Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.02.2013.
20:33
Vestionline A

Eurobasket Slovenija 2013. promovisan u Beogradu

Promocija i prezentacija Evropskog prvenstva u košarci koje će se u septembru ove godine održati u Sloveniji, priređena je danas u Beogradu u srpskoj Kući košarke, uz prisustvo mnogobrojnih zvanica.

Slovenija promovisala Eurobasket 2013. u Košarkaškom savezu Srbije

U Košarkaškom savezu Srbije održana je promocija Eurobasketa 2013. koje će se od 4. do 22. septembra održati u Sloveniji.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga izjavio je da je saradnja između dva saveza uvek bila izvanredna i da je "lepa stvar što zajedno promovišemo Evropsko prvenstvo".

"Veliko mi je zadovoljstvo što su sa nama ambasador Slovenije u Srbiji, Franc But, kao i legenda jugoslovenske košarke Ivo Daneu. Imali smo izuzetnu saradnju sa lokalnim organizacionim komitetom i nadam se da će tako biti do početka šampionata. U dogovoru sa selektorom Ivkovićem već smo napravili plan i program priprema i verujem da ćemo spremno dočekati početak Eurobasketa. Inače, ovo je prvi put da dve federacije zajednički promovišu ovako bitan događaj", rekao je Bodiroga.

Ambasador Slovenije u Srbiji Franc But naglasio je da je srećan što se Evropsko prvenstvo održava u njegovoj zemlji i dodao da je siguran da će biti dobri domaćini.

"Ovo Evropsko prvenstvo je prilika da se Slovenija promoviše košarkom, ali i da se prikaže kao turistička destinacija. Dobro došli u Sloveniju", rekao je But.

Evropsko prvenstvo igraće se u Celju, Kopru, Jesenicama i Ljubljani. Direktor Evropskog prvenstva Aleš Križnar objasnio je da još postoje mali problemi sa dvoranama, ali da će sve biti spremno za šampionat.

"U Beogradu 2005. na Evropskom prvenstvu je bilo oko 8.000 navijača iz Slovenije. Nadam se da će sada u Sloveniji biti još više navijača iz Srbije", rekao je Križnar i dodao da će prve ulaznice biti puštene u prodaju 3. marta.

Bivši jugoslovenski reprezentativac Ivo Daneu, koji je sada ambasador i promoter Evropskog prvenstva, istakao je da mu je drago što je ponovo u Beogradu i poželeo da se "Slovenija i Srbija sretnu u finalu".

Selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković naglasio je da je Slovenija mnogo dala košarci i da je proteklih godina srpski nacionalni tim proveo mnogo vremena u toj državi na turnirima i pripremama.

"Slovenija je dala mnogo košarci. Za ovu prelepu zemlju vežu nas dobra iskustva. Pred mnoga važna takmičenja pripremali smo se na Rogli ili Kranjskoj Gori i na kraju imali dosta uspeha. U planu i programu priprema za Eurobasket 2013, jedan period sigurno ćemo provesti u Sloveniji, jer verujem da će nam ljudi i atmosfera pomoći da start šampionata dočekamo potpuno spremni", rekao je selektor Ivković.

Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 22. septembra u Slovenji, a Srbija će igrati u grupi u Jesenicama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online