Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 10.06.2013.
21:15
Vesti A

Finale plej-ofa: Brejk Zvezde, Partizan vodi 2:1!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili Partizana sa 81:74 i smanjili prednost crno-belih u finalnoj seriji plej-ofa na 2:1. Naredni meč u sredu.

Nastavlja se serija: Raško Katić poentira pored Gagića i Lučića
 

Crveno-beli su pred 7.000, uglavnom Partizanovih navijača, slavili sa 81:74 (20:24, 19:15, 21:22, 21:13). Sada crno-beli vode u finalnoj seriji sa 2:1, a Zvezda u sredu igra pred svojim navijačima i ima priliku da izbori majstoricu.


Najefikasniji kod Zvezde bili su Rakočević sa 18 poena, po 12 su postigli Savović i Katić, a 10 Nelson.


Kod Partizana bolji od ostalih bio je Lučić sa 26 poena, Milosavljević i Lovernj su ubacili po 13.

Zvezda je gubila tokom tri četvrtine, ali je u trećoj deonici napravila preokret i u uzbudljivoj završnici sačuvala prednost. U utakmici sa mnogo faulova, u kojoj sudije nisu dozvoljavale mnogo kontakta, igrači su grešili, a Zvezdinim košarkaima je u nekoliko navrata ispadala lopta iz ruke, pošto je u hali bilo izuzetno vruće, tako da je bilo mnogo vlage.

Milosavljević je postigao prvi koš na utakmici, a Zvezda je odgovorila košem Simonovića i trojkom Bojana Subotića za vođstvo od 5:2. Nakon toga Vladimir Lučić i Žofre Lovernj vratili su prednost Partizanu, koji je uglavnom držao prednost do poslednje četvrtine. Dejan Musli, Milosavljević i Lovernj čuvali su prednost svog tima tokom prvog poluvremena, ali Zvezda nije dozvoljavala crno-belima da
steknu osetniju prednost.

Prednost Partizana kretala se u prvom poluvremenu od pet poena razlike, prvi put 20:15, do dva, a Zvezda je u drugoj četvrtini trojkom Igora Rakočevića izjednačila na 34:34, a taj rezultat potrajao je više od dva minuta. Obe ekipe u tom periodu propustile su nekoliko napada.

"Suša" je prekinuta kada je Branku Laziću dosuđena nesportska lična greška na Lučiću, koji je pogodio samo jedno bacanje, ali je u sledećem napadu, ponovo sa penala, dao još dva poena za novo vođstvo. Zvezdu je u izjednačenje vratio Simonovič košem i dodatnim bacanjem, a obe ekipe iskoristile su po jedan napad i na poluvreme otišle sa 39:39.

Zvezda je početkom drugog poluvremena prvi put povela posle prvog minuta. Posle koša Milosavljevića, Boris Savović postigao je trojku za prednost crveno-belih 41:42. Posle kratke rezultatske "klackalice", Partizan je postigao seriju poena sa slobodnih bacanja, među kojima su bila i ona za tehničku grešku treneru crveno-belih Dejanu Radonjiću, a onda je Lučić  trojkom doneo svom timu dvocifrenu prednost, 58:48.

Smirenom igrom Zvezda je uspela da se vrati u meč, iskoristivši nepreciznost Partizana sa penala, napravila seriju 12:3 i u poslednjih 10 minuta ušla sa poenom zaostatka, 60:61.

Već u prvom napadu četvrte četvrtine, Skot je pogodio koš za novo vođstvo Zvezde, 62:61. Odmah potom dosuđena je tehnička greška treneru Partizana Dušku Vujoševiću posle faula na Nelsonu, ali je on promašio oba bacanja, a Radivojević jedno. Crveno-beli nisu iskoristili ni napad posle toga, tako da su iz akcije za maksimalnih sedam poena postigli samo jedan.

To je, međutim, ispravio Katić sa četiri vezana poena za maksimalnu prednost Zvezde od šest poena, 67:61. Posle razmenjenih trojki Lučića i Rakočevića, crno-beli su napravili mini-seriju 7:0 i poveli sa 71:70.

Na to je Rakočević uzvratio novom trojkom, a posle jednog pogođenog penala, Nelson i Skot dali su po koš za novu prednost crveno-belih od 77:72. Lovernj je onda dao koš i smanjio vođstvo gostiju, da bi onda oba tima ušla u seriju grešaka.

Jednu od njih napravio je Skot nerezonskim šutom za tri poena, ali se zato u sledećoj odbrani iskupio, prekunuvši napad Partizana tako što je ukrao loptu Lučiću. Nelson je iz tog napada dao koš za nedostižno vođstvo Zvezde od 79:74, 20 sekundi pre kraja.

Partizan je pokušao da smanji, ali je Bertans promašio trojku i Zvezda je u preostalom vremenu sačuvala prednost.

Otpozdravljanje navijačima posle pobede: Vuk Radivojević i Igor Rakočević


 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.06.2013. 21:49
I opet ovaj siptogorac celu utakmicu psuje sudijama majku, i preti sudiji posle meca, a upravo te sudije su ih drzale u mecu, posle 2.5 minuta Zvezda je imala 4 faula(izasla iz bonusa), a Partizan 0, faulovi koji su svirani Katicu i Lazicu su u najmanju ruku za skrivenu kameru, Rakocevica u zivotu nisam video da je 4 faula napravio u 3 cetvrtine, Nelson(Amerikanci prave 0-2 faula po mecu) 4 faula... Na svakom derbiju sudije mirne duse mogu iskljuciti Vujosevica, sudija ga gleda dok mu ovaj psuje majku na najogavnije nacine i nista... Dal se plase gepekovanja ili ne znam ni ja cega, ali ovo je velika sramota, pre svega za Partizan, a onda i za nasu kosarku... BRAVO ZVEZDO!!!!
Ponedeljak 10.06.2013. 22:17
Ovo je bruka za savez. Da li ima nako da zaustavi Vujosevica.
Utorak 11.06.2013. 08:04
Ja reko' - 5 utakmica... a vi se "čudite" sudijama i dalje...?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online