Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 22.02.2014.
13:11
Beta A

Vujošević: Protiv Partizana se vodi politika aparthejda!

Trener košarkaša Duško Vujošević rekao je danas da se protiv Partizana vodi politika aparthejda i da ga više od predstojećeg duela sa Crvenom zvezdom brine to da li će ekipa skupiti novac da otputuje u Madrid na utakmicu sa Realom u Evroligi.

Duško Vujošević

"Više od Crvene zvezde brine me da li ćemo naći pare za put u Madrid. Svi znaju u kakvoj smo situaciji. Jedan broj ljudi vodi politiku aparthejda prema Partizanu, da se Partizan svede na pratioca i ikebanu Zvezdinih trijumfa", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Košarkaši Partizana sutra od 20.00 u hali Pionir gostuju Crvenoj zvezdi u 21. kolu Jadranske lige. Zvezda je prva na tabeli sa 16 pobeda i četiri poraza, dok je Partizan treći sa skorom 14/6. Vujošević je ponovio da je Partizan u teškoj finansijskoj situaciji, a za to je delom okrivio i marketing kluba. On je objasnio da kada je rekao da se vodi politika aparthejda da je mislio na odluku suda u slučaju o stadionu fudbalskog kluba, u odnosu prema vaterpolu klubu Partizan i o prodaji prava jednoj televizijskoj kući za prenose fudbalskih utakmica Crvene zvezde.

Na pitanje novinara da li će situacija sa predsednikom fudbalskog kluba Draganom Đurićem uticati i na košarkaški klub, on je rekao da je "mućenje vode bilo nečiji interes" i da ekipa mora da ima mir kako bi mogla da se takmiči u ligi. On je podsetio da je Đuriću u decembru ističe mandat i da će na redovnoj skupštini biti izabran novi predsednik.

"Niko moju saglasnost neće dobiti, a da nije dobrovoljna, osim moje glave", dodao je Vujošević.

Govoreći o predsedojećoj utakmici sa Zvezdom, Vujošević je rekao da crveno-beli kroz svoje nastupe pokazuju koliko je u njih uloženo.

"To je ekipa koja igra čvrstu košaraku, na ivici faula i sa mnogo kontranapada. U taj tim je puno uloženo, a to pokazuju i utakmice u takmičenju u kojem učestvuju. Imaju kvalitetne individualce, Demarkusa Nelsona i Čarsla Dženkinsa, a to prate i ostali. Imaju veliki motiv da potvrde prvu poziciju na tabeli pred plej-of", rekao je Vujošević.

"Utakmica je važna za oba tima kako bi zadržali šanse da se plasiraju na fajnal-for, ali i finale koje vodi u Evroligu sledeće sezone, što je interes ekipa sa ovih prostora. Posle problema sa povredama igrača počinjemo da konsolidujemo igru, to se videlo u delu utakmice sa Galatasarajem", dodao je on.

Trener aktuelnog šampiona Jadranske lige kazao je da će u timu biti Terens Kinsi i Aleksandar Pavlović.

"Prilagođavanje povređenih i novih igrača je komplikovan posao i novi mehanizmi treba da se stvore kroz utakmice. Nadam se da ćemo pokazati dobru sliku i snagu našeg tima", rekao je Vujošević.

Košarkaš crno-belis Tarens Kinsi rekao je da nema tremu sutrašnju utakmicu.

"Očekuje nas vrlo teška utakmica, svi znaju da je to derbi i šta nas čeka. Dobro smo se pripremili, imamo i večeras trening, a pobediće tim koji bude igrao jače. Nemam tremu što ćemo igrati pred njihovim navijačima, u karijeri sam igrao važnije utakmice", rekao je Kinsi.
 

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.06.2014. 21:54
Za sve je kriv Dusko Vujosevic cenio sam ga kao trenera ali cim je poceo dase bavi i spletkarenjem za mene je postao dno ,njegovom reakcijom sinoc kada je pozvao da igraci napuste teren doslo je do svih naknadnih incidenata,to je smisljeno ocitoo ako ne ide partizanu da prekinu utakmicu,sramota, sve odstraniti sa sportske terene
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online