Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 25.02.2013.
10:03
Vestionline, zurnal.rs A

Bartomeu: Evroliga je rekla svoje!

Direktor Evrolige Đorđo Bertomeu potvrdio je Božidaru Maljkoviću da će se finalisti završnog turnira ABA lige naći direktno u Evroligi naredne sezone, piše za 'Sportski žurnal'.

"Veliki šef" - Đorđo Bertomeu

Direktor Evrolige Đorđo Bartomeu potvrdio je Božidaru Maljkoviću da je pre početka sezone to telo donelo propis koji važi za sva takmičenja, a koji se tiče odluke o tome ko će naredne sezone igrati u elitnom društvu.

Ako je poslednja organizatora Evrolige, finalisti fajnal-fora regionalnog takmičenja idu u elitno evropsko takmičenje. To osto je nedavno izjavio i Dijego Fernendes, direktor za komunikacije tog takmičenja, ali su čelnici ABA lige to negirali.

Maljković i Bartomeu su dugogodišnji prijatelji, a srpski trener je iskoristio svoj odnos sa prvim čovekom Evrolige i saznao kakvi su planovi što se tiče prohodnosti u elitno takmičenje iz ABA lige.

"On je veliki šef, retko se javlja na telefon. Nedvosmisleno mi je potvrdio da će samo finalisti ABA lige direktno u Evroligu, a da će trećeplasirani u kvalifikacije", rekao je Maljković za "Žurnal".

U propozicijama ABA lige ističe se da će dve najbolje plasirane ekipe na kraju takmičenja izboriti plasman u Evroligu, ali postoje različita tumačenja tog pravila.

Čelnici ABA lige su istakli da su za njih to ekipa koja završi ligaški deo na prvom mestu i šampion, dok će u kvalifikacije ići sledeća ekipa po plasmanu na tabeli posle 26 kola.

"To nije sporno, ali ABA je članica Evrolige i mora da poštuju njihova pravila. Ranije su Turska i Francuska bili izuzetak, ali je Bertomeu i to promenio. Smatra da se moraju poštovati pravila lige, i u tome je izričit", dodao je srpski stručnjak.

Maljković je na kraju razgovora rekao da sada sledi sastanak sa Radovanom Lorbekom, predsednikom ABA lige, i Romanom Liscem u ponedeljak, a da će zvanično saopštenje biti izdato do petka.

Jasno je samo da bi u slučaju da Evroliga bude u pravu, a sasvim je izvesno da hoće, to da je ABA liga igrana a da prethodno nisu utvrđena pravila što baca veliku ljagu na ovo regionalno takmičenje.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.02.2013. 14:01
Turske pare rade čuda. Sve u cilju sprečavanja Igokoe da igra Evroligu. Ako Igokea i Partizan igraju polufinale jedan sigurno otpada. Ako igraju Igokea i Cedevita sudije će pomoći šiptarima. CZ je financirana šiptarskim parama, kao i Budućnost. Sve može samo da partizan i Igokea ne igaraju Evroligu.
Ponedeljak 25.02.2013. 21:37
A zasto Srpski timovi igraju tu aba ligu, treba pod hitno da istupe i da igraju domacu ligu i tacka bre! Slepuju se bre na nasu grbacu,a mrze nas!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online