Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 11.02.2015.
13:01
Vestionline, kkcrvenazvezda.rs A

Zvezda desetkovana u Atini

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nalaze se u paklenom ritmu odigravanja utakmica. Već u petak od 20.45 u dvorani "OAKA" u Atini, crveno-beli će odigrati utakmicu sedmog kola E grupe Top 16 faze Evrolige protiv Panatinaikosa.

Beta/AP/D.V.
Ostaje u Beogradu da zaleči povredu: Nemanja Dangubić

Izuzetno jak ritam i snažni rivali uzeli su svoj danak pa će Zvezda na gostovanju šestostrukom prvaku Evrope biti lišena pomoći Nemanje Dangubića i Stefana Jovića koji se još uvek nisu oporavili od povreda.

- U našim glavama se sada sigurno više mota situacija oko  povreda koje nas mnogo opterećuju. Protiv Žalgirisa smo nastupali bez Jovića, a ostali smo i bez Dangubića koji se požalio na povredu praktično posle nekoliko minuta utakmice. Računali smo da će ove nedelje svi povređeni igrači uspeti da se vrate u trenažni proces, ali je situacija takva da će Dangubić tek večeras krenuti sa laganim trčanjem na treningu, a Jovića bi trebalo očekivati tek nakon utakmice sa Panatinaikosom ako rezultati testiranja budu u redu – objasnio je trenutnu situaciju u sastavu crveno-belih Dejan Radonjić, a potom pričao o narednom rivalu:

- Pre početka Evrolige je analizirano da je Panatinaikos slabiji nego prošle sezone. Možda je tako bilo zbog dolaska novog trenera kojem su igrači morali da se prilagode, ali i zbog problema sa povredama. Tako se stekao utisak da nisu odigrali najbolje u prvoj fazi, mada ja mislim da su i tada bili veoma dobri. Ipak, sada kada su kompletni pružaju mnogo bolje partije što je najbolje pokazao i trijumf nad Makabijem. Oni su sada u mogućnosti da se bore za neko od prva dva mesta u grupi što bi im obezbedilo prednost domaćeg terena u doigravanju – rekao je strateg Zvezde.

FoNet
Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde

- Ne treba previše isticati šta je Panatinaikos uradio u prethodnom periodu pošto je to više nego jasno. Dijamantidis je od 2004. godine u timu i postao je ne samo bitan igrač u Grčkoj, već i u celoj Evropi. Imaju veoma snažnu centarsku liniju, spolja se ističu Blums i Sloter. Posebno bih istakao, mogu slobodno da kažem, našeg Nelsona koji nakon povrede igra veoma dobro.

Za crveno-bele tek predstoji žestok ritam odigravanja mečeva jer u februaru pored nastavka Top 16 faze Evrolige i završnice ABA lige, Zvezdu očekuje i Kup Radivoja Koraća:

- Želja je da budemo u kompletnom sastavu. Čeka nas žestok ritam i neophodno je da budemo što pre kompletni. Dovoljna su nam i ova tri meča bez dva važna igrača u rotaciji. Nadamo se da će se povređeni igrači vratiti protiv Cedevite i da ih od tada polako vratimo u takmičarski ritam. Svesni smo izazova koji nas očekuju i želimo da budemo potpuno spremni za predstojeće izazove.

- Igramo već 17 meč u Evroligi od kojeg ne može da se kaže koji je bio jači. Želimo da priđemo ovom meču takmičarski protiv jednog tima koji ima puno razloga da veruje da će se i ove sezone naći na Fajnal foru.

Trener crveno-belih je potom upitan da li je prekid neverovatnog niza od 20 pobeda u ABA ligi na neki način rasteretio ekipu:

- Nismo mi bili posebno opterećeni nizom od 20 pobeda. Odigrali smo u Novom Mestu meč nakon Žalgirisa i to bez dva igrača koji nam puno znače. Krka je odigrala dobar meč i zasluženo slavila. Mi smo izgubili meč u kojem nismo imali poseban takmičarski značaj. Nismo bili na kvalitetnom nivou, a da li će nas poraz rastereti u smislu brojki, mislim da su se i do sada više drugi opterećivali time nego mi – zaključio je Dejan Radonjić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online