Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 13.02.2015.
20:23 >> 22:46h
Vestionline A

Zvezda ispustila PAO, snovi raspršeni

Crvena zvezda je izgubila u Atini od Panatinaikosa 74:69 (26:6, 11:23, 15:22, 22:18) u okviru 7. kola Top 16 faze Evrolige.

FoNet
Veliki okršaj: Luka Mitrović i Džejms Gist sa prošlosezonskog duela

U dramatičnoj završnici, više nerava i koncentracije su imali domaći. Sastav trenera Dejana Radonjića je na poečtku druge deonice imao čak 22 poena minusa (28:6) i činilo se da mu preti rezultatska katastrofa, ali je od tog momenta zaigrala herojski.

Crveno-beli su zbili redove i u nastavku pokazali da nisu zalutali među 16 najboljih timova Starog kontinenta. Hrabra igra dovela je do drame, a Zvezda je na kraju mogla do senzacionalne pobede.

Četiri minuta pre kraja Beograđani su imali pet poena prednosti (65:60) i napad, a onda je Markusu Vilijamsu lopta izašla iz koša, a iskusna ekipa Panatinaikosa je serijom 10-0 rešila meč. Tokom cele utakmice viđeno je tendenciozno suđenje, domaćin je imao pomoć arbitara, a navijači "zelenih" su konstantno provocirali sa tibina.

Boban Marjanović je ponovo bio najbolji u sastavu Zvezde sa 17 poena i deset skokova, a sjajan je bio i Čarls Dženkins, koji je takođe zabeležio 17 poena. Vilijams je uz deset poena imao dve asistencije, ali i sedam izgubljenih lopti, Mitrović je dodao osam, a Tejić sedam poena. Kod domaćina, Sloter je ubacio 16, Batista 13, Gist 12, a Dijamantidis 11 poena

Ovim neuspehom Zvezda se praktično oprostila od borbe za četvrtfinale, pošto sada ima skor od jedne pobede i šest poraza, dok je Panatinaikos ostvario petu pobedu.

Ovo je bio deveti duel slavnog grčkog kluba i crveno-belih, a Zvezda je u dosadašnjih međusobnim mečevima slavila samo u prvom i to u sezoni 1969/70.

Pristalice domaćina su na tribini istakle zastavu Hrvatske i "trofej" u vidu obeležja Crvene zvezde. Iako je bilo najavljeno da će navijači Beograđana biti u dvorani "OAKA", Zvezda je bila bez podrške.

SASTAVI TIMOVA:

PANATINAIKOS: Haralampopulos, Sloter 16 (6-2 za tri), Bohoridis, Janković 6 (4 sk), Focis 3, Nelson 7, Mavrokefalidis 6, Dijamantidis 11 (10 as, 4 ukrl), Gist 12 (5 sk, 6 ukrl), Batista 13, Blums, Papajanis.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 10 (7 izgl), Rebić, Dangubić, Mitrović 8 (9 sk), Lazić 2, Blažič 2, Kalinić 2, Marjanović 17 (10 sk), Tejić 7 (4 sk), Dženkins 17 (9-5 za dva), Jović, Cirbes 4 (9 sk).

40. minut - Vladimir Janković je uhvatio loptu u napadu i nehotice bio fauliran od strane Lazića. Precizan Janković, koji potom pravi petu ličnu grešku. Vilijams pogađa oba penala, ali potom nije bio precizan u prilikom šuta za tri i izjednačenje na 15 sekundi do kraja. Sloter je potom u kontri postavio konačan rezultat. Kraj utakmice.
39. minut - Serija domaćih 8:0. Greše gosti, najpre Kalinić, a zatim i Marjanović. Dijamantidis je realizovao penale. Isto čini Dženkins na drugoj strani.
38. minut - Istopila se prednost od pet poena. Dijamantidis je hladnokrvno ubacio trojku. Minut odmora je zatražio Radonjić. I Sloter čini isto.
37. minut - Ponovo Zvezda u zonskoj odbrani i ona opet donosi rezultat. Kalinić je precizan sa distance preko Focisa. Nelson je ostavljen sam na šutu za tri i promašio je. Spetljali su se gosti prilikom izvođenja lopte iz auta i Sloter je krenuo u kontru i pogodio uz prekršaj Kalinića.
35. minut - Vraća trojku Antonis Focis, iskosa o tablu. Branko Lazić je pogodio ispod koša. Nerešeno je 60:60. Dženkins je fenomenalno istrčao kontru i pogodio na drugi obruč, uz prekršaj. Amerikanac je zabeležio 15. poen.
33. minut - Demarkus Nelson je lako probio prvu liniju i završio prodor košem uz prekršaj. Pogodio je i dodatno bacanje. Trojka Dženkinsa. Treća za Zvezdu.

