Nedelja 04.05.2014.
10:28
mozzartsport.com

NBA: Favoriti slavili u majstoricama!

Kevin Durent
 

Dok je Durant ubacio 33 poena, uz sjajnih 5/5 za tri poena, Vestbruk je postao tek drugi igrač u istoriji NBA lige koji je u dva navrata uspevao da napravi tripl-dabl u sedmim mečevima plej-ofa. Ovog puta uknjižio je 27 poena (10/16 iz igre), deset skokova i čak 16 asistencija! Njegov prethodni tripl-dabl stigao je takođe protiv Grizlija, ali 2011. godine. Pitanje pobednika praktično je rešeno u drugoj deonici, kada je domaćin zaigrao furiozno i devet poena minusa pretvorio u plus tri. Grizliji su u tim momentima upali u crnu rupu, pošto su sa 57.1 odsto šuta iz igre spali na svega 39 (9/23 iz igre)... Tanderi su lošu igru Memfisa pretočili u prednost od 12 poena (34:22), posle čega više nije bilo povratka za Memfis.


Ekipa iz Tenesija bila je teško hendikepirana neigranjem Zeka Rendolfa, koji je bio suspendovan zbog udaranja centra Oklahome, Stivena Adamsa u lice. Memfis je predvodio Mark Gasol sa 24 poena, ali je 13 upisao već u prvoj deonici. Interesantno, gorostasni centar bio je jako loš tokom dobrog dela utakmice, pošto je u drugoj četvrtini imao tri promašaja, bez poena, a u trećoj 0/6... Takođe bez koša. Kod Oklahome odličnu igru pružio je i rezervista Redži Džekson (16p, 5/6 iz igre), a standardno dobro odigrali su Sefološa (15p) i Ibaka (12p).

Bili su na korak od dna, ali su na kraju uspeli da pobede. Košarkaši Indijane izborili su plasman u polufinale plej-ofa Zapadne Konferencije, pošto su u istorijskoj sedmoj utakmici savladali Atlantu sa 92:80. Istorijsku iz razloga što je ovo bila prva majstorica za Pejserse na svom terenu ikada! Inače, ovo je bio deveti vezani poraz za Hokse u odlučujućim susretima na strani. Puleni Frenka Vogela zaigrali su u prepoznatljivom stilu. Onako kako su to radili tokom dobrog dela sezone. Izuzetno agresivnom odbranom, na ivici faula, uz pravovremenu realizaciju napada, Pejsersi su stigli do zlata vredne pobede i tako ispravili sve greške iz prethodnih susreta sa borbenom ekipom Atlante, koja je ostavila sjajan utisak posle ove serije. A koliko su dobro igrali domaći igrači pokazuje i činjenica da, kada su jednom prešli granicu dvocifrene prednosti, više se nisu ni spuštali ispod crte. Što je bilo već u finišu prvog poluvremena. Pol Džordž je postigao rekord karijere u plej-ofu (30p, 11sk), dok je Stivenson dodao 19 poena i 14 skokova. Na drugoj strani Kajl Korver je ubacio 19 poena, što nije bilo dovoljno da se parira raspoloženim domaćinima.

Interesantno, Atlanta je meč završila sa čak 44 pokušaja za tri poena (11/44), čime je postavila rekord plej-ofa po broju pokušaja, kao i rekord svih sedam utakmica (230 pokušaja). Uz to, postavili su standard i po pitanju ubačenih trojki u seriji od sedam mečeva (79 ubačenih trojki).

U revolveraškom okršaju Klipersa i Voriorsa ekipa iz Los Anđelesa upisala je ključnu pobedu i otišla korak dalje - 126:121. Odlična igra tandema Grifin (24p) - Pol (22p, 14as) kumovala je sjajnoj igri ekipe Doka Riversa, koja je tako izašla na kraj sa borbernim Ratnicima iz Ouklenda. Iscrpljujuća serija odlučena je posle izuzetno napete fizičke i mentalne borbe igrača dva tima, a iako je Kari ubacio čak 33 poena i tome dodao devet asistencija, uz Grinovih 24 koševa, to nije bilo dovoljno da se zaustave zahuktali tim iz Grada anđela. Time je i definitivno završena borba za polufinale na Zapadu, a interesantno je da je u osam četvrtfinalnih mečeva kompletne plej-of serije čak pet susreta završeno posle majstorice.


NBA, rezultati: Indijana - Atlanta 92:80, Oklahoma - Memfis 120:109, Los Anđeles Klipersi - Golden Stejt 126:121.

2024 © - Vesti online