Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 18.09.2013.
19:34
mozzartsport.com A

Moćna Španija ponizila Srbiju!

Slab početak utakmice sputao "orlove", koji su kasnije odigrali bez ideje i volje, pa je razlika u jednom momenta bila i preko 40 poena u korist Španije. Srbiji sledi borba za odlazak na Svetsko prvenstvo naredne godine.

Žestoko: Rej i Fernandez zaustavljaju Bjelicu
 

Težak, zaista težak i bolan poraz Orlova u četvrtfinalu Eurobasketa. Španija je pokazala klasu, odigrala najbolji susret u dosadašnjem delu šampionata i rasturila naše momke iz svih mogućih pozicija, što je na kraju krajeva i dovelo do vrlo ubedljive pobede - 90:60. Tandem Real Madrida Serhio Rodrigez - Rudi Fernandez zajedno je ubacio 41 poen i bio najzaslužniji za ovaj sjajan performans Furije. S druge strane, naši momci su odigrali najlošiji meč na turniru, bili su potpuno izgubljeni i indisponirani, a kada su imali čak 40 poena zaostatka, uspeli su malo da se probude i koliko-toliko ublaže debakl...


Španci su od samog početka zaustavili protok lopte ka našim centrima, što je bio ključ neuspeha izabranika Dušana Ivkovića. Već posle prvih 20 minuta bilo je jasno da su se naši momci predali, što su Španci maksimalno iskoristili i kaznili nas na najbrutalniji način. Furioznom igrom u napadu, brzim poenima iz kontri, trojkama "kraljevskog" tandema Fernandez - Rodrigeez Španija je u jednom trenutku vodila i sa 26 poena (43:17), dok je izuzezetno agresivna i snažna odbrana naš tim svela na 23 poena u prvom poluvremenu, od toga samo pet u prvih deset minuta. Naši momci su trpeli ogroman pritisak sa svih strana, a Furija nije imala nameru da se zaustavi.


U drugom poluvremenu stvari na parketu se uopšte nisu promenile. Španija je nastavila da gazi, a Dudini Orlovi su bili potpuno izgubljeni, toliko da su prilikom šuteva promašivali ceo koš...


Rudi Fernandez je nastavio svoj šou, pogađao sve što je izbacivao iz ruku, Klaver, Rodrigez i Ljulj su ga pratili, a rezultat je otišao i na +40 (69:29). Prve poene u trećoj deonici postigli smo preko Gagića u petom minutu. S obzirom na izuzetno visoku prednost, Huan Orenga je rešio da priliku pruži svima, posebno onima koji su imali manju minutažu do sada. Košarkaši Srbije uspeli su preko Katića uspeli da smanje zaostatak na 24 poena (73:39), a trojkom Micića, drugom iz čak 13 pokušaja početkom poslednje četvrtine razlika je postala koliko-toliko podnošljiva.
S obzirom na kompletan razvoj situacije, selektor Ivković do kraja utakmice nije uvodio u igru Krstića i Bjelicu, dok je Nedović polovinom deonice odigrao nekoliko minuta. Anđušić je do kraja meča uspeo da ubaci treću trojku za Srbiju i uz Katića bio jedini naš igrač sa dvocifrenim učinkom, dok je Španija nastavila da "sipa" iz svih oružja.


I Herman Gabriel je ubacio trojku, pa su se svi osim Reja upisali u listu strelaca. Na kraju, rezultat je bio 90:60, a našim momcima sada ostaje borba za Mundobasket i eventualno peto mesto...

Srbija - Španija 60:90 (5:21, 18:27, 16:25, 21:17)
Dvorana: Stožice. Gledalaca: oko 10.000.
Srbija: Nedović 6, Nem. Krstić 3, Micić 8, Bogdanović 2 (7sk), Bjelica 2, Marković, Kalinić 2, Gagić 7 (5sk), Nen. Krstić 4, Anđušić 11, Katić 11, Štimac 4 (5sk)
Španija: Agilar 8, Fernandez 19, Rodrigez 22, Rej, Kalderon 3, Rubio 5 (6sk, 6as), Klaver 9, San Emeterio 6, Ljulj 5, Gasol 7 (5sk, 6as), Gabriel 4, Mumbru 2

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.09.2013. 08:16
Моја замерка иде само на то што су се наши момци уплашили.. Играли су без срца ... а није било никакве потребе за тим... Млади су, каријера и медаље су пред њима. Шпанци су одиграли партију живота, и да су и из хотела гађали - погађали би кош, тако да је ту било сулудо и очекивати било шта. Нашим момцима само порука - ГЛАВЕ ГОРЕ !! Отишли сте тамо да изборите пласман на свет. првенство - УЧИНИТЕ ТО !!! Овај дебакл може само да вам послужи као велико искуство на путу до звезда, којима свакако припадате !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online