Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.09.2015.
16:19
Vestionline, mondo.rs A

Žeravica: U Partizanu bi mogli da se