Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.02.2014.
11:17
Beta A

Bogdanović: Problem odbrana spoljne linije

Košarkaš Partizana Bogdan Bogdanović rekao je da je njegov tim imao problema da brani spoljnu liniju Galatasaraja, i da smatra da su crno-beli mogli da izgube i s manjom razlikom.

Bogdan Bogdanović
 

"Igrali su (Galatasaraj) u finišu sa čak četiri spoljna igrača, i to sve s bekovima. To nam je bio jako težak problem, nismo uspeli to da odbranimo. Pogodili su u finišu neke trojke kada smo probali da ih stignemo, i to je prelomilo utakmicu. Možda smo mogli malo više da spustimo rezultat, mislim da je trebalo da se završi s manjom razlikom", rekao je Bogdanović.

Partizan je u Beogradu izgubio sa 70:78 u sedmom kolu Evrolige i tako ostao na jednoj pobedi.

"Pokazali smo i mi neku snagu, ali dobro. Na greškama se uči, idemo dalje. Rekao sam i ranije: borićemo se dok god imamo šanse. Biće bolje kada se vrate Ti-Kej (Terens Kinsi) i kada zaigra Saša (Aleksandar Pavlović). Oni donose ozbiljan kvalitet i iskustvo. Sada treba da se spremimo za sledeću utakmicu i zaboravimo ovaj poraz", rekao je Bogdanović.

Kapiten Žofre Lovernj rekao je da je odbrana igrom dva na dva bila jedan od glavnih problema.

"U ovom sastavu smo slabiji od ostalih timova iz grupe, ali napredujemo jer mnogo radimo. Ovaj tim će za dva meseca biti skroz drugačiji. Evroliga nije gotova za nas, ali ćemo se koncentrisati na Jadransku ligu jer je ona važnije takmičenje", rekao je Lovernj.

"Presudila je naša loša odbrana 'pik en rola'. To smo loše radili. A i svaki put kada bismo prišli, oni bi dali trojku. Nismo igrali tako loše, ali nismo bili ni sjajni. Moramo mnogo bolje da branimo 'pik en rol'. Moramo da nastavimo da radimo i radimo, a kada dođu Ti-Kej i Saša, biće sve mnogo bolje", rekao je Lovernj.

Partizan je u prvom poluvremenu vodio i s devet poena prednosti, ali je posle 20 minuta zaostajao devet poena.

"Ne znam šta se to promenilo. Možda je Galatasaraj u pitanju? Možda su mislili da će im biti lakše jer su znali u kom smo sastavu, ali kada su videli da se nećemo predati i da imamo kvalitet, onda su se i oni popravili", rekao je Lovernj.

Bek Milenko Tepić rekao je da je završnica bila kombinacija umora njegove ekipe i iskustva protivnika.

"Malo je problem umora, a malo i toga što su oni stvarno iskusniji u ovakvim završnicama. Nismo prepoznali trenutak kada smo prišli na četiri i šest poena, a oni su bili strpljivi, pogađali su trojke i teške šuteve i tu su pre svega pokazali viši nivo iskustva i na tom bolju dobili utakmicu. Žao mi je, da smo bili kompletni, bili bismo sigurno ekipa koja se takmiči za četvrto mesto", rekao je Tepić.

Iskusni bek odigrao je najbolju utakmicu od kad se vratio u Partizan.

"Kada sam dolazio, nisam očekivao da ću odmah igrati dobro. Bio sam malo i povređen, ali verujem da ću biti najbolji kada je najpotrebnije", rekao je Tepić.

Dejan Musli odgovarao je na pitanja novinara, ali ih je i zasmevao pošalicama, da bi na kraju za sebe uz smeh rekao da je on u ekipi "ipak zadužen za atmosferu, a ne za koševe". Mladi centar je kratko preneo utiske o utakmici:

"Videli ste sve i sami. Počeli smo dobro utakmicu, ali su nam falili igrači. Najviše
Ti-Kej (koji je sedao pored i smeškao se). Iskusna su ekipa, dobri su igrači i to su pokazali u samoj završnici. Imali smo devet razlike u prvom poluvremenu, ali smo na kraju tog dela gubili devet. Video se izostanak povređenih igrača. Borili smo se koliko smo mogli, mislim da se nismo obrukali".

Musli je postigao 12 poena uz pet skokova što mu je najbolji učinak u Evroligi. Musli najpre nije želeo da govori o svojoj igri, ali je na insistiranje novinara rekao: "Drago mi je da sam odigrao jednu dobru utakmicu u Evroligi. Nadam se da će se tako nastaviti".
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online