Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 11.08.2013.
23:26 >> 23:27h
mozzartsport.com A

Trofej Beograda 2013: Srbija ubedljivo do trona!

Dudini "orlovi" ubedljivi protiv Slovenije u finalu turnira "Trofej Beograda 2013" - 91:66.

 Kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić
 

Iako je jasno da će pripremni turniri u Francuskoj, odnosno Turskoj dobro doći našim košarkašima da do savršenstva dovedu sve linije napada i odbrane, opšti utisak je da su Krle, Raško, Bjelica i drugari ostavili solidan utisak u, ovoga puta, nešto punijoj "Kombank Areni" , prenosi "Mocart sport".

Za razliku od utakmice sa Ukrajinom, u kojoj je reprezentacija Srbije u svim parametrima bila kvalitetnija, susret sa Slovenijom je pokazao da Dudini puleni moraju još da rade kako bi bili u potpunosti spremni za izazove u Jesenicama. Loš procenat šuta iz igre, posebno za tri poena na samom startu meča, ali i nešto slabija odbrana uneli su dozu nemira u redovima reprezentacije Srbije, a ništa bolji nisu bili ni slovenački košarkaši, koji su imali ogromnih problema u organizaciji napada, a ni odbrana im nije bila jača strana.

Ipak, "orlovi" su u drugoj četvrtini stabilizovali redove, zaigrali za nijansu bolje, što je bilo dovoljno da u dva navrata serijama 6:0 Srbija dođe i do prve dvocifrene prednosti (39:28), koju je do odlaska na veliki odmor uspela da sačuva - 48:36.

Krstić MVP, Turci treći

 

Za MVP turnira je izabran Nenad Krstić. 

Treće mesto je pripalo Turskoj koja je savladala Ukrajinu rezultatom 72:64.

Posle nešto lošeg početka i 0/4 za dva poena kapiten Nenad Krstić je uspeo da posle 20 minuta igre bude najefikasniji igrač naše ekipe sa deset poena i sedam skokova. U stopu ga je pratio vidno raspoloženi Raško Katić, koji je pobrojao simpatije mnogobrojne publike u "Kombank Areni", postigavši pritom osam poena, koliko i Nemanja Nedović. Sa druge strane je Boštjan Nahbar bio jedini igrač Slovenije sa dvocifrenim učinkom i sa deset poena predvodio svoj tim, dok je Goran Dragič dodao devet, ali je zato imao i pet izgubljenih lopti.

Treba istaći i da je Srbija u prvih 20 minuta bila znatno bolja u skoku (17-11), kao i da su probleme sa izgubljenim loptama imali i jedni i drugi (po osam).

U trećoj deonici su "orlovi" zaigrali za još jednu nijansu bolje nego što je to bio slučaj u prvom poluvremenu, dok je Slovenija i dalje imala velikih problema na oba fronta. Iz minuta u minut prednost je rasla, a Krstiću (12) su se pridružili Bjelica (12), Nedović (11) i Katić (10) u društvu onih koji su imali dvocifreni učinak. Na kraju deonice rezultat je bio 69:51, pa su naši reprezentativci u poslednju četvrtinu ušli znatno smirenije.

Početkom poslednjih deset minuta Srbija je stigla i do +23 (74:51), pa od tog trenutka trijumf "orlova" nije uopšte doveden u pitanje. Izabranici Božidara Maljkovića su do kraja potpuno digli ruke od igre, pa je na kraju prednost išla i do +25. Svoju priliku u poslednjih nekoliko minuta dobili su i Vladimir Štimac, Luka Mitrović i Nemanja Dangubić, a definitivno moramo reći da će Nemanja Bjelica , Nenad Krstić, Nemanja Nedović i Raško Katić biti nosioci igre naše ekipe u Jesenicama, koji su zajedno postigli 61 poen. Solidnu rolu su imali i debitant Nikola Kalinić i nešto iskusniji Stefan Marković. Sa druge strane, Dušan Ivković će sa svojim izabranicima morati da poradi na smanjenju broja izgubljenih lopti, s obzirom da ih je danas bilo 15.

SRBIJA - SLOVENIJA 91:66 (20:16, 28:20, 21:15, 22:15)

 

SRBIJA: Nem. Krstić 3, Dangubić 2, Bogdanović 2, Bjelica 15, Marković 9, Mitrović 2, Nen. Krstić 16, Anđušić 4, Katić 10, Štimac, Nedović 20, Kalinić 8

Startna petorka: Nedović, Marković, Kalinić, Bjelica, Krstić. 

SLOVENIJA: Slokar 2, Joksimović 4, Murić 5, Blažič 2, Nahbar 20, G. Dragič 9, Lorbek 7, Vidmar 7, Begič 4, Prepelič 1, Balažič, Dragič 5

Startna petorka: Dragič, Blažič, Murič, Nahbar, Begič.

 

DVORANA: Kombank Arena. GLEDALACA: 14.000. SUDIJE: Vojinović, Juras, Jevtović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online