Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 05.08.2013.
20:59
BETA A

Vujošević: Vučić ima moć, mora da snosi odgovornost!

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da veruje da se sportske sekcije tog društva organizovano gase i ocenio da bi prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić trebalo da ima odgovornost, pošto već poseduje apsolutnu moć u zemlji.

Svete nam se zbog dobrih rezultata: Duško Vujošević
 

"Aleksandar Vučić ima apsolutnu moć i mora da snosi odgovornost za sve dobro i loše što se dessava u zemlji. Srazmerno svojoj ogromnoj moći, trebalo bi da ima i odgovornost. Ženski košarkaški klub Partizan se gasi, vaterpolo je efemerizovan, a sada traju napadi i na košarkaški klub", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Dvanaestostruki uzastopni šampion Srbije, Partizan, počeo je danas u Beogradu pripreme za novu sezonu. Na prvom okupljanju pojavilo se pet prvotimaca, deo omladinskog pogona i nekoliko igrača na probi. Vujošević je pričajući sa novinarima više vremena proveo govoreći o teškoj finansijskoj situaciji, pošto je račun kluba
blokiran zbog poreskih dugovanja.

"Mi tražimo ravnopravan tretman za reprogram duga. Želimo da nađemo neku razumnu kamatu, koji bismo mogli da plaćamo. Mi nemamo nekretnine da založimo, tražimo džentlmenski dogovor. Svaka budala je u stanju da nešto sruši, ako situacija ostane ovakva, Partizan će se ugasiti i ostvariće se ona 'jedna zemlja, jedan vođa, jedan klub'", rekao je Vujošević.

Prvi potpredsednik vlade, Vučić, je deklarisani navijač Crvene zvezde. U decembru prošle godine je bio član grupe koja je spasavala Fudbalski klub Crvenu zvezdu, a nedavno se sastao i sa delom navijača FK Partizan.

Vujošević je kazao da je uprava KK Partizan pokušala da stupi u kontakt sa nekim iz vlasti.

"Vučić je nedavno posetio deo navijača Partizana, ali niko od čelnika kluba tada nije bio tu, što je meni čudno, jer kada se ide kod nekoga, trebalo bi valjda da je domaćin tu. Evidentno je da ni jedna bitna odluka u zemlji ne može da se donese bez njega. Ja sam spreman na kolenima da idem gde god treba, ali putem institucija. Sportsko društvo Partizan je u ime košarke, fudbala i vaterpola, poslalo molbu da nas primi prvi potpredsednik vlade ili premijer", rekao je Vujošević.

Trener crno-belih ocenio je da su nevolje tih sekcija sportskog društva Partizana osveta za dobre rezultate.

"Ne mogu da nas pobede na terenu, pa su pokušali da nas vuku kroz blato, a kada ništa od toga nije dalo rezultate, rešili su da ovako udare na nas", rekao je Vujošević.

On je dodao da cela ova situacija može da bude nečija politička igra. Vujošević je kazao da možda neko čeka pravi trenutak da Partizanu skine blokadu, iako je pre toga "učinio sve da od kluba napravi glinene golubove". Šef struke Partizana rekao je da su svi igrači ugovorom slobodni i da je klub u velikim problemima da organizuje pripreme. Na prvom okupljanju igrači su radili sa kondicionim trenerom
Radomanom Šćekićem.

Svoje drugove posetio je i reprezentativac Bogdan Bogdanović, koji se trenutno nalazi na pripremama sa nacionalnom timom. Vujošević je rekao da je odusustvo igrača problem, koji to i nije.

"Imamo trojicu igrača u reprezentaciji Srbije, dvojicu sa Francuskom i mnogo sa omladinskim selekcijama. I Davis Bertans bi bio sa svojom reprezentacijom da nije povređen. Svi oni će se vrlo kasno priključiti pripremama, praktično pred početak takmičenja. To nama, međutim, nije problem, mi uživamo u tome i voleli bismo da je još više igrača u reprezentacijama", kazao je on.
 

POVEZANE VESTI

Utorak 06.08.2013. 07:31
I opet ovaj Siptogorac sere po Srbiji kako Srbija njemu treba da da pare... Pa dokle vise? Dok je bio Tadic na vlasti niste placali porez, ugasili ste KK, VK i zamalo RK Crvena Zvezda... I imali ste jak tim iz sezonu u sezonu zato sto drzavi nista niste placali, kao ni domacim igracima, bankama, itd... Da ne pricam koliko su novca on i Todoric stavili u dzep... On dobio jednu platu, ma nije nego, a leva ruka desni dzep, sta sad smo svi mutavi? Grobari terajte ovog kod Siptogorca u njegovu Crnu Goru, i sa Jovanovicem ste uzimali titule, a u Evropi realno sa ovakvim stanjem u klubu ni madjionicar vam ne moze pomoci... Dosta mi je vise nadobudnih i bahatih Djetica... Mrs odakle ste dosli..
Utorak 06.08.2013. 11:36
Kao navijacu Partizana,ovo slihtanje veleizdajniku Vucicu nikako mi ne prija!To samo govori da su sada,u oba SD,kao i u proslosti,uvek bile zastupljene ljige,lopovcine i Titovi pioniri.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online