Subota 14.02.2015.
20:42
Beta

"Partizan i Cibonu boli nepravda"

Beta/B. B./DS

Crno-beli protutnjali Zagrebom: Duško Vujošević, trener Partizana

- Pokušaćemo da dižemo formu iz utakmice u utakmicu i da sezonu završimo na mestu iznad četvrtog zbog prednosti domaćeg terena koja je značajna za polufinale i plasmana u finale plej-ofa Jadranske lige donosi Evroligu sledeće sezone - rekao je Vujošević na konferenciji
za novinare posle utakmice, preneo je klupski sajt. 

Partizan je u Zagrebu pobedio Cibonu sa 81:64 i ostvario devetu uzastopnu pobedu u Jadranskoj ligi. Partizan je četvrti na tabeli skorom od 15 pobeda i sedam poraza, a Cibona je pretrpela šesti uzastopni poraz i zauzima 10. mesto skorom od 9/13. 

- Prošle godine je o plasmanu u Evroligu odlučivala jedna utakmica, a to je malo - da se u jednoj utakmici stavi na kocku rad iz cele godine. Pravedniji je plej-of. Biće teško, Zvezda ima odličan sastav, Cedevita ima sve karakteristike pravog i stabilnog kluba, a Budućnost je u krizi - rekao je Vujošević. 

Upitan da li bi Cedevita najviše odgovarala njegovoj ekipi u doigravanju Vujošević nije želeo da odgovori. 

- Neću da kažem ko manje ili više odgovara jer ne želim da motivišem druge. Moram da motivišem svoju ekipu a ne protivničku - rekao je on. 

Trener Partizana naveo je da je njegova ekipa igrala dobro u odbrani protiv Cibone i da je imala veliku želju za pobedom. 

- Partizan i Cibona rade u teškim finansijskim uslovima, ali to se ne vidi kada je u pitanju borba i angažovanje na terenu. Možda nismo dovoljno dobro rešili čuvanje naših centara, ali odigrali smo dobru utakmicu, dobro u odbrani, dobro je išla lopta. Postojala je velika želja za pobedom, znamo da to protiv Cibone nikada nije lako, pogotovo u Zagrebu - rekao je Vujošević. 

On je poželeo zagrebačkom klubu da se što pre stabilizuje. 

- Cibona je ostala bez trojice igrača i ma koliko ekipa imala talenta i trudila se da kompenzije nedostatak, to nije lako. Želim Ciboni da se što pre stabilizuje, ima veliki potencijal. Taj klub predstavlja tradiciju Hrvatske i Zagreba i treba da ima drugačiji tretman, da ostane veliki klub, a ne kao prošle godine da se plasira u Evroligu pa da to otkaže. Primili su jednu platu, to se dešava nama u Srbiji i znam da je to nepravedno i koliko boli - dodao je on. 

Centar Partizana Nikola Milutinov povredio je list tokom treće četvrtine, a Vujošević misli da se ne radi o teškoj povredi, već da je došlo do istegnuća mišića. 

2024 © - Vesti online