Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
24
Sreda 03.09.2014.
17:35 >> 21:55h
Vestionline A

SP u Španiji: Vieira prizemljio "orlove"

Selekcija Srbije poražena je od Brazila u meču četvrtog kola Svetskog prvenstva u Španiji 81:73 (23:16, 25:16, 12:32, 21:9).

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića pretrpeli su drugi neuspeh na Mundobasketu zahvaljujući očajnom izdanju u prvom poluvremenu i neshvatljivom padu koncentracije tokom poslednje deonice. "Orlovi" su delovali bezidejno baš kada je trebalo da dotuku rivala, naročito pri vođstvu od šest razlike na šest minuta pre kraja meča.

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Vieira sa 21 poenom, od čega čak šest trojki, a veliku pomoć imao je u Leandru Barbosi koji je dodao 16 poena. U našem timu istakli su se Miloš Teodosić i Stefan Marković sa 14, odnosno, deset poena.

Duel sa Brazilom je bio drugi veliki izazov za "orlove", jer je južnoamerička selekcija igrala atipičnu košarku, bez klasične "četvorke".  Posle početnog napada koji već po traciciji započinjemo preko Stefana Markovića, Srbija je stala. Naši visoki igrači nisu imali rešenja za centre Brazila, koji su koristili najmanji propust da poentiraju ili otvore čistu situaciju za Leandra Barbosu, pa je rival već na polovini prve deonice imao dvocifrenu prednost (14:4). Plej južnoameričke selekcije diktirao je brzu igru, što Đorđevićevim momcima nije prijalo. Deficit je konstantno rastao. Raduljici i Bogdanoviću nije polazilo za rukom baš ništa, jer fizički jaki Spliter i Varežao nisu posustajali.


Đorđević i Bogdanović: "Ubila" nas loša koncentracija

Posle velikog odmora drugo lice Srbije. Deonica iz bajke za Teodosića i drugove. Furiozan početak drugog dela igre inicirali su Stefan Marković i upravo plejmejker Teodosić serijom trojki i lakih poena iz kontre. Epilog pred konačnih deset minuta, je bilo preimućstvo u vidu četiri poena, posle "ledenih" minus 16. Ali, onda katastrofalan pad, koji je odveo u poraz.

