Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 10.02.2013.
22:42 >> 00:20h
Vestionline A

Prekinuto finale Kupa zbog incidenata

Finale košarkaškog Kupa Radivoja Koraća prekinuto je sredinom treće četvrtine zbog nereda na tribinama i uletanja huligana na teren, a kako ni posle pauze nisu stvoreni uslovi za nastavak meča, odlučeno je da se finale nastavi sutra od 19 sati pred praznim tribinama.

"Puklo na tribinama" - večiti derbi prekinut

Rezultat finalnog meča Kupa Srbije u kragujevačkoj hali "Jezero" sredinom treće četvrtine bio je nerešen 43:43, kada je s tribine na kojoj se nalaze navijači Crvene zvezde u teren uletela grupa od nekoliko huligana.

Za njima je odmah utrčala žandarmerija, a onda je neko u teren ubacio dimnu bombu. Ekipe su se momentalno povukle u svlačionice, a sukob navijača se preselio se na tribine, koje je policija počela da prazni.

Posle 40 minuta pauze utakmica je trebala da se nastavi, ali je trener Partizana Duško Vujošević zasut raznim predmetima, nakon čega su čelnici Košarkaškog saveza posle većanja odlučili da se meč ne nastavi zbog bezbedonosnih razloga.

Pored Vujoševića, upaljačima je gađan i Dragan Milosavljević na zagrevanju, kao i predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović koga su huligani pljuvali i gađali raznim predmetima. Bezbednost je bila ugrožena i predsedniku KSS Draganu Đilasu, jer se tuča navijača odigrala odmah u blizini svečane lože.

Pored predsednika KSS, finalu Kupa prisustvovali su potpredsedsednici Dejan Bodiroga i Dejan Tomašević, koji su kao organizatori posle većanja na samom terenu, morali da prelome i donesu odluku o prekidanju meča. To se desilo na zahtev kapitena Crvene zvezde Igora Rakočevića koji je procenio da teren nije bezbedan za igru, a tom zahtevu usprotivio se trener Partizana Dule Vujošević. Međutim, na kraju je doneta odluka da se meč prekine iz bezbedonosnih razloga.

Termin doigravanja nastavka finalnog meča koji je prekinut u 26. minutu, biće u ponedeljak od 19 časova, a biće odigran bez prisustva publike.

"Utakmica se prekida i odigraće se sutra. Dogovor je da sednemo sa predstavnicima Zvezde i Partizana, stišamo strasti i privedemo ovaj Kup kraju. Želja svih je bila da se utakmica završi, ali u ovom trenutku to nije bezbedno po igrače, a oni su najbitniji", rekao je potpredsednik KSS Dejan Tomašević.

Zvezdaši izazvali prekid jer su spasavali druga

 

Incidenti na košarkaškoj utakmici u Kragujevcu izbili su zato što su navijači Crvene zvezde uleteli u teren i hteli da pretrče na deo s Partizanovim pristalicama, koji su fizički maltretirali jednog navijača crveno-belih.

 

Agenciji "Beta" je u policiji nezvanično rečeno da su huligani s Partizanove tribine uveli na svoj deo jednog pristalicu crveno-belih, tukli ga, zatim mu skinuli dres i zapalili ga.

 

Policija je reagovala, ali su reagovali i ljudi sa Zvezdine tribine i hteli da pređu preko terena, posle čega je intervenisala žandarmerija. Posle toga je na teren bačena dimna bomba, a igrači oba tima su napustila parket.

 

Žandarmerija je potom počela da prazni deo tribine i tada je došlo do gurkanja i tuče, a huligani su polomili veliki broj stolica u dvorani "Jezero".

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.02.2013. 23:20
Eeee Djilas,da li bi prekidao utkmicu da je vodila tvoja zvezda?!mislim da onda ne bi bilo elemenata za prekid.VOLIM PARTIZAN!
Ponedeljak 11.02.2013. 11:50
ja neznam samo dokle ce da ispastaju nevini i pravi navijaci zbog ovih debila njima treba zabraniti ulaz na sportske dogadjaje to su divljaci nadrogirani napuseni nafilovani kojekakvim tabletama umobolni tu nema ni n od navijanja za svoju ekipu debili napred PARTIZAN!!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online