Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.02.2015.
20:12
b92.net A

Raduljica: Kinezi očekuju da tim daje 1.000 poena

Srpski košarkaš Miroslav Raduljica koncentrisan je trenutno na oporavak, a ne na potragu za timom, istakavši da nije dobio pravu šansu u Minesoti.

AP/A.G.
Oporavak glavni cilj: Miroslav Raduljica

Raduljica je sezonu počeo u Kini, koju je napustio u januaru i dva puta dobijao desetodnevni ugovor u Timbervulvsima, ali ne i stalni.

- Osećao sam se veoma dobro zbog povratka u NBA, ali je bilo teško jer nisam dobio priliku da dokažem da mi je zglob u redu. Povredio sam se u Kini, ali sam se dobro oporavljao. Zato nisam dobio ugovor do kraja sezonev - rekao je Raduljica.

On je Mineapolis napustio čim se oporavio prvi centar tima Nikola Peković.

- Lepo je što se oporavio Nikola, on je odličan, iskren momak i sjajan igrač. Bilo bi lepo da sam opet igrao pored njega - dodao je srpski reprezentativac.

Iako je u svetu košarke uvek aktuelna potraga za centrima, posebno dokazanim kao što je Raduljica, on trenutno ne traži klub.

- Moj cilj je da ozdravim, da se rešim problema sa zglobom i budem spreman na sve što život baci na mene. To je trenutno najvažnije. Nisam direktno razgovarao ni sa jednim evropskim klubom, bilo je zainteresovanih, ali sam u to vreme čekao da vidim kako će se završiti priča sa Timbervulvsima. To se završilo, a odlučio sam da mi prioritet bude zdravlje. Kada se potpuno oporavim odlučiću šta je najbolje za mene", rekao je Raduljica u intervjuu za grčki Sport24.

Jednako neočekivano kao što je došao, tako je i napustio Šandong i Kinu posle svega nekoliko meseci.

- Bilo je nekoliko zainteresovanog evropskih klubova i neke ponude iz NBA, ali ništa konkretno, pa sam odlučio da potpišem za Šendong i da probam nešto novo. Još mi nije jasno zašto sam otišao. Samo znam da su doveli drugog igrača, da iz nekog razloga nisu bili zadovoljni mojim igrama, iako sam imao dobru statistiku, što je njima veoma važno. Po propisima samo dvojica stranaca mogu da igraju, trener me nije koristio pa sam odlučio da odem - rekao je bivši igrač Partizana.

Beta/AP

Kinezi godinama ulažu veliki novac u košarku, tamo igra više desetina bivših NBA igrača.

- Daju mnogo novca i očekuju da ekipa postiže 1.000 poena, da vi budete najbolji strelac. Nije ih briga za ostale elemente igre. Nemojte da me shvatite porešno, oni znaju da igraju košarku, ali u pitanjima taktike, organizacije i treninga veoma se razlikuju od svega što sam doživeo u karijeri. Impresioniran sam koliko su zainteresovani za košarku, koliko imaju navijača. Bilo je to zanimljivo iskustvo - rekao je Raduljica.

Prošlu godinu u srpskoj košarci obeležio je sjajan nastup reprezentacije na Svetskom prvenstvu gde je osvojena srebrna medalja.

- Fraza o timu je ovde apsolutno tačna: Tim osvaja medalje i titule, a Srbija je tim više nego ikad. Osećali smo se kao da igramo zajedno godinama, bukvalno smo bili kao braća, bili smo prijatelji od početka do kraja - objasnio je naš centar.

Teška grupa na EP, svašta možemo da očekujemo

Kao najzaslužnijeg za taj uspeh svi ističu selektora Aleksandra Đorđevića.

- On zna kako da komunicira sa igračima, kako da priđe svakom pojedinačno, kao ličnostima, da izvuče najbolje iz nas. Ima veoma jaku ličnost, to je veoma važno za trenera - smatra Raduljica.

Predstojećeg leta pred "orlovima" je novi izazov, Evropsko prvenstvo.

- Možemo očekivati sve. Naša grupa je veoma teška, ali sam veoma uzbuđen zbog izazova i činjenice da od početka igramo protiv dobrih ekipa i odličnih igrača. Borićemo se - zaključio je Raduljica.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online