Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.11.2013.
11:17
BETA A

Simonović: Pokazali smo da je Zvezda ozbiljna ekipa

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Marko Simonović rekao je danas da je njegova ekipa, posle pobede protiv Laborala u Evroligi, pokazala da je ozbiljan tim sa velikom perspektivom, ali da ne razmišlja o plasmanu u drugu fazu elitnog takmičenja.

Zadovoljan: Marko Simonović
 

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su u Vitoriji pobedili Laboral sa 73:63 i ostvarili prvu pobedu u Evroligi još od sezone 1999/2000.

"Pokazali smo karakter, kao i da smo ozbiljan tim sa velikom perspektivom. U Vitoriji smo odigrali tešku utakmicu, ali smo uspeli da nametnemo ritam i u odnosu na duele sa ekipama Panatinaikosa i Budućnosti, kontrolišemo utakmicu", rekao je Simonović.

On je dodao da je Demarkus Nelson odigrao sjajan meč i da je to jedna od stvari koja je presudila. Nelson je utakmicu završio sa 22 poena i sedam skokova. Zvezda posle četiri utakmice u Grupi D ima skor od jedne pobede i tri poraza, koliko ima i poslednjeplasirani Lijetuvos Ritas. Prva je Lokomotiva sa tri pobede, koliko ima i Makabi, a po dva trijumfa ostvarili su Panatinaikos i Laboral. Simonović je istakao da veruje u svoj tim, ali da niko još ne razmišlja o plasmanu u TOP 16 fazu Evrolige, već o narednom protivniku u Jadranskoj ligi.

"Iskreno verujem u ovaj tim. Ne razmišljamo sada o TOP 16, već samo o nedeljnoj utakmici sa Cedevitom u Jadranskoj ligi, u kojoj moramo da pobedimo u Pioniru. Biće teško, igramo protiv vrlo iskusne ekipe, ali želimo pobedu", rekao je Simonović.

Utakmica Zvezda - Cedevita igra se u nedelju od 17 sati u hali Pionir. Crveno-beli su posle šest utakmica treći na tabeli sa četiri pobede i dva poraza, a na prvom i drugom mestu su Partizan i Cedevita sa pobedom više.

Trener Zvezde Dejan Radonjić rekao je da će njegova ekipa posle prve pobede u Grupi A dobiti mnogo na samopouzdanju i da je sposobna da uradi "mnogo dobrih stvari".

"Nakon mnogo godina konačno smo uspeli da pobedimo u Evroligi. Želeo sam da ostvarimo prvu pobedu na domaćem terenu, ali sam srećan što smo to postigli na teškom gostovanju protiv Laborala. U prvoj četvrtini smo odigrali dobro u odbrani i kvalitetno u napadu. U drugom periodu su uspeli da nas sustignu zahvaljujući dobroj odbrani, ali mi u napadu nismo odigrali dovoljno organizovano", rekao je on.

"Doneli smo nekoliko iznenađujućih odluka koje su nam u odlučujućim trenucima donele pobedu. To nam je ulilo samopouzdanje i dokazalo svima da bi trebalo da veruju u ovaj tim koji je sposoban da uradi mnogo dobrih stvari. Potrošili smo se na fizičkom i mentalnom planu, pa se nadam da ćemo uspeti da se brzo oporavimo jer nas očekuje mnogo teških utakmica", dodao je Radonjić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online