Petak 08.11.2013.
11:17
BETA

Simonović: Pokazali smo da je Zvezda ozbiljna ekipa

Zadovoljan: Marko Simonović
 

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su u Vitoriji pobedili Laboral sa 73:63 i ostvarili prvu pobedu u Evroligi još od sezone 1999/2000.

"Pokazali smo karakter, kao i da smo ozbiljan tim sa velikom perspektivom. U Vitoriji smo odigrali tešku utakmicu, ali smo uspeli da nametnemo ritam i u odnosu na duele sa ekipama Panatinaikosa i Budućnosti, kontrolišemo utakmicu", rekao je Simonović.

On je dodao da je Demarkus Nelson odigrao sjajan meč i da je to jedna od stvari koja je presudila. Nelson je utakmicu završio sa 22 poena i sedam skokova. Zvezda posle četiri utakmice u Grupi D ima skor od jedne pobede i tri poraza, koliko ima i poslednjeplasirani Lijetuvos Ritas. Prva je Lokomotiva sa tri pobede, koliko ima i Makabi, a po dva trijumfa ostvarili su Panatinaikos i Laboral. Simonović je istakao da veruje u svoj tim, ali da niko još ne razmišlja o plasmanu u TOP 16 fazu Evrolige, već o narednom protivniku u Jadranskoj ligi.

"Iskreno verujem u ovaj tim. Ne razmišljamo sada o TOP 16, već samo o nedeljnoj utakmici sa Cedevitom u Jadranskoj ligi, u kojoj moramo da pobedimo u Pioniru. Biće teško, igramo protiv vrlo iskusne ekipe, ali želimo pobedu", rekao je Simonović.

Utakmica Zvezda - Cedevita igra se u nedelju od 17 sati u hali Pionir. Crveno-beli su posle šest utakmica treći na tabeli sa četiri pobede i dva poraza, a na prvom i drugom mestu su Partizan i Cedevita sa pobedom više.

Trener Zvezde Dejan Radonjić rekao je da će njegova ekipa posle prve pobede u Grupi A dobiti mnogo na samopouzdanju i da je sposobna da uradi "mnogo dobrih stvari".

"Nakon mnogo godina konačno smo uspeli da pobedimo u Evroligi. Želeo sam da ostvarimo prvu pobedu na domaćem terenu, ali sam srećan što smo to postigli na teškom gostovanju protiv Laborala. U prvoj četvrtini smo odigrali dobro u odbrani i kvalitetno u napadu. U drugom periodu su uspeli da nas sustignu zahvaljujući dobroj odbrani, ali mi u napadu nismo odigrali dovoljno organizovano", rekao je on.

"Doneli smo nekoliko iznenađujućih odluka koje su nam u odlučujućim trenucima donele pobedu. To nam je ulilo samopouzdanje i dokazalo svima da bi trebalo da veruju u ovaj tim koji je sposoban da uradi mnogo dobrih stvari. Potrošili smo se na fizičkom i mentalnom planu, pa se nadam da ćemo uspeti da se brzo oporavimo jer nas očekuje mnogo teških utakmica", dodao je Radonjić.

2024 © - Vesti online