Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 23.02.2013.
10:03
B92, Novosti.rs A

Finalisti plej-ofa ABA lige ulaze u Evroligu

"Finalisti završnog turnira ABA lige obezbediće direktan plasman u Evroligu, dok će bolje plasirani polufinalista ići u kvalifikacije", rekao je za "Večernje novosti" Dijego Fernendes, direktor za komunikacije elitnog takmičenja.

Mogućnost da oba "večita rivala" direktno uđu u Evroligu

Iako se od početka sezone govori o tome da će prvoplasirana ekipa u regularnom delu sezone obezbediti mesto u Evroligi, novo tumačenje kaže da nije tako.

Fernandes je za "Novosti" rekao da će "pobednik fajnal fora i tim koji izgubi finale ući u Evroligu, a u kvalifikacije će ići poraženi polufinalista koji je bio bolji u ligaškom delu takmičenja.

ABA liga bi čak mogla i da ostane bez dva sigurna učesnika, ali u slučaju da veći broj ekipa koje imaju A licencu ne osvoje titulu. Sigurni učesnici su španski klubovi Barselona, Kaha Laboral, Real Madrid i Unikaha iz Malage, grčki Panatinaikos i Olimpijakos, italijanski Montepaski i Emporio Armani, turski Efes Pilsen i Ulker Fenerbahče, kao i Makabi (Izrael), Žalgiris (Litvanija), CSKA Moskva (Rusija) i Aseko Prokom (Poljska).

"Prvo određujemo mesta za sve A licence. Potom, pratimo rang država dok ne dobijemo spisak svih timova učesnika. U zavisnosti od rezultata iz nacionalnih liga mesto neke države prelazi na sledeće ukoliko mora da bude popunjeno sa A licencom. Na primer, CSKA ima A licencu, dok je šampion Rusije drugi na rangu država. Ako CSKA postane prvak, mesto sa ruskog šampiona prelazi na sledeću državu, u ovom slučaju Italiju, i tako dalje. Samim tim, što više timova sa A licencom osvoji nacionalne lige, veće su šanse za finalistu i trećekvalifikovanog iz ABA lige da se direktno plasira u Evroligu i kvalifikacije," objasnio je Fernandes u izjavi za "Večernje novosti".

U praksi, poraženi finalista mogao bi da ostane bez direktnog plasmana samo ako u šest liga, španskoj, italijanskoj, grčkoj, ruskoj, litvanskoj i turskoj, titule osvoje ekipe koje nemaju A licencu.

Fernandes je potvrdio i da dvorana u Laktašima neće moći da bude 'domaći parket' za Igokeu u slučaju da tim iz Aleksadrovca obezbedi plasman u to takmičenje ali i da je beogradski Pionir dovoljnog kapaciteta.

"Ovo pravilo je obavezno samo za klubove sa A licencom, a ekipe sa B i C licencom moraju da igraju u dvorani sa kapacitetom od najmanje 5.000 mesta," rekao je Fernandes.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online