Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 20.03.2014.
22:46
Mozzart Sport A

Grobari u transu: Crno-beli skinuli skalp Makabiju!

I bez povređenog Tarensa Kinsija, Partizan uspeo da savlada Ponos Izraela u evroligaškom klasiku!

Najefikasniji: Bogdan Bogdanović

Slobodno možemo reći - Kombank Arena je amajlija Partizana u borbi sa Makabijem! Gotovo 39 minuta izabranici Duška Vujoševića jurili su prednost Izraelaca, pokušavali da preokrenu rezultat i na kraju uspeli! Odličnom igrom trilinga Tepić - Bogdanović - Lovernj crno-beli su preokrenuli rezultat, odigrali vrhunsku odbranu u ključnim momentima i još jednom porazili Ponos Izraela pred nešto više od 13.000 navijača - 72:70!


Ipak, nije sve išlo tako glatko. Ekipa Dejvida Blata nijednog trenutka nije štedela crno-bele tokom prvih 20 minuta, već je od samog starta iz svih oružja napala i napravila razliku. Prvo poluvreme je samo u uvodnoj fazi bilo neizvesno, kada je domaćin zonom uspeo da sačuva koš u nekoliko navrata, ali... Rajs, Smit i Ohajon su vrlo ekspresno pronašli rešenje i brzim kontrama i trojkama razbili koncepciju igre protivnika.


Serijom 14:2 s kraja prve i početkom druge deonice Ponos Izraela je došao do 15 poena prednosti (14:29), nakon čega je Bogdan Bogdanović reagovao i uspeo da pokaže zube favorizovanom rivalu. Uz pomoć Saše Pavlovića i Dejana Muslija Partizan je u jednom trenutku uspeo da svede razliku na samo sedam poena (30:37), ali su greške u odbrani i prilikom prenosa lopte dale šansu gostima da se ponovo dignu, što oni naravno nisu propustili - 31:40.


Tokom 20 minuta igre igrači šampiona Srbije i regiona imali su loš šut iz igre (11/27 za dva, 2/7 za tri), dok su gosti imali 9/17 za dva i 6/17 za tri, uz dobro raspoređene poene među igračima.


Crno-beli su brzim serijama početkom (36:42) i polovinom treće deonice (41:47) uspevali da se spuste na minus šest, ali su isto tako brzim i ishitrenim greškama vraćali goste u ritam i dozvolili mu na kraju da se ponovo odlepi na dvocifrenu brojku - 47:57.


Osim Skorcanitisa velike probleme zadavali su Blu i Tajus, koji su odlično napadali zonu rivala i imali rešenje za svaku odbrambenu akciju pulena Duška Vujoševića.
Ipak, na početku poslednjeg kvartala stvari su se značajnije promenile. Nošeni zaglušujućom bukom i podrškom navijača sa tribina, Beograđani su zahvaljujući odličnom odbranom uspevali da preseku nekoliko napada protivnika, a serijom 8:0 potpuno se vratili u meč! Nalet je započeo Milutinov zakucavanjem uz faul i bacanje, da bi Bogdanović trojkom i ulazom bacio Grobare u stanje ekstaze - 55:57.


I uprkos tome što su Izraelci uspeli da naprave mini-seriju 5:0 i malo se odlepe, domaćin nije odustajao. Tepić je svojom trećom vezanom trojkom najavio, a posle vrlo lepog floutera potpuno vratio svoj tim u igru. Prvo izjednačenje još od početka susreta obezbedio je Lovernj na nešto više od četiri minuta do kraja, a onda je usledila paklena igra do samog kraja.


Posle nekoliko minuta bez koša i četiri propuštene šanse da se preuzme vođstvo, crno-beli su do prvog vođstva na utakmici stigli na minut i 19 sekundi preko Lovernja, a posle brze odbrane Tepić je povećao na plus tri - 68:65. Pnini je odmah uzvratio trojkom, ali je istom merom vratio i Bogdanović, dok je Arena potpuno eksplodirala, 24 sekunde pre kraja meča!


U narednom napadu gostiju Rajs je uspeo da pogodi dva bacanja, a poslednji poen, vredan pobede, postigao je Musli. Gaj Pnini je promašio trojku za pobedu, a lopta je zaigrala na obruču i izašla - 72:70!


Najefikasniji igrač u domaćem sastavu bio je Bogdanović sa 18 poena (4/10 za tri), Tepić je ubacio 13 (3/3 za tri), koliko i Musli, dok je Pavlović imao deset. Na drugoj strani Tajus je postigao 14, Skorcanitis 12, a Blu deset poena. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.03.2014. 23:18
Делија сам ал свака част Партизану(данас сам наравно навијо за Партизан),штета што Партизан u TOP 16 нема још коју побједу више па да би прошо даље ! Као навијач Звезде би волио да ми освојимо АБА,Српско првенство,УЛЕБ и волио би исто да имамо и следече године у Евролиги два представника Ц.Звезду и Партизан !
Petak 21.03.2014. 00:02
Bravo momci,svaka cast!steta sto smo imali toliko problema sa povredama u ovoj sezoni...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online