Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 08.09.2014.
11:22
Vestionline A

Predstavljamo Brazil - protivnika Srbije u četvrtfinalu

Odavno je poznato da selekcija Brazila na velika takmičenja ne dolazi turistički, kao mnoge južnoameričke ekipe, već sa jasnim ciljem - da skupo prodaju kožu. Odu što dalje i što više namuče rivala, ma ko to bio.

Hrabro: Marković i Uertas meču u grupnoj fazi

Za sada je na Mundobasketu u Španiji bilo upravo tako. Možda i više od očekivanog - pet pobeda i poraz, od kojih je jedno slavlje bilo protiv Srbije. Prisetimo se malo tog duela, možda izvučemo neke pouke, ako već nismo...

Bezlični "orlovi" u prvom poluvremenu nikako nisu uspeli da se snađu. Delovali su potpuno izgubljeno na terenu, a "karioke" su to koristile maksimalno. Prednost je u jednom momentu bila i na alaramantnih "minus 18".  Usledilo je buđenje iz mrtvih. Puleni Aleksandra Đorđevića postigli su 26, a Brazilci sedam poena. Vodili smo, bili u naletu, a nekoliko ishitrenih i nepromišljenih poteza odveli su nas u novi poraz na SP.

Pouke smo naučili, valjda. Fraza da se "košarka igra 40 minuta" obila nam se o glavu. Došao je pravi trenutak da izjednačimo bilans protiv momaka iz zemlje sambe. Ostvarimo daleko značajniji trijumf nego što su oni u grupi. Da se plasiramo među četiri najbolja tima na svetu i hrabro uđemo u borbu za medalje!

Čuvajmo se neugodnih Brazilaca, predvođeni odličnim strategom Rubenom Manjanom. Motor ekipe je as Barselone Marselinjo Uertas, koji je zakazao na meču protiv nas, ali ne i na ostalim. Igrač kakvog bi svaki trener poželeo u ekipi. 

Ukoliko zaustavimo "pik en rol" igru "kafedžija", gde Marselinjo hrani sjajnu centarsku liniju Spliter - Nene - Varežao "na konju" smo. Džoker iz Manjanovog rukava bio je Markinjos Vieira koji nas je jednostavno nuištio. Leandro Barbosa ispratio ga je "doktorski", sa 16 poena, taman onoliko, koliko je bilo potrebno.

Klupa je Brazilu kratka i predstavlja veliki problem, možda i najveći. Treba napasti jako, naterati ih da uđu probleme sa faulovima i "pola" posla će biti završeno. Mada, zna to Sale bolje od nas...

Srećno momci, nacija je uz vas!

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.09.2014. 18:08
Ja licno ne trebam nista da znam o BRAZILU, ALI Dzodzevic mora,zato manje diskusije sa navijacima inekim sporednim Strucnjacima,NASI IGRACI IMAJU ZNANJE ;MOC;PAMET;I KVALITET. Sredite Brazilce Ameri ce se Upisati od straha jer i njima moze da se uvali dosta Koseva.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online