Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 28.03.2014.
09:30
mozzartsport.com A

Čović: Vujošević je bolestan od mržnje, neka prestane sa silovanjem države!

"On i ja nikada nećemo biti isti. Ja ne funkcionišem na osnovu mržnje", rekao je alfa i omega tima sa Malog Kalemegdana.

Nebojša Čović
 

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović organizovao je vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je osuo paljbu po treneru Partizana Dušku Vujoševiću, povodom svih napada i informacija koje je iskusni strateg crno-belih objavio u javnost prethodnih sedmica.
''Ne mogu, a da se ne osvrnem na određene problem i ne mogu da kažem da je u pitanju Partizan, već gospodin Vujošević. Potpuno je nemoralno da neko ko je od države dobio minimum 1.700.000 evra - a bio sam prisutan na sastanku sa Vučićem i Dačićem kada se to dogovaralo - da sad proziva državu i političare. Od NIS-a je Partizan dobio 800.000 evra, od Telekoma 700.000, Vučić je kao predstavnik države izdejstvovao 200.000, a da ne pominjemo grad, koji je dao oko 170.000 evra'', rekao je Čović.


I potom otkrio:
"Zvezda je do sada dobila milion evra. Mi zahtevamo od gospodina Vučića da se pod hitno isplati još 500.000 evra, koji nam sleduju po dogovoru. U protivnom i mi ćemo morati da se ponašamo bahato, da se bavimo reketiranjem države, kako to radi Vujošević. Pozivamo državne organe da pročešljaju poslovanja Partizana i Zvezde".


Alfa i omega crveno-belih ističe i da se više ne zna da li su Partizanove konferencije političke ili sportske.
"Predlažem Vujoševiću da se oproba u politici, pa da vidimo kako će da prođe. Stalno napada, pljuje, manipuliše. Zbog toga su svi počeli da ga se plaše. I pojedini državni funkcioneri su se plašili da on nešto ne kaže. On sve zna, on je tužilac, policajac, i to poređenje medija, gde nas svi stavljaju u jednu liniju je sramotno. On i ja nikada nećemo biti isti. Ja ne funkcionišem na osnovu mržnje, a on je teško bolestan od mržnje. Mi na televizijama nemamo bar dve klupske emisije, a vi se malo počešite po glavi i probajte da shvatite o čemu pričam. Želimo da svemu ovome stane na put. Pitam se gde će nas odvesti sva ova mržnja? U rat?", pita se Čović.


On je zatim rekao da je Vujošević na nedavnim izborima pokazao koliko je društveno beznačajan, kada je od navijača tražio da glasaju protiv Vučića.
"Neka Vlada i država izađu sa informacijama ko je i koliko uplatio para i kome. Mi nijednu konferenciju nismo organizovali da nekome odgovaramo, a nas stalno napadaju. To Partizan stalno radi. U upravi Zvezde ne postoji niko kome je neki sudija, na primer kum. Ako to nađete, svaka čast. O svemu možemo da pričam i o silovanju države i državnih funkcionera. Šta vi mislite, da ne mogu navijači Zvezde da skandiraju protiv Vučića. Vujošević je pred izbore pokušao da fingira i natera navijače da glasaju protiv Vučića, a onda ste videli rezultate. On je time pokazao koliko je društveno beznačajan. On direktno poziva državu da otkači večite i da prestane da nam pomaže".


Čović je naglasio i koliki je poreski dug kluba iz Humske i podsetio u kakvoj je situaciji bila Zvezda:
"Mi se bavimo sportom, a možemo i mi da uđemo u politiku i da vidimo ko je bolji. Onda ćemo videti ko bolje ume da organizuje političke konferencije. Da se takmičimo i u tome, da izmerimo i to. Partizanov dug za porez je 1.500.000 evra. Ako se godišnje napravi oko 500.000 evra, to znači da nisu tri godine platili. A Zvezda je u svoje vreme, u maju 2004. zbog duga od 100.000 evra bila u blokadi i tako išla sve do jula 2012''.


Čović je paljbu po Vujoševiću nastavio sledećim rečima:
"Vujošević nanosi veliki problem Partizanu, neka nastavi to da radi, nije problem, ali, ne želim da sve to bude problem srpskog sporta. Iskreno, više nećemo da popuštamo i ćutimo pred budalama. Nije pametan onaj koji popušta budalama, a vi ste ludi ako verujete u te priče. Tražimo odgovornost od države, od medija, od najviših organa i neka država tačno objavi koliko je kome dala. Postoje i drugi klubovi osim Zvezde i Partizana, moramo i to da istaknemo".


On je zatražio od novinara da mu postave pitanja i rekao:
"Ili vam je sve jasno ili vam baš ništa nije jasno. Možda se plašite, možda ste kukavice. Jer tako je kada nema nikavih pitanja. Dosta pakovanja aferama. To je kretenizam. Ja sam beogradsko dete, doktor nauka, i kao takav znam da upotrebim razne reči. Znam i te kako da psujem i pljujem, iako to nisam želeo da naučim, sada to radim ubrzanim tempom. Dosta silovanja srpskog sporta, i dramaturgije i pisanja indijanskih govora", zaključio je Čović, u drugom delu konferencije za medije na kojoj je otkriveno koliko je Crvena zvezda zaradila od prodaje ulaznica za revanš sa Budiveljnikom.

POVEZANE VESTI

Petak 28.03.2014. 11:14
Po kom kriterijumu uporediti Čovića i VUJOŠEVIĆA ? Po rezultatima ? Po broju vrhunskih igrača ? Po osvojenim titulama ? Hajde nađite kriterijum da ih uporedimo . Ja ne mogu šta god da uporedim NEUPOREDIVO JE SVE NA STRANI VUJOŠEVIĆA . Postoji "mala razlika" između davanja Zvezdi ŽELEZNIK I PARTIZANU . KAKO novac poreskih obveznika dati PRIVATNOM LICU IZ ŽELEZNIKA VLASNIKU KLUBA ? OBJASNITE MI . PARTIZAN JE SD KOJE NEMA VLASNIKA I DRŽAVA JE DUŽNA DA POMAŽE SPORT U SRBIJI . Koji rezultati stoje iza Zvezde ŽELEZNIK da bi dobila iste pare kao PARTIZAN ? Zvezda ŽELEZNIK je sada POSLE 12 GODINA PRVI PUT U EVROPI DOK JE ZA TO VREME PARTIZAN SVAKE GODINE IGRAO EVROLIGU . ZVEZDA JE KLUB BEZ STIDA .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online