Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.04.2014.
11:09
Beta A

Rozić: Pesrećan sam, nismo turisti u Beogradu!

Kapiten košarkaša Cibone Marin Rozić rekao je da je presrećan zbog plasmana u finale Jadranske lige i da nije mala stvar pobediti Crvenu zvezdu u Beogradu.

 

"Stvarno sam presrećan. Ovo je nešto što se generacijama ne dešava, dobiti Zvedzu u Beogradu pred 10.000 ljudi, mislim da je to velika stvar", rekao je Rozić novinarima u Beogradskoj areni.

Košarkaši Cibone pobedili su u Beogradu ekupu Crvene zvezde sa 75:70 u prvom polufinalu plej-ofa Jadranske lige, a plasmanom u finale obezbedili su i učešće u Evroligi naredne sezone.

"Nismo došli na jedan dan, iako su to mnogo milslili, a neki su nam se i podsmevali... možda i s pravom, tako je izgledalo", kazao je Rozić.

"Utakmica je ličila na onu u Zagrebu protiv Crvene zvezde... Zvezda je kvalitetan tim i ako im to dopustiš oni iskoriste sve šanse koje ima daš. Vratili su se, bilo je neizvesno, ali smo pogodili neke važne šuteve i slobodna bacanja, odigrali smo jako dobro odbranu i zasluženo pobedili", dodao je Rozić.

Na pitanje koga bi više voleo u finalu Partizan ili Cedevitu, on je kazao Cedeviti.

"Cedevitu, da budu dva hrvatska tima u Evroligi... Voleo bih i da igram protiv Partizana pred punom arenom i u takvoj atmosferi", rekao je Rozić.

Cibona je vodila tokom cele utakmice, ali je u poslednja dva minuta Zvezda uspela da se vrati u meč, da smanji prednost na samo jedan poen, ali ne i da preokrene rezultat. Najbolji igrač večerašnje utakmice Džeral Blesingejm, koji je postigao 28 poena, kazao je da su oni sami krivi što se Zvezda vratila u meč.

"Mi smo naprvili utakmicu interesantnom, oni nisu ništa uradili celu utakmicu. Kontolisali smo utakmicu... Oni su veliki tim, mi nismo imali šta da izgubimo, samo smo hteli da igramo snažno i da vidimo šta možemo da uradimo. Uradili smo nešto dobro. Presrećni smo, u finalu smo", kazao je Blesingejm.

Krilo Cibone Dario Šarić naveo je da mu je ova pobeda jedna od najvećih u karijeri.

"Vređanje (od strane publike na početku meča) izavalo je dodatni inat, motivaciju. I kod mene se to dogodilo... Zasluženo smo pobedi. Ovo je jedna od većih pobeda u karijeri", rekao je Šarić.

I Davor Kus se složio sa svojim saigračima da je Cibona zasluženo pobedila.

"Potpuno zaslužena pobeda. Igrali smo muški, čvrsto od samog početka. Iz naših grešaka smo učinili završicu zanimljivom... I pored problema koje smo imali stvorili smo tim koji želi da igra zajedno, da se bori, ovo je zasluženo i velika nagrada za sve nas", rekao je Kus.

On je istakao i da njegova ekipa ima velike šanse u finalu.

"Ne mislimo još na finale, sigurno da nismo bez šanse, već smo to i pokazali", dodao je Kus.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online