Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 02.02.2014.
21:29
Vesti, mozzartsport.com A

ABA liga: Dominantna Zvezda na Radonjićev rođendan

Crvena zvezda je došla do 16. pobede u ABA ligi, a igrači ovog kluba su ubedljivom igrom protiv njegovog bivšeg kluba čestitali svom treneru Dejanu Radonjiću 44. rođendan.

 Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić
 

Ako se posle poraza u Morači u prvom delu sezone govorilo da Crvena zvezda nema tim za vrh tabele, posle nove ubedljive pobede druge će se pesme pevati, prenosi "Mocart sport". Košarkaši Crvene zvezde su se slatko osvetili kolegama iz Budućnosti za jedan od retkih poraza ove sezone i upisali još jednu ubedljivu pobedu, koju je pratila dominantna igra tokom gotovo većeg dela utakmice - 76:64.

Osim manjih problema na početku utakmice, kada se igralo po sistemu "koš za koš" i gde su oba tima pravila greške u dosta statičnim napadima, crveno-beli su u finišu prve četvrtine preuzeli potpunu kontrolu i praktično rešili pitanje pobednika.

Domaćin je potpuno iskontrolisao skok igru (27-7 / 16-8), uz znatno više asistencija (17 - 12), ali su igrači Budućnosti bili bolji u pogledu izgubljenih lopti (13 - 8), koji su pritom igrali bez povređenog Aleksandra Ćapina. Tačnije, on je odigrao nekoliko minuta, ali uz veliki rizik.

Gosti su poslednje vođstvo imali kod rezultata 17:18 u 9. minutu susreta, kada je Protić lepo eskivirao odbranu rivala, ubacio koš uz faul i pogodio slobodno bacanje, ali od tog trenutka se sve promenilo. Igrači Zvezde su podigli nivo igre na jedan viši nivo, zaigrali onako kako njima odgovara - brzo, efikasno, uz još jaču odbranu, što je vrlo brzo donelo željeni rezultat.

U roku od svega pet - šest minuta, na kraju prve i u prvom delu druge deonice crveno-beli su napravili seriju 19:4 kojom su stvorili i dvocifrenu prednost - 36:22.

Dženkins, Dragićević, Simonović i Katić su se smenjivali na listi strelaca, što je Pionir momentalno podiglo na noge. Uz dobru igru pomenutog četverca odličnu rolu imao je Nelson, koji je konstantno razigravao saigrače. Gosti su u tim momentima promašili čak šest šuteva, ali i nekoliko slobodnih bacanja, što je znatno uticalo na stanje na semaforu.

Gosti su u drugom delu četvrtine zaigrali za nijansu bolje, a zahvaljujući poenima Vitkovca i Kolmena spustili su razliku na jednocifrenu brojku. U finišu prvog poluvremena odgovornost na sebe preuzeo je Nelson, koji je uz pomoć Blažiča doneo Zvezdi prednost od devet poena (42:33) u trenutku odlaska na veliki odmor.

Domaćin je u silovitom ritmu odigrao dobar deo treće četvrtine. Mini-serijom 6:0 je razlika otišla na 15 poena (48:33), a u nastavku je prednost otišla u još veći plus. Dok su se Đetići oslanjali na šut iz daljine, koji mahom nije doneo željeni rezultat, Nelson, Radenović, Dženkins i Blažič su nastavili da raspoređuju koševe, pa je rezultat pred početak poslednjih deset minuta iznosio 65:42. Gosti su u ovom periodu ubacili svega devet poena.

Do kraja utakmice puleni Dejana Radonjića nisu imali većih problema da privedu meč kraju. Gosti su uspeli da spuste razliku na pristojnih deset poena (74:64), ali nisu imali snage za nešto više.

Svoje minute na parketu su imali mladi Tejić i Stojanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online