Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 07.06.2013.
21:50 >> 23:05h
mozzartsport.com A

Partizan blizu nove titule - 2:0 protiv Crvene zvezde

Posle prvih 20 minuta, u kojem je Crvena zvezda vodila i sa 12 poena razlike, sjajni Letonac je uz pomoć i podršku Bogdanovića, Lovernja i Milosavljevića doveo svoj tim do brejka i prilike da već u narednom meču dođe do 12. titule šampiona Srbije - 71:69.

 Gledaćemo bar još jedan duel "večitih rivala" u finalu plej - ofa

Kakva ludnica u dvorani Pionir! Crvena zvezda je potpuno iz mrtvih vratila igrače Partizana, iako su tokom prvih 20 minuta imali i 12 poena prednosti. Tokom treće i četvrte deonice izabranici Dejana Radonjića su potpuno posrnuli, potonuli, što su Davis Bertans, Bogdan Bogdanović i drugovi maksimalno iskoristili, stigli do gotovo prve prednosti na utakmici u poslednjem minutu i zabeležili brejk u drugoj utakmici finalne serije plej-ofa - 71:69.

Najzaslužniji za pobedu Partizana bio je Davis Bertans koji je prvo ubacio dva bacanja u poslednjem minutu, da bi potom dao i trojku za prednost rezultatom 69:67, da bi tačku na ovaj meč stavio Dragan Milosavljević sa pogođenim bacanjem u poslednjim trenucima susreta - 71:69.

Posle prvih 20 minuta u kojim je Zvezda kontrolisala sve segmente igre, a Partizan bio onemogućen da izdominira u skokovima u napadu i trojkama, drugo poluvreme počelo je na isti način kao prvo - zakucavanjem Milosavljevića posle kontre. I opet, baš kao na startu utakmice, Zvezda je ponovo startovala vrlo lagano i dozvolila protivniku da iz napada u napad umanjuje prednost.

Već u trećem minutu treće deonice Vladimir Lučić zaradio je četvrtu ličnu grešku posle faula nad Savovićem, koji je konačno iskoristio i koš i slobodno bacanje. Ipak, već u sledećem napadu uzvratio je Bertans prvom trojkom na utakmici za rezultat 46:40.

U međuvremenu i Leo Vesterman je zaradio četvrtu ličnu grešku i to posle manjeg koškanja sa Savovićem, a obojica su za kaznu dobila po tehničku grešku.

Igrači Partizana konačno su počeli da koriste svoje oružje - ofanzivni skok i šut za tri poena. Bertans je pogodio dva puta, Gordić jednom uz prva tri ofanzivna skoka, a Zvezdinu prednost čuvali su Simonović i Katić (51:46).

Gosti su preko Bertansa i Gordića uspeli da stignu i do “minus dva“ u poslednjem minutu treće deonice, a Zvezdina lošija realizacija slobodnih bacanja donela im je i priliku da u poslednju četvrtinu uđu sa nerešenim rezultatom. Ipak, na poslednji mali odmor otišlo se kod rezultata 54:52 za Zvezdu.

Momenat koji je umnogome uticao da domaćin dođe do pobede dogodio se već u drugom minutu poslednjeg perioda, kada je Katić prvo ubacio dva poena, a potom u napadu rivala iznudio faul u napadu Lučića, koji je već tada morao da napusti parket i ostavi svoje saigrače na milost i nemilost. Savović je uzvratio trojkom i ponovo doneo četiri poena prednosti, ali je Bogdanović tvrdoglavo gurao svoj tim napred.

Narednih tri minuta nije bilo poena na obe strane. Savović je potpuno zagospodario svojim reketom i do polovine poslednje četvrtine imao deset uhvaćenih lopti, a “post“ je prekinuo Lovernj, koji je ubacio koš uz faul i dodatno slobodno bacanje za minimalnu prednost Zvezde (56:55).

U trenucima kada se vodila velika borba pod obručima reagovale su Delije koje su grmele iz sveg glasa u nadi da će pomoći svojim miljenicima.

Četiri minuta pre kraja utakmice Vesterman je ubacio težak šut sa poludistance i najavio borbu do poslednje kapi znoja (59:59). Međutim, na drugoj strani našao se Marko Simonović, koji je svojom petom trojkom razbudio saigrače i doneo novu "ozbiljniju" prednost (64:59).

Utakmica je ušla u triler završnicu posle poena Davisa Bertansa sa linije slobodnih bacanja, 50 sekundi pre kraja rezultat je bio 67:66 za Zvezdu, a onda je usledila i trojka sjajnog Letonca za prvo vođstvo još sa početka utakmice (69:67). Crveno-beli pokušali su na sve načine da preokrenu rezultat, ali nije im pošlo od ruke... Dragan Milosavljević je sa jednim pogođenim bacanjem rešio pitanje pobednika. Iako je Nelson ubacio dva bacanja, to nije bilo dovoljno da se ostvari pobeda, a Partizan je bukvalno u samo jednom minutu overio brejk i došao u situaciju da pred svojim navijačima u ponedeljak obezbedi i 12. uzastopnu šampionsku titulu - 71:69.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 69:71 (22:16, 21:17, 11:19, 15:19)

Gledalaca: oko 6500.
Sudije: Ilija Belošević, Milivoj Jovčić, Uroš Obrknežević (svi iz Beograda).

CRVENA ZVEZDA: Đokić, Subotić 2, Rakočević 7, Mitrović, Lazić, Simonović 17, Milovanović, Savović 13, Katić 17, Radivojević 4, Nelson 9, Skot.

PARTIZAN: Andrić, Lovernj 7, Milutinov 2, Vesterman 4, Gordić 9, Lučić 7, Milosavljević 9, Bogdanović 11, Gagić 6, Musli 3, Đekić, Bertans 13.

POVEZANE VESTI

Petak 07.06.2013. 22:49
Jos samo malo pa ce doci tanasko da pljuje Partizan!hehe pitam se vec gde je...
Subota 08.06.2013. 00:06
Најбољи смо.
Subota 08.06.2013. 10:59
Тешко је звездашима схватити неке,тотално једноставне,чињенице!Партизан (као и сви велики клубови!) побеђује увек када му то треба ,дал за титулу или бољу позицију на табели,свеједно!Мали клубови побеђују у неваженим утакмицама а само понекад "убоду" праву!То је огромна разлика!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online