Ponedeljak 27. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 14.02.2013.
12:20
D. Dekić - Vesti A

Ponosan sam što kup nosi Žućkovo ime

Povodom informacija u beogradskim medijima da će tražiti da nacionalni košarkaški kup više ne nosi ime njegovog brata, Đorđe Korać je rekao da tako nešto nije izjavio, ocenivši da je njegova izjava "strogo interpretirana".

 

- Nisam tako rekao, već da treba da žalimo zbog incidenata poput ovog na finalnoj utakmici između Crvene zvezde i Partizana, ali i da ih ne shvatamo previše tragično, već da budemo optimisti - kazao je za "Vesti" Đorđe Korać koji živi u Eks an Provansi na jugu Francuske.

On je dodao da mu je bilo vrlo teško kada čuo za izgrede, ali ima veru u budućnost kupa Radivoje Korać.

Ispalo je da ste postavili uslov da takmičenje više ne nosi Žućkovo ime?

- Ja nisam neko ko bi postavljao uslove i ne znam zašto je tako interpretirano. Ponosan sam što to takmičenje nosi ime mog brata i ne bih želeo da to, kao sada jedini naslednik naše porodice bombaškim izjavama dovodim u pitanje. Godinama sam putovao u gradove širom Evrope gde se odigravalo finale kupa koji je ustanovila FIBA s imenom mog brata i pošto sam akademski slikar, najboljem strelcu uručivao jedno moje delo.

Koga vidite kao krivca za nerede i prekid utakmice u Kragujevcu?

- Navijače, ali ne prave ljubitelje košarke, već ekstremne grupe. U Košarkaškom savezu Srbije ima pametnih ljudi i na njima je da ulože napor da se to više ne ponovi.

Ima li načina da se veliki neredi poput kragujevačkog, izbegnu?


- Može se to rešiti u saradnji Košarkaškog saveza sa lokalnom vlašću i policijom. U ovom slučaju je više odgovornost na kragujevačkoj vlasti nego na sportskim institucijama, ali opet kažem mora se raditi u saradnji, ne samo u tom gradu, već i u Beogradu, ili bilo gde da se održavaju važne košarkaške utakmice.


Da li ste pratili srpsku košarku?

- Godinama sam se bavio fudbalom i kao trener imam 600 utakmica iza sebe. Zbog mog brata Radivoja je svojevremeno na utakmice išao nobelovac Ivo Andrić, a ja sam davnih dana dolazio u Beograd da gledam Dragana Kićanovića. Ostao sam u konatktu sa Radivojevim trenerom Borom Stankovićem koji je mnogo učinio da se Žućko ne zaboravi i sa ljudima iz košarkaškog kluba "Radivoje Korać" na Vračaru.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.02.2013. 22:40
A ja sam tužan što je dopušteno da kup Radivoja Koraća nije više evropsko takmičenje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online