Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 15.03.2010.
14:45 >> 18:25h
Tanjug A

Lučić: Zvezdin dug veći od 12 miliona evra

Ukupna dugovanja Košarkaškog kluba Crvena zvezda iznose više od 12 miliona evra, izjavio je danas predsednik trofejnog kluba Vladislav Lučić.

Prema njegovim rečima, nova uprava "crveno-belih" ima "snage, volje i energije" da prevaziđe tešku situaciju i vrati Zvezdu u vrh srpske košarke.


"Čak i u najtežim trenucima ima pozitivnih pomaka, a kao najveći uspeh od mog dolaska na čelo kluba napomenuo bih donaciju za izgradnju dve hale. Postoje načini da se klub postavi na zdrave i čvrste temelje, a model rešavanja problema videli smo u Fudbalskom klubu Crvena zvezda, koji je uspeo da dugove svede na razumnu meru", rekao je Lučić na konferenciji za novinare u sedištu "crveno-belih".

On je istakao da se u budućnosti ne može očekivati da Crvena zvezda ima godišnji budžet od 4-5 miliona evra, kao i da svi dugovui ne mogu da se vrate odmah.

"Realno je očekivati da se dugovi reprogramiraju, a mnogi naši poverioci, odani zvezdaši, u razgovorima sa nama su isticali da će se odreći svojih potraživanja", naglasio je Lučić i dodao da nijednom poveriocu nije u interesu da se Crvena zvezda nađe u stečajnom postupku, pošto onda od njihovih potraživanja "neće biti ništa".

Prvi čovek kluba je izneo nekoliko alarmantnih podataka koji ilustruju situaciju u nekadašnjem gigantu jugoslovenske košarke i pokazuju na šta su sve trošene pare u Crvenoj zvezdi.

"Doskorašnji generalni menadžer Milan Opačić je potpisao nekoliko veoma štetnih ugovora po klub, od kojih se posebno izdvaja ugovor sa Filipom Šepom koji nije ni priključen prvom timu, a koštao nas je 200.000 evra", napomenuo je Lučić, koga je posebno iznenadio podatak da je Nemanja Bjelica u vlasništvu Crvene zvezde samo 41,5 odsto.

On je preneo da Crvena zvezda već dve godine ne plaća igračima kirije za stan, kao i da nisu plaćeni zakup hale "Pionir" i redarska služba.

"Suštinski problemi našeg kluba u prethodnom periodu bili su velike želje, nenamensko trošenje novca i loši rezultati. U situaciji kada ne osvajate trofeje jasno je da igrači koje ste angažovali za velike pare mnogo manje vrede i da ne možete da ih prodate onako kako ste planirali", rekao je Lučić koga je porazio podatak da "crveno-beli" u ovom trenutku zbog neozbiljnosti prethodne rukovodeće garniture nemaju ni predsednika Skupštine.

Lučić je najavio da će prvi koraci ka oporavku višestrukog državnog prvaka biti definisanje budžeta za narednu sezonu i postavljanje trenera koji će biti centralna poluga napretka tima.

"U ovom trenutku izvesno je da će naš budžet za sledeću sezonu iznositi oko milion evra. Razgovaraćemo sa trenerom Aleksandrom Trifunovićem o našoj viziji kluba i predočiti mu da ćemo se fokusirati na četvorogošnji ciklus tokom kojeg nas očekuje naporan rad", zaključio je Lučić.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online