Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.02.2018.
21:06
Vestionline A

Zvezda se oglasila posle bruke sa peharom

Crvena zvezda je šokirana video snimkom koji se pojavio u utorak, a na kome se vidi da NN lica (igrač ili navijač) skrnave trofej kupa Radivoja Koraća. KK Crvena zvezda mts zahteva od čelnika Saveza i KK Partizan hitan odgovor ko je akter ovog nezapamćenog skandala i sramote?

abaliga.com/Crvena zvezda mts
Matijas Lesor u deulu sa dvojicom košarkaša Partizana

- KK Crvena zvezda mts šokiran je snimkom koji se u utorak pojavio na društvenim mrežama, na kome se jasno vidi da neko (igrač ili „navijač" KK Partizan NIS) uz neprimerene i prostačke komentare, skida pločice sa trofeja kupa „Radivoja Koraća" na kojima su ime i grb našeg kluba, višestrukog osvajača tog takmičenja - stoji u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

- Ovo skrnavljenje trofeja je definitivan poraz srpske košarke i Košarkaškog Saveza Srbije.  Zato od predsednika i potpredsednika Saveza, bivših igrača Partizana tražimo hitnu reakciju i objašnjenje srpskoj javnosti, kako je moguće da se dogodila ovakva bruka i sramota! Mada je sve ovo možda i logičan nastavak svega što se dešavalo tokom finalne utakmice kupa Radivoja Koraća, na kojoj isti ti čelnici nisu preduzeli ništa da se čelnici Zvezde zaštite od salvi uvreda, čak su i sa podsmehom posmatrali sve te scene, iako su po propozicijama morali ( i mogli) da upozore zvaničnog spikera da se prekine sa vređanjem, i ta utakmica zaista bude praznik srpske košarke. 

- KK Crvena zvezda mts je kao višestruki osvajač nacionalnog kupa, sa ponosom u svojim prostorijama na Malom Kalemegdanu čuvao ovaj trofej. Hiljade i hiljade naših navijača slikali su se tokom prethodnih godina, sa trofejom koji nosi ime po legendi svetske i na prvom mestu, jugoslovenske i srpske košarke – Radivoju Koraću. I nikada nikome nije padalo napamet da skida pločice sa imenima drugih klubova osvajača trofeja, jer je bez obzira na sve rivalitete, razlike ili nesporazume – to istorija košarke ove zemlje!

- Nakon ove sramote, koju će morati da objasni neko drugi, jedna stvar je jasna: Neki su, čim su se malo izdigli, pokazali svoje pravo lice, a to je da svi drugi pored njih treba da glume takmičarski dekor i trpe raznorazna poniženja, poput ovog. O odsustvu sportskog rivaliteta i fer pleju, da i ne govorimo!

- Takođe se pitamo i da li je ovo pri korak doslednosti rečima novog predsednika KK Partizan NIS Ostoje Mijailovića da je Crvena zvezda neprijatelj"?

- I odmah da pojasnimo: Pošto znamo da će „gospoda" iz suprotnog tabora da relativizuju ovaj sramni čin i izjednačavaju ga sa događajima iz 2014. godine, podsetićemo na činjenicu da su te godine navijači upali na teren i prisvojili trofej, a ovde je jasno da je klub dao u ruke NN licu (igraču ili navijaču) trofej da ga svesno oskrnavi!

- Zato od čelnika Košarkaškog Saveza Srbije Predraga Danilovića, i potpredsednika Dejana Tomaševića zahtevamo hitnu reakciju i istragu: ko je ovo uradio, zašto je oskrnavio trofej i kakve će biti konsekvence za ovu nezapamćenu bruku i sramotu i još jedan šamar našoj košarci!

- Zato pre odgovora koje nestrpljivo čekamo zajedno sa kompletnom srpskom javnosti, istovremeno obaveštavamo čelnike Košarkaškog Saveza Srbije da ćemo prelazni pehar namenjen osvajaču Košarkaške Superlige Srbije zadržati u prostorijama KK Crvena zvezda mts bez obzira na ishod šampionata u junu mesecu, kako ga takođe neko ne bi oskrnavio, samo zato što se, gle čuda, u ovoj zemlji još neko „drznuo" da osvoja trofeje?

- Zadržaćemo ga, jer je to istorija srpske košarke koju su pisali i KK Crvena zvezda mts i taj isti KK Partizan, Borac, OKK Beograd, Radnički sa Crvenog Krsta, FMP, Mega, Metalac, pa nekadašnji učesnici finala i međunarodnih takmičenja Hemofarm, Radnički iz Kragujevca, Vojvodina, Mašinac, Sloga, Tamiš, i mnogi drugi. I u dobrom ili u nešto lošijem stanju, sa ili bez rezultata, svi oni i hiljade drugih klubova su ISTORIJA SRPSKE KOŠARKE! Koju neko neće izbrisati i menjati skidanjem pločica sa trofeja koji pripada na prvom mestu srpskoj košarci.

- Zato svi u KK Partizan NIS treba da se stide ovoga što se dogodilo – jer kako se odnose prema ovom trofeju - nisu ga ni zaslužili - piše u saopštenju KK Crvena zvezda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online