Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 13.04.2015.
12:58
Tanjug A

Šta kažu "večiti" pred duele godine?

Treneri Partizana i Crvene zvezde Duško Vujošević i Dejan Radonjić najavili su veliku borbu u plej ofu ABA lige i apelovali na navijače da serija protekne u fer i sportskoj atmosferi.

Tanjug
Večiti na jednom mestu, pravo čudo: Luka Mitrović, Dejan Radonjić, Roman Lisac, Duško Vujošević i Dragan Milosavljević na konferenciji za novinare uoči starta polufinalne serije u regionalnoj ABA ligi

Ulog je veliki, pošto će ekipa koja prođe u finale regionalnog takmičenja izboriti plasman u Evroligu naredne sezone.

- Nadam se da najavljujemo košarkaški praznik u Beogradu jer derbi predstavlja deo tradicije ovog grada, a tradicija je lepota koju treba čuvati. Bez obzira na to što klubovi nisu imali iste okolnosti, došli su u situaciju da se bore za trofej - rekao je Vujošenić na konferenciji za medije u hotelu "Kraun plaza".

On je rekao da je bio u dilemi da li da dođe na zajedničku konferenciju s obzirom da je zakazana uoči sastanka Lige za bezbednost na kojoj će se odlučiti da li će protivnički navijači moći da prisustvuju utakmicama.

- Zvezda je insistirala na počeku sezone i tražila da dođe do razmene karata. Usaglasili smo se da 500 navijača gostujućeg kluba može da prisustvuje mečevima. Po svim indicijama, čini mi se da će se od te prakse odustati. Ne smatram da je to korektan gest i on ne vraća u normalu ove susrete, ali sačekaćemo odluku sa sastanka za bezbednost čelnika ABA lige -  rekao je Vujošević i dodao da je Zvezda blagi favorit s obzirom na rezultate ove sezone i osvajanje nacionalnog Kupa i plasman u Top 16 faze Evrolige.

- Partizan je svoju istoriju već ispisao, pobeđivao je i veće klubove od Crvene zvezde i na gostujućim terenima, nećemo se uplašiti ako bude pun Pionir njihovih navijača. Pretiti Partizanu i tvrditi da će Zvezda sledeće sezone sigurno igrati Evroligu nije pristojno, daćemo sve od sebe i videćemo kakav će efekat naš trud imati - rekao je Vujošević.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa kompletna dočekuje početak pokufinalne serije i da veruje da može da pobedi "izuzetno kvalitetan tm Partizana".

- Prvi put se igra na tri pobede. Partizan je tokom sezone uspeo da formira i kompletira tim i da dobrom serijom dođe do polufinala ABA lige. Dodatno su se pojačali dovođenjem plejmejlera Akujona. Očekuje nas velika borba, spremno i u pozitivnom ambijentu dočekujemo seriju zbog igara u rezultata ove sezone - rekao je Radonjić.

On je istakao da je zdravstveni bilten ekipe dobar i da su svi igrači fokusirani na prvi meč protiv večitog rivala.

- Odigrali smo tri utakmice ove sezone, dve dobili, jednu izgubili. Prednost domaćeg terena znači i verujem da će nam to biti podsticaj da sutra pobedom otvorimo seriju - rekao je Radonjić.

Lisac zadovoljan kvalitetom ABA lige

Generalni menadžrer ABA lige Roman Lisac rekao je da je zadovoljan nivoom koje je to regionalno takmičenje ostvarilo za proteklih 14 godina.

- Bilo je puno "Nevernih Toma" koji nisu verovali u Ligu. Radostan sam i ponosan na ovu sezonu, uveli smo mogućnost naknadnog video snimka za sudije koji osim nas ima samo Evroliga. To je dobro za klubove i igrače i menadžere, a najvažnije od svega je da se svih 200 utakmica prenosi i time im dajemo priliku da se reklamiraju - rekao je Lisac.
Komentarišući sukob na relaciji FIBA- ABA liga on je rekao da je u poslednje vreme plasirano puno netačnih informacija koje ne donose dobro košarci.

- Nekorektno je da se to dešava uoci završnice našeg plej ofa. To je veliko opterećenje, za nas nije lako sve organizovati i boriti se sa 'duhovima' sa strane. Imaćemo danas sastanak sa predstavnicima svih klubova lige i donećemo zaključak kako ići napred. Klubovi će odlučiti o sebi i ABA ligi - poručio je Lisac.

Treneri obe ekipe smatraju da ishodi polufinalne serije neće uticati na njihov ostanak na klupi u nastavku sezone. Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da crveno-beli imaju razlog za optimizam i da u dobroj atmosferi dočekuju polufinalne duele sa Partizanom.

- Ulog i ambicije su jasni, to je borba za trofej i učešće u Evroligi što bi i nama i njima mnogo značilo. Imamo razloga za optimizam, ali ne treba gledati na minuli rad i spremni smo za izuzetno napornu seriju  - rekao je Mitrović.

Veliku borbu i teške utakmice očekuje i kapiten Partizana Dragan Milosavljević.

- Zvezda igra odlično ove sezone, popunjeni su na svim pozicijama, dok smo mi malo kasnije kompletirali tim i imali problema. Moramo da damo maksimum i videćemo dokle će nas to odvesti - rekao je Milosavljević i rekao da će prednost domaćeg terena  imati veliki uticaj na ishod utakmica.

Polufinalne serje između Crvene zvezde i Partizana i Budućnosti i Cedevite počinju sutra i igraju se na tri pobede po sistemu 2-2-1.Prva utakmica između Crvene zvezde i  Partizana počinje u utorak u 21 sat u hali Pionir.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online