Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 11.04.2015.
15:16
Tanjug A

Đurović u procentima: Zvezda 51 - Partizan 49

Iskusni košarkaški stručnjak Vlade Đurović rekao je da očekuje neizvesnu seriju u polufinalu plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde i Partizana i blagu prednost dao crveno-belima.

youtube.com/Rudyvgd2
Zvezdina prednost je uigranost: Vlade Đurović, nekadašnji trener Crvene zvezde

- Malu prednost ima Zvezda, u procentima 51:49. Duže su u istom sastavu, uigraniji su, dok je Partizan menjao igrače tokom sezone i Amerikanac Džos Akojon se nije još uklopio. Očekujem da Partizan bude opasniji kad počne završnica Superlige. Veliki ulog je na stolu, pitanje igranja u Evroligi naredne sezone i budžet. Dobro je što neće biti navijača oba tima u dvorani - rekao je Đurović Tanjugu.  

Prema njegovim rečima prednost Zvezde ogleda se i u tome što će imati utakmicu više na domaćem terenu.    

Nisam pristalica ABA lige, ali...

Đurović je priznao da nije pristalica ABA lige, ali da se raduje završnici regionalnog takmičenja.
- Nije moglo da se poželi bolja završnica, utakmica u Podgorici između Budućnost i Partizana je bila dramatična, odlučivala je ko će izbeći Zvezdu, a ovo sad je tek poslastica. I druga utakmica između Budućnosti i Cedevite je dobra, ali to više interesuju Crnu Goru i Hrvatsku - zaključio je Đurović.

- Zvezda je samo dva meča u Evroligi odigrala u Pioniru i dobila, nije to slučajno. Pionir je čudo, takva akustika ne postoji nigde, publika je sa svih strana, parket se trese dok se izvode slobodna bacanja... Ekipe koje sam vodio kao trener nisu znale šta ih je snašlo, igrači ne znaju gde udaraju, posebno ako se ne gostuje često - objasnio je Đurović. 

On se posebno osvrnuo na novajliju u timu Partizana, Akojona, koji se prošlog meseca priključio ekipi Duška Vujoševića. 

- Amerikanc je opasan igrač, specifičan, igra na način kao što su to radili Dražen Petrović, Nikos Galis ili sada Endrju Gaudlok. Ponekad deluje da ishitreno šutne, ali takav košarkaš mora da se pusti i istrpi. Odličan je, iako pre nisam čuo za njega. Nezgodan je za čuvanje i može da dobije utakmcu - istakao je Đurović. 

Bivši trener Crvene zvezde, Budućnosti, Metalca i brojnih drugih klubova očekuje da polufinalna serija prođe u fer i sportskoj atmosferi. 

- Teško će biti igračima i trenerima, ali najteže sudijama. Koga kod da delegiraju biće skakanja, priogovora.. Teško, ne bih želeo da budem u njihovoj koži - poručio je Đurović.
  
Polufinalna serija plej-ofa Jadranske lige između Crvene zvezde i Partizana počinje u utorak 14. aprila u hali Pionir, a igraće se po sistemu 2-2-1.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online