Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 14.07.2013.
10:55
BETA A

Štimac: Sa Katićem nema zezanja!

Košarkaški reprezentativac Srbije Vladimir Štimac izjavio je da ga je njegov saigrač u nacionalnom timu, 32-godišnji debitant Raško Katić, iznenadio u svakom pogledu i da sa njim "nema zezanja".

Nije rešio klupski status: Vladimir Štimac
 

"Raško Katić me je iznenadio u svakom pogledu. Nije to neko iznenađenje, on je strašno dobar čovek. Poštujemo njegove godine, ali nas pušta malo da se zezamo, dok ne počne... Dva odsto masti ima i onda nema zezanja s njim", rekao je Štimac novinarima na otvorenom treningu u hali Pionir.

Štimac je pohvalno govorio i o kapitenu reprezentacije Nenadu Krstiću, za koga je rekao da je jako kvalitetan čovek i igrač.

"Najiskrenije, Krstić je u svakom pogledu kapiten, sigurno... Svi mi klinci koji smo tu, moramo da se ugledamo na njega. On je kao čovek i kao igrač jako kvalitetan. Sa svim momcima ovde je sve u redu, našli smo se", istakao je Štimac.

On je kazao da je uvodni period priprema za Evropsko prvenstvo bio odličan i da svi rade dosta dobro.

"Uvodni period je bio odličan, svi su dali sve od sebe, baš smo se lepo pripremili pred polazak u Kranjsku Goru. Tamo sigurno neće biti lako. Svi koji su došli rade stvarno dobro, klinci punom parom, svaka im čast", kazao je ovaj 25-godišnji centar.

Štimac je naveo da će biti teško izboriti se za mesto među 12 igrača koji će igrati na kontinentalnom ssampionatu u Sloveniji.

"Kojih god 12 igrača da prođe, tvrdim da će ostaviti srce na terenu. Biće teško izboriti se za put u Sloveniju, tu su na mojoj poziciji strašni igrači", naveo je Štimac.

On je rekao da ne želi da prognozira šta reprezentacija Srbije može da uradi na Evropskom prvenstvu.

"Nikad se ne zna šta će biti, daćemo sve od sebe, ima jako kvalitetnih ekipa, velikih imena. Pratim sve, znam svaki tim u srce šta i kako radi. Ja košarku volim i dosta radim neki svoj skauting, gledam igrače, pratim, posmatram... Živim za košarku", rekao je Štimac.

Štimac, koji je prošlu sezonu proveo u turskom Banvitu, istakao je da još ne zna gde će igrati sledeće sezone.

"Nisam ništa rešio sa Banvitom, čekam... Istekao mi je ugovor, imam opciju na još sezonu, ali videćemo šta će se desiti. Bilo je par ponuda, ali neću ništa da pričam. Oni su ljudi odustali zbog otkupne klauzule ako Banvit produži ugovor. Njima je istekao rok do kada su trebali da kažu da li me hoće ili neće, ali ne ide to onako
kako sam ja misilo da će ići. Videćemo šta i kako će da bude, prioritet mi je sada samo reprezentacija", rekao je Štimac.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji održaće se od 4. do 22. septembra.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online