Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 15.09.2014.
00:26
Beta A

Križevski: Srbija nas je u prvih pet minuta bacila na kolena

Selektor košarkaša SAD Majk Križevski rekao je da je Srbija odigrala odlično na Svetskom prvenstvu u Španiji i da je prvih pet minuta finalne utakmice "bacila njegovu ekipu na kolena".

Majk Križevski vodio je Amerikance do zlata na Mundobasketu 2014.
 

"Srbija je odigrala sjajan turnir, bila je neverovatna, prvih pet minuta finala nas je bacila na kolena. Bili smo spremni da igramo maksimalno sa njima. Potrebna je samo jedna greška i da ispadnete, kao Španija", rekao je Križevski novinarima posle finalne utakmice.

Amerikanci su u finalu Svetskog prvenstva u Španiji pobedili Srbiju sa 129:92 i tako došli do ukupno petog trofeja u tom takmičenju.

Križevski je od srpskih igrača posebno istakao Bogdana Bogdanovića za kojeg je rekao da je veliki talenat. On je dodao da je svaka medalja posebna i da nije morao da ubeđuje američke košarkaše da nastupe za nacionalni tim.

"Svaka medalja je bila posebna. Nismo morali da ih ubeđujemo, svi su hteli da igraju. Čuli smo se i sa (povređenim) Polom Džordžom, on je bio uz nas", naveo je Križevski.

Najkorisniji igrač turnira Kajri Irving rekao je da je osvajanje zlatne medalje sa reprezentacijom SAD njegov najveći uspeh u karijeri. "Ovo je najveći uspeh u mojoj karijeri. Uspeli smo kao tim to da uradimo. Ovo je neverovatno. Još možda nisam svestan, ali smo ovo uradili kao pravi tim i ovo su moja braća. Radio sam šta god je bilo potrebno. Svi smo tako razmišljali", rekao je Irving.

Reprezentativac SAD Klej Tomson rekao je da je odličan osećaj postati svetski šampion i da se njegova ekipa lepo zabavila na takmičenju u Španiji.

"Odličan je osećaj osvojiti zlatnu svetsku medalju, posebno sa ovako velikim igračima koje imamo. Lepo smo se zabavili na Svetskom prvenstvu", rekao je Tomson.

Član najbolje postave takmičenja Kenet Farid istakao je da se nada da će se naći u svojoj reprezentaciji i na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru 2016. godine.

"Volim košarku, navijače, to što sam na parketu među aut linijama, to je divna stvar. Nadam se da ću igrati za reprezentaciju i na Olimpijskim igrama", rekao je Farid.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.09.2014. 13:10
svaka cast nasima..ovo srebro je kao zlato za mene...a protiv ovih afrikanaca se ne moze..iskreno..ljudi su masine..ssvo postovanje crnoj rasi..nema im ravnih u kosarci...a tih 5 minuta smo odigrali dog se nisu zagrejali crnci...ali dobro..sigurno cemo biti mnogo bolji sledecih godina.. a za crnce kazem afrikanci..zato sto to i jesu ljudi..nisu oni iz sorte demona americkih...a da smo igrali protiv pravih amerikanaca..pa ubili bi ih bar sa 40 razlike...
Ponedeljak 15.09.2014. 12:50
Занимљива изјава. Нешто мислим, ако смо моглида им направимо осам разлике у једном моменту, шта се онда догодило? Да ли је ту нешто '' радио''Николић ?
Ponedeljak 15.09.2014. 19:24
Za pocetak kecamo pet minuta a posle cemo videti, u svakom slucaju za cetiri godine ako bog da zdravlja mogli bi Ameri pasti, zivi bili pa videli.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online