SRBIJA: Teodosić 14 (5 as. 6-3 za tri), Simonović 3, Jović 2, Bogdanović 8, Bjelica 8 (5 sk), Marković 10, Kalinić, Birčević 8, Krstić 7, Raduljica 11 (5 sk), Katić, Štimac 2.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Uertas je košem stavio tačku na duel sa "orlovima". Kraj utakmice.
39. minut - Tejlor je ukrao loptu Markoviću i asistirao Spliteru. Brazil blizu pobede. Teodosić pogađa važnu trojku i vraća neizvesnost. Vieira uzvraća istom merom.
38. minut - Nemamo odgovor na pik en rol igru rivala. Spliter je završio odličnu akciju sa Vieirom. Za osam minuta igre u poslednjoj deonici Srbija je postigla samo tri poena, a u prethodnoj ukupno 32.
36. minut - Nismo iskoristili promašaj raspoloženog Vieire, Raduljica je još jednom napravio ličnu u napadu.
34. minut - Imali smo priliku da odemo na plus devet, ali je Bjelica promašio. U narednom napadu Vieira je siguran za tri. Još jednom pogađa Vieira, njegova peta trojka. Brazil u seriji 10:0 posle poena Splitera.
32. minut - Simonović je siguran u prvom pokušaju za tri. "Orlovi" su potpuno preuzeli konce igre u svoje ruke.
30. minut - Barbosa i Krstić su sigurni sa penala i Srbija je treću četvrtinu dobila sa 20 poena razlike. Predstoji nam poslednjih deset minuta.
29. minut - Brazilci nastavljaju sa faulovima. Jović je siguran sa penala. Barbosa je ubacio trojku, ali mu se revanširao Teodosić.
28. minut - Četvrti faul Nenea, Bjelica je siguran sa linije za slobodna bacanja. Vodimo prvi put posle početnih 2:0.
27. minut - I Bogdanović pogađa karakterističnu trojku sa velike udaljenosti. Odbranili smo se, Raduljica je zaustavljen prekršajem. Pogađa naš centar za izjednačenje.
25. minut - Teodosić se nadovezao novim uspešnim pokušajem za tri poena posle koša Raduljice. Srbija je na minus pet. Vieira je napravio prekršaj u napadu, ali nismo iskoristili napad.
23. minut - Stefan Marković je vezao pet poena. Najpre je ukrao loptu i poentirao u kontri, a zatim ekspresno pogodio trojku.
21. minut - Bogdanović je u prvom napadu posle velikog odmora krenuo u prodor, ali je naišao na zid. Spliter ga je faulirao, a mladi bek je bio siguran sa penala. Birčević je zabeležio drugu trojku.
20. minut - Krstić je pogodio uz faul, a posle promašenog bacanja Marković se dokopao lopte i odmah je fauliran. Barbosa pogađa uz zvuk sirene preko ruke Bogdanovića. Kraj prvog poluvremena.
19. minut - Jedan od najvažnijih spoljnih igrača Srbije Bogdan Bogdanović upisao je prvi poen, pošto je bio polovičan sa linije penala. Vieira ponovo pogađa za tri.
18. minut - Garsija je precizan izvan linije 6.75, a Đovanoni kasnije dodaje dvojku. Brazil je na 18 poena viška.
16. minut - Treći prodor Bogdanovića završio se neslavno. Naš bek je sada napravio ličnu grešku u napadu, što košem kažnjava Tejlor.
15. minut - Naši puleni previše soliraju i teško probijaju prvu liniju odbrane rivala. "Karioke" održavaju dvocifrenu prednost.
12. minut - Đovanoni je uhvatio loptu posle promašenih bacanja Barbose i poentirao. Brazil na plus 12. Barbosa se iskupio trojkom.
10. minut - Odličan prodor Teodosića, lažnjakom je izbacio kompletnu odbranu Brazila i poentirao. Barbosa je realizovao zicer i postavio konačan rezultat u prvoj deonici.
8. minut - Nene je pogodio koš uz dodatno bacanje, a zatim izblokirao pokušaj Bogdanovića.
7. minut - Prva trojka za Srbiju delo je Teodosića, a odmah mu se pridružio Birčević. Tajm aut traži Ruben Manjano.
6. minut - Krstić prekida seriju Brazila posle odlične asistencije Bjelice. Dobra vest za naš tim, Spliter je napravio drugi prekršaj.
4. minut - Probudili su se Uertas i Barbosa i zaokružili seriju "karioka" 12:2. Raduljica za sada ne može da izađe na kraj sa Varežaom.
2. minut - Vieira je bio uspešniji i ubacio je trojku za Brazil, a isto je ponovio u sledećem napadu.
1. minut - Meč je počeo. Prvi napad ima Raduljica je izborio prvi napad za Srbiju. Odmah pogađa Marković. Bogdanović je potom pokušao za tri, ali bez uspeha.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.09.2014. 19:02
Momci ,ovo je ocajno ,kao da nikada niste igrali taj sport.Raduljica ,lepe tetovaze i brada ,a ostalo, sranje.Slobodna bazanja ,nula.Moze samo bolje da bude ,hajde potrudite se malo vise .
Sreda 03.09.2014. 20:01
ХАХАХАХАХАХ... важно да ми калкулишемо како би било добро да избегнемо Шпанију у четвртфиналу ?????? са екипом која као да се јуче састала ? Па и да су се јуче састали, ал' без ђорђевића, боље би одиграли.... Чуј - увести штимца кад се ломи резултат а извести Симоновића који једини погађа тројке ??? АХАХАХАХАХХАХА званично највиша репрезентација која НЕМА ИГРУ под кошевима ?? невероватно...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online