Ponedeljak 15.03.2010.
14:45 >> 18:25h
Tanjug

Lučić: Zvezdin dug veći od 12 miliona evra

Prema njegovim rečima, nova uprava "crveno-belih" ima "snage, volje i energije" da prevaziđe tešku situaciju i vrati Zvezdu u vrh srpske košarke.


"Čak i u najtežim trenucima ima pozitivnih pomaka, a kao najveći uspeh od mog dolaska na čelo kluba napomenuo bih donaciju za izgradnju dve hale. Postoje načini da se klub postavi na zdrave i čvrste temelje, a model rešavanja problema videli smo u Fudbalskom klubu Crvena zvezda, koji je uspeo da dugove svede na razumnu meru", rekao je Lučić na konferenciji za novinare u sedištu "crveno-belih".

On je istakao da se u budućnosti ne može očekivati da Crvena zvezda ima godišnji budžet od 4-5 miliona evra, kao i da svi dugovui ne mogu da se vrate odmah.

"Realno je očekivati da se dugovi reprogramiraju, a mnogi naši poverioci, odani zvezdaši, u razgovorima sa nama su isticali da će se odreći svojih potraživanja", naglasio je Lučić i dodao da nijednom poveriocu nije u interesu da se Crvena zvezda nađe u stečajnom postupku, pošto onda od njihovih potraživanja "neće biti ništa".

Prvi čovek kluba je izneo nekoliko alarmantnih podataka koji ilustruju situaciju u nekadašnjem gigantu jugoslovenske košarke i pokazuju na šta su sve trošene pare u Crvenoj zvezdi.

"Doskorašnji generalni menadžer Milan Opačić je potpisao nekoliko veoma štetnih ugovora po klub, od kojih se posebno izdvaja ugovor sa Filipom Šepom koji nije ni priključen prvom timu, a koštao nas je 200.000 evra", napomenuo je Lučić, koga je posebno iznenadio podatak da je Nemanja Bjelica u vlasništvu Crvene zvezde samo 41,5 odsto.

On je preneo da Crvena zvezda već dve godine ne plaća igračima kirije za stan, kao i da nisu plaćeni zakup hale "Pionir" i redarska služba.

"Suštinski problemi našeg kluba u prethodnom periodu bili su velike želje, nenamensko trošenje novca i loši rezultati. U situaciji kada ne osvajate trofeje jasno je da igrači koje ste angažovali za velike pare mnogo manje vrede i da ne možete da ih prodate onako kako ste planirali", rekao je Lučić koga je porazio podatak da "crveno-beli" u ovom trenutku zbog neozbiljnosti prethodne rukovodeće garniture nemaju ni predsednika Skupštine.

Lučić je najavio da će prvi koraci ka oporavku višestrukog državnog prvaka biti definisanje budžeta za narednu sezonu i postavljanje trenera koji će biti centralna poluga napretka tima.

"U ovom trenutku izvesno je da će naš budžet za sledeću sezonu iznositi oko milion evra. Razgovaraćemo sa trenerom Aleksandrom Trifunovićem o našoj viziji kluba i predočiti mu da ćemo se fokusirati na četvorogošnji ciklus tokom kojeg nas očekuje naporan rad", zaključio je Lučić.
 

2024 © - Vesti online