Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 19.12.2013.
22:20
mozzartsport.com A

Slavlje i pored poraza: Partizan u Top 16!

Partizan i pored poraza od CSKA, obezbedio plasman u Top 16 zahvaljujući pobedi Fenerbahčea u Francuskoj od 95:76.

Sjajan uspeh: Dragan Milosavljević
 

Košarkaši Partizana oprostili su se od prve faze Evrolige porazom u Pioniru od moskovskog CSKA rezultatom 62:73. Ipak, ovaj neuspeh crno-bele jnije eliminisao  iz eminentnog takmičenja, jer su zbog trijumfa Fenerbahčea nad Nanterom (95:76) puleni Duška Vujoševića prošli u narednu fazu, koja počinje 3. januara. Partizan je ostvario veliki uspeh, i igraće još 14 utakmica u društvu Reala, Makabija, ponovo CSKA; Galatasaraja, Žalgirisa...


Što se utakmice u Beogradu tiče, domaćin je u nekoliko navrata imao protivnika sateranog u ćošak, ali su premor, neiskustvo i vrlo dobre role Kauna, Krstića, Vimsa i Fridzona presudili mladom timu šampiona Srbije. Obe ekipe su u utakmicu ušle jako, s tim što su gosti bili za nijansu konkretniji i precizniji. Posle prvih pet minuta igre nije bilo puno toga što je razdvajalo dva tima, a rezultat 8:12 je govorio u prilog tome. Dok su crno-beli imali četiri različita strelca, Armejce su napred gurali Kaun i Vims.


Posle nešto nervoznije igre i nekoliko loše organizovanih napada publiku je na noge digao Dragan Milosavljević svojom prvom trojkom na utakmici, kojom je na trenutak umirio nalet protivnika. Ipak, dva uzastopna koša Nenada Krstića donela je CSKA prednost od 16:11, najveću u tom trenutku. Iako su gosti do samog kraja diktirali tempo, upravo je kapiten Milosavljević sa nove dve trojke potpuno anulirao prednost rivala. Prvu je postigao pred sam kraj deonice, a drugu u poslednjoj sekundi, sa svoje polovine terena! Do prvog vođstva na utakmici Partizan je došao već na startu druge četvrtine, a ovog puta egzekutor van linije 6.75 bio je Bogdanović, što je potpuno zapalilo Pionir.


Koliko god da vole Krleta, navijači Partizana su definitivno u jednom trenutku zamrzeli svog miljenika, s obzirom da je njegova gotovo perfektna igra držala CSKA u životu na kraju prve i početkom druge četvrtine. Puna tri minuta trajao je post na obe strane, a onda je led probio Kajl Hajns. Ipak, crno-beli su imali spreman odgovor, u liku Muslija i Lovernja, koji su pravili pometnju u odbrambenim redovima rivala. Taman kada su mnogi mislili da će puleni Duška Vujoševića ponovo okrenuti rezultat u svoju korist, usledila je Teodosićeva mini-serija (trojka i ulaz), pa je prednost ponovo iznosila pet poena. Na veliki odmor gosti su otišli sa sedam poena prednosti, zahvaljujući trojki Fridzona, ali... Sve to samo najavljuje pravu havariju u drugom poluvremenu. Zahvaljujući poenima Vimsa i Micova CSKA je na startu drugog poluvreemna otišao na "plus devet" (47:38), ali je Tarens Kinsi svojom prvom trojkom probudio crno-bele i podigao ritam igre.


Interesantno, Krstić je nastavio svoju perfektnu igru i novim poenima potpuno iznervirao navijače, pa su neki uputili i koju sočnu psovku... Čim su igrači Partizana podigli formu i zaigrali agresivnije igra CSKA je pala u vodu. Serijom 8:1 domaćin se potpuno vratio u život, a CSKA je dva i po minuta pre kraja deonice imao samo pola koša prednosti (49:50). Naravno, Armejci ne bi bili to što jesu da nisu imali spremljen odgovor. Serijom rivala odgovorili su još većim brojem uzastopnih pogodaka, uz izuzetno jaku igru u odbrani. Za dva i po minuta CSKA je preko Vimsa, Fridzona i Kauna napravio 9:0 i po prvi put poveo sa deset razlike - 49:59.
Rezultatska neizvesnost nastavljena je već na početku poslednjih deset minuta. Bogdanovićeva mini-serija najavila je napad, tačnije šest u jednom, gde su domaći košarkaši redom mašili šuteve, da bi Milosavljević konačno stavio tačku - 56:59.
Verovali ili ne, u trenucima kada se utakmica lomila, nije bilo koševa. Crno-beli su posle trojke kapitena postili punih četiri minuta pre nego što je Milosavljević ponovo zatresao mrežicu. Za to vreme CSKA je ubacio samo dve trojke (Teodosić, Micov) za devet poena prednosti (60:69). Ali, ta prednost je, na kraju se ispostavilo, bila nedostižna...

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.12.2013. 23:05
ha,ha,ha,kud svi turci tu i mali muja
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online