Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 14.02.2015.
20:42
Beta A

"Partizan i Cibonu boli nepravda"

Trener košarkaš Partizana Duško Vujošević izjavio je da će njegova ekipa pokušati iz utakmice u utakmicu da podiže formu i regularni deo Jadranske lige završi na mestu iznad četvrtog, a protivniku Ciboni poželeo je da se što pre stabilizuje.

Beta/B. B./DS

Crno-beli protutnjali Zagrebom: Duško Vujošević, trener Partizana

- Pokušaćemo da dižemo formu iz utakmice u utakmicu i da sezonu završimo na mestu iznad četvrtog zbog prednosti domaćeg terena koja je značajna za polufinale i plasmana u finale plej-ofa Jadranske lige donosi Evroligu sledeće sezone - rekao je Vujošević na konferenciji
za novinare posle utakmice, preneo je klupski sajt. 

Partizan je u Zagrebu pobedio Cibonu sa 81:64 i ostvario devetu uzastopnu pobedu u Jadranskoj ligi. Partizan je četvrti na tabeli skorom od 15 pobeda i sedam poraza, a Cibona je pretrpela šesti uzastopni poraz i zauzima 10. mesto skorom od 9/13. 

- Prošle godine je o plasmanu u Evroligu odlučivala jedna utakmica, a to je malo - da se u jednoj utakmici stavi na kocku rad iz cele godine. Pravedniji je plej-of. Biće teško, Zvezda ima odličan sastav, Cedevita ima sve karakteristike pravog i stabilnog kluba, a Budućnost je u krizi - rekao je Vujošević. 

Upitan da li bi Cedevita najviše odgovarala njegovoj ekipi u doigravanju Vujošević nije želeo da odgovori. 

- Neću da kažem ko manje ili više odgovara jer ne želim da motivišem druge. Moram da motivišem svoju ekipu a ne protivničku - rekao je on. 

Trener Partizana naveo je da je njegova ekipa igrala dobro u odbrani protiv Cibone i da je imala veliku želju za pobedom. 

- Partizan i Cibona rade u teškim finansijskim uslovima, ali to se ne vidi kada je u pitanju borba i angažovanje na terenu. Možda nismo dovoljno dobro rešili čuvanje naših centara, ali odigrali smo dobru utakmicu, dobro u odbrani, dobro je išla lopta. Postojala je velika želja za pobedom, znamo da to protiv Cibone nikada nije lako, pogotovo u Zagrebu - rekao je Vujošević. 

On je poželeo zagrebačkom klubu da se što pre stabilizuje. 

- Cibona je ostala bez trojice igrača i ma koliko ekipa imala talenta i trudila se da kompenzije nedostatak, to nije lako. Želim Ciboni da se što pre stabilizuje, ima veliki potencijal. Taj klub predstavlja tradiciju Hrvatske i Zagreba i treba da ima drugačiji tretman, da ostane veliki klub, a ne kao prošle godine da se plasira u Evroligu pa da to otkaže. Primili su jednu platu, to se dešava nama u Srbiji i znam da je to nepravedno i koliko boli - dodao je on. 

Centar Partizana Nikola Milutinov povredio je list tokom treće četvrtine, a Vujošević misli da se ne radi o teškoj povredi, već da je došlo do istegnuća mišića. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online