Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 04.05.2014.
10:28
mozzartsport.com A

NBA: Favoriti slavili u majstoricama!

Kevin Durant i Rasel Vestbruk u petoj brzini! Ubitačni tandem Oklahome postigao je tačno polovinu poena ekipe (60 od ukupno 120) Dok je kompletan tim šutirao neverovatnih 61 odsto iz igre za poslednju, četvrtu pobedu nad Memfisom u četvrtfinalnoj plej-of seriji Zapadne Konferencije – 120:109.

Kevin Durent
 

Dok je Durant ubacio 33 poena, uz sjajnih 5/5 za tri poena, Vestbruk je postao tek drugi igrač u istoriji NBA lige koji je u dva navrata uspevao da napravi tripl-dabl u sedmim mečevima plej-ofa. Ovog puta uknjižio je 27 poena (10/16 iz igre), deset skokova i čak 16 asistencija! Njegov prethodni tripl-dabl stigao je takođe protiv Grizlija, ali 2011. godine. Pitanje pobednika praktično je rešeno u drugoj deonici, kada je domaćin zaigrao furiozno i devet poena minusa pretvorio u plus tri. Grizliji su u tim momentima upali u crnu rupu, pošto su sa 57.1 odsto šuta iz igre spali na svega 39 (9/23 iz igre)... Tanderi su lošu igru Memfisa pretočili u prednost od 12 poena (34:22), posle čega više nije bilo povratka za Memfis.


Ekipa iz Tenesija bila je teško hendikepirana neigranjem Zeka Rendolfa, koji je bio suspendovan zbog udaranja centra Oklahome, Stivena Adamsa u lice. Memfis je predvodio Mark Gasol sa 24 poena, ali je 13 upisao već u prvoj deonici. Interesantno, gorostasni centar bio je jako loš tokom dobrog dela utakmice, pošto je u drugoj četvrtini imao tri promašaja, bez poena, a u trećoj 0/6... Takođe bez koša. Kod Oklahome odličnu igru pružio je i rezervista Redži Džekson (16p, 5/6 iz igre), a standardno dobro odigrali su Sefološa (15p) i Ibaka (12p).

Bili su na korak od dna, ali su na kraju uspeli da pobede. Košarkaši Indijane izborili su plasman u polufinale plej-ofa Zapadne Konferencije, pošto su u istorijskoj sedmoj utakmici savladali Atlantu sa 92:80. Istorijsku iz razloga što je ovo bila prva majstorica za Pejserse na svom terenu ikada! Inače, ovo je bio deveti vezani poraz za Hokse u odlučujućim susretima na strani. Puleni Frenka Vogela zaigrali su u prepoznatljivom stilu. Onako kako su to radili tokom dobrog dela sezone. Izuzetno agresivnom odbranom, na ivici faula, uz pravovremenu realizaciju napada, Pejsersi su stigli do zlata vredne pobede i tako ispravili sve greške iz prethodnih susreta sa borbenom ekipom Atlante, koja je ostavila sjajan utisak posle ove serije. A koliko su dobro igrali domaći igrači pokazuje i činjenica da, kada su jednom prešli granicu dvocifrene prednosti, više se nisu ni spuštali ispod crte. Što je bilo već u finišu prvog poluvremena. Pol Džordž je postigao rekord karijere u plej-ofu (30p, 11sk), dok je Stivenson dodao 19 poena i 14 skokova. Na drugoj strani Kajl Korver je ubacio 19 poena, što nije bilo dovoljno da se parira raspoloženim domaćinima.

Interesantno, Atlanta je meč završila sa čak 44 pokušaja za tri poena (11/44), čime je postavila rekord plej-ofa po broju pokušaja, kao i rekord svih sedam utakmica (230 pokušaja). Uz to, postavili su standard i po pitanju ubačenih trojki u seriji od sedam mečeva (79 ubačenih trojki).

U revolveraškom okršaju Klipersa i Voriorsa ekipa iz Los Anđelesa upisala je ključnu pobedu i otišla korak dalje - 126:121. Odlična igra tandema Grifin (24p) - Pol (22p, 14as) kumovala je sjajnoj igri ekipe Doka Riversa, koja je tako izašla na kraj sa borbernim Ratnicima iz Ouklenda. Iscrpljujuća serija odlučena je posle izuzetno napete fizičke i mentalne borbe igrača dva tima, a iako je Kari ubacio čak 33 poena i tome dodao devet asistencija, uz Grinovih 24 koševa, to nije bilo dovoljno da se zaustave zahuktali tim iz Grada anđela. Time je i definitivno završena borba za polufinale na Zapadu, a interesantno je da je u osam četvrtfinalnih mečeva kompletne plej-of serije čak pet susreta završeno posle majstorice.


NBA, rezultati: Indijana - Atlanta 92:80, Oklahoma - Memfis 120:109, Los Anđeles Klipersi - Golden Stejt 126:121.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online