Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 22.02.2015.
16:42
Vestionline A

KRK: Crveno-beli kraljevi drame!

Nešto manja drama nego protekle sezone, ali meč dostojan finalu. Ekipa Mega Leksa ponovo je ostala "kratkih rukava", pošto će trofej Kupa Radivoja Koraća ostati u vitrinama Crvene zvezde -80:74 (16:21, 19:21, 24:15, 21:17).

Beta
Slavlje: Mitrović podiže trofej Kupa Radivoja Koraća

Nikola Kalinić je heroj crveno-belih. U odsudnim momentima, kada je meč ušao potpunu rezultatsku neizvesnost, kada je tačka usijanja u "Čairu" dostigla vrhunac, reprezentativno krilo Srbije, bilo je najbolje. Što u ofanznim, što u defanzivnim zadacima.

Međutim, trofeji za najkorisnijeg igrača finala i najboljeg strelca podigao je kapiten tima sa Malog Kalemegdana Luka Mitrović. Krilni centar crveno-belih pružio je pružio je fantastičnu rolu, upisavši na kraju 21 poen i 12 skokova.

Loše su delovali izabranici Dejana Radonjića na startu finalnog susreta. Dva minuta je na semaforu stajala "nula" i bilo je jasno da, ukoliko žele sedmi put (treći uzastopno) da podignu trofej "Žućkove levice" da će morati da prebrode emotivnu i fizičku istrošenost usled tri meča u isto toliko dana.

U par navrata je tim Dejana Milojevića imao i devet poena prednosti, a posle trojke Nikole Jokića u smiraj prvog poluvremena i dvocifreni suficit (42:32).

Međutim, uspela je Zvezda preko odličnog Markusa Vilijamsa (14p, 8as) i Luke Mitrovića da se vrati u meč i uvedega u repriznu dramu prošlogodišnjeg finala kada je bitka za trofej rešena na "jednu loptu".

Na tri i po minuta do kraja "na vrhu" niške dvorane stajao je rezultat 72:72 i bilo je jasno da je Hičkok i ovoga puta umešao prste...

Kalinić je ubacio trojku za za Zvezdinih "plus tri" (75:72), a onda naterao Nikolu Jokića da napravi faul u napadu, i to peti, posle čega je bilo jasno da će "ružičasti" u odlučujućim momentima morati da se bore bez jednog od najboljih.

Miljenović je pogodio uz faul, ali promašio penal za izjednačenje. Faul je bio neminovnost, a mirna ruka Nikole Kalinića "odzvonila" je Megi. Kešelj je probao da šutne iz nemoguće pozicije, ali je bio izblokiran. Isto je prošao i Miljenović u poslednjem vapaju, a konačan rezultat (80:74) postavio je Mitrović sa linije za slobodna bacanja.

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

40. minut - Jedno slobodno bacanje ubacio je Kalinić, Kešelj je izblokiran u šutu za tri poena. Mitrović, oba puta, Zvezdi "Žućkova levica"!!!
40. minut - Propust u odbrani. Kalinić je iznudio faul, pa potom bio siguran sa linije za slobodna bacanja (77:74).
39. minut - Potpuna ludnica u "Čairu". Miljenović je poentirao uz faul, promašio bacanje, ali je Musli skočio u napadu. Skočio je u napadu Musli, ali je Zagorac promašio dalekometni hitac.
38. minut - Mega u problemu. Jedan od najboljih igrača, Nikola Jokić pravi peti faul.
37. minut - Izjednačio je Krstić "dugom dvojkom". Kalinić je promašio dve uzastopne, ne i treću trojku (75:72).
35. minut - Blažič je pokupio Kalinićev promašaj i laganim poenima sa zicera poravnao rezultat. Marjanović preokreće karakterističnim šutem.
34. minut - I Jokić ubacuje van linije 6.75 metara i izjednačuje (68:68). Mega iz kontre, preko Kešelja, stiže do nove prednosti (70:68).
33. minut - Miljenović drži Megu. Sportska sreća na njegovoj strani, pogađa trojku o tablu!
32. minut - Na trojku Krstića, odgovorio je Jović istom merom. Crveno-beli na četiri poena prednosti (66:62).
31. minut - Miljenović izjednačuje na samom startu šutem sa poludistance, ali Marjanović siguran oba puta sa penala (61:59).
30. minut - Dugo je na semaforu stajao isti rezultat, a promenio ga je Nenad Miljenović koji je pogodio uz faul Bobija Marjanovića. Završena je treća deonica.
28. minut - Novi nalet crveno-belih. Solo prodor Kalinića, a onda i trojka Markusa Vilijamsa (59:54). Tajmaut - Mega Leks.
26. minut - Igra se "koš za koš". Egal u Nišu (54:54).
24. minut - Mitrović je pogodio "dva plus jedan", a onda zakucao iz kontre za vođstvo (45:44). Dejan Milojević traži minut odmora. Miljenović polovičan sa linije za slobodna bacanja, Mitrović postiže nove poene, ali Jokić trojkom vraća prenost "ružičastima" (48:47).
23. minut - Au, kakva rampa Muslija nad Mitrovićem! Po koš na obe strane, i dalje Mega na "plus četiri" (44:40). Cirbes zbog prigovora dobija tehničku, Kešelj neprecizan sa penala, a onda Miljenović, pa Musli iz igre.
21. minut - Treći kvartal je počeo. Kalinić pogađa trojku...
20. minut - Ostao je "mis meč" Jokić-Marjanović. Mladi krilni centar "ružičastih" ne razmišlja mnogo, šutira za "tri", lopta ulazi u obruč kao "kap". Prva dvocifrena prednost na meču (42:32). Trojku vraća Vilijams, spušta zaostatak na sedam poena. Kraj prvog poluvremena.
18. minut - Zemunci ponovo na suficitu od devet poena. Marjanović smanjuje zaostatak (39:32).

16. minut - Još jedan briljantan pas Vilijamsa, ovaj put egzegutor Mitrović. Međutim, Mega ima odgovor. Trojku je prvo pogodio Jokić, a onda iz dotrčavanja i Kešelj (35:28). Tajmaut - Radonjić.

14. minut - Vilijams dodaje pas Cirbesu iza leđa, ovaj zakucava preko Jokića. Američki plej u taboru Zvezde se razigrao, sada pogađa i trojku (29:26)...

12. minut - Blažič je samo jednom bio precizan sa linije za slobodna bacanja. U sledećem napaduzakucavanje Kalinića, Dejan Milojević "seče" eventualni nalet Zvezde tajmautom.

11. minut - Zagorac je posle odlične asistencije položio na drugi obruč, a potom i sa linije penala oba puta pogodio. Prvi je dvocifreni igrač na meču (10 poena). Radonjićevi izabranici deluju kao nemi posmatrači i nikako ne mogu da se razbude...
10. minut - Zagorac je fantastično isfintirao Blažiča i pogodio u posčlednjoj sekundi. Kraj prve deonice.
9. minut - Mega zadaje velike probleme bezidejnoj Zvezdi. Rade Zagorac pogađa uz faul Čarlsa Dženkinsa (15:12). Bobi je bio siguran sa penala, a Krstić nastavlja tamo gde je stao. Ubacuje dalekometni hitac (18:14).
7. minut - Novi poeni Nemanje Krstića primorali su Dejana Radonjića da zatraži minut odmora. Na parketu je prvi put Dejan Musli. Mitrović oba puta siguran sa penala, novo izjednačenje (10:10).
6. minut - Nikolić i Krstić dovode Megu na "plus pet" (8:3), Markus Vilijams uzvraća sa pet uzastopnih poena.
4. minut - Mitrović je lepo "okrenuo" Jokića i doneo crveno-belima prvu prednost, ali na drugoj strani Nikola Jokić pogađa sa poludistance.
3. minut - Kapiten Zvezde Luka Mitrović prvi je poentirao za svoj tim, pogodivši jedno od dva slobodna bacanja.
2. minut - Prazan hod na obe strane. Rezultat nepromenjen.
1. minut - Utakmica je počela. Miljenović finale otvara laganim polaganjem.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online