persona non grata".

Jedan od duela koji bi mogao da utiče na krajnji ishod derbija svakako je Pavlović - Kalinić.

- Decenijiski NBA as protiv osvajača srebrne medalje na Mundobasketu. Biće zanimljivo... - zaokružio je priču o polufinalnoj seriji koja je na programu večeras (utorak 21.00, dvorana "Pionir").

Trenutno jedna od najaktuelnijih tema u srpskoj, ali i regionalnoj košarci je ozbiljan sukob svetske i evropske Kuće košarke, u kome bi Srbija mogla "debelo" da "nadrlja".

- Ne pratim previše ta dešavanja, što zbog košarkaških, što zbog privatnih obaveza. Dva velika "obaraju ruke", a mi postajemo kolateralna šteta. Nažalost, na svim poljima smo u istoj poziciji - u politici, sportu i životu.

Ne pretimo nikome, ali...

FMP, na čijoj klupi sedi Milan Gurović startovao je u Super ligi sa dva trijumfa. Mladi stručnjak tvrdi da je izostanak imperativa i pritiska ključ odličnih rezultata tima iz Železnika.

- Savladali smo Tamiš na svom parketu, napravili ozbiljan brejk protiv Konstantina u Nišu, tako da je došlo vreme za "šlag na tortu", odnosno utakmice protiv najboljih timova u zemlji. Ubedljivo smo najmlađi, ne pretimo nikome i idemo korak po korak, pa koliko doguramo...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online