32. minut - Odlična kontra Zvezde i Marko Tejić zakucava za prvo vođstvo crveno-belih. Vraća prednost Mavrokefalidis, ali za kratko, jer je Dženkins pogodio težak šut.

30. minut - Ponovo je precizan Mavrokefalidis, a na drugoj strani još jedan koš Bobana Marjanovića. Zamislite, nije zakucao. Odlična Zvezdina četvrtina. Kraj treće deonice.
28. minut - Boban Marjanović je još jednom zakucao. Zonska odbrana je potpuno dekoncentrisala Panatinaikos. Samo poen zaostatka imaju crveno-beli. Mavrokefalidis je faliran od strane Mitrovića, kome je to četvrti prekršaj. Bobi niže zakucavanja.
26. minut - Odlično je Mitrović istrčao kontru i dobio pravovremen pas. Pogodio je kapiten uz faul, ali nije bio precizan u dodatnom bacanju. Marjanović je ofanzivni skok pretvorio u strahovito zakucavanje. Ponovo centar Zvezde pogađa ispravljajući kiks Kalinića. Zvezda na minus tri 47:44.

24. minut - Zakucao je Mitrović na dodavanje Marjanovića, a Zvezdin gorostas realizovao je narednu akciju. Batista zakucava na drugoj strani. Ponovo je pogodio Marjanović.

22. minut - Mitrović je sjajno izblokirao Batistu, ali su arbitri poslali Urugvajca na liniju penala. Već u sledećem napadu Batista pogađa pored Marjanovića. Vilijams je ubacio drugu trojku za Beograđane. Janković je uzvratio istom merom.
20. minut - Blažič je precizan u kontri. Odlična serija gostiju 16:3 i Zvezda se vratila u igru. Batista je pogodio za dva. Precizan Nelson za plus osam na odlasku na odmor. Kraj prvog poluvremena.

18. minut - Panatinaikos u kontra ritmu. Tejić je uhvatio loptu u napadu i ubacio peti poen. Odlična saradnja Vilijamsa i Cirbesa i zakucavanje Nemca.

16. minut - Okuražio se Dženkins i opet krenuo u solo prodor, ali mu je ovaj put Cirbes pomogao. Odlična rola Nemca, koji je već u narednom napadu ukrao loptu posle čega je Vilijams fauliran. Precizan je Amerikanac. I, konačno Zvezda postiže trojku posle šuta Vilijamsa. Prva trojka iz desetog pokušaja.
14. minut - Raspoložen je Dženkins. Ponovo je krenuo na prodor i pogodio uz faul. I Nelson pogađa za dva.
12. minut - Precizan je Gist posle prodora. U igri je Majk Cirbes. Radonjić traži petorku koja može da se izvuče sa "ivice provalije". Snažan prodor Dženkinsa. Njegov četvrti poen. I Marko Tejić se upisao u strelce. Na parketu je Demarkus Nelson, bivši igrač Crvene zvezde.
10. minut - Očajni crveno-beli u uvodnoj deonici. Mnoštvo izgubljenih lopti i promašenih šuteva za tri poena doveli su do velikog minusa. Kraj prve deonice.
9. minut - Taman kada se činilo da Zvezda dolazi do daha Sloter i Dijamantidis preuzimaju stvari u svoje ruke. PAO je na plus 20 (26:6).
8. minut - Četiri vezana poena gostiju. Dženkins je pogodio posle prodora, a pridružio mu se Marjanović.
6. minut - Prvi poeni za Zvezdu delo su kapitena Luke Mitrovića. Krilni centar je najpre promašio zicer, a zatim se ispravio. Ej Džej Sloter uzvraća na drugoj strani. Uporni Gist prevario je Marjanovića i dodao još dva poena. Crveno-beli su već promašili šest šuteva za tri poena.
4. minut - Nastavlja se nepovezana igra crveno-belih. Esteban Batista se osmelio za tri i pogodio. Minut odmora je zatražio Dejan Radonjić. Sloter je naskočio i pogodio za dva.
3. minut - Lagano Džejms Gist izlazi na kraj sa Nikolom Kalinićem. Greši Zvezda u postavci napada. Izgubljena lopta.
1. minut - Utakmica je počela. Markus Vilijams je promašio trojku, ali Boban Marjanović je zabeležio skok u napadu i bio fauliran. I Jaka Blažič u nastavku neuspešan za tri poena. Gist postiže prve poene atraktivnim zakucavanjem.

POVEZANE VESTI

Petak 13.02.2015. 21:38
Ha , ha , ha , ha , ha , ha zašto se brukate ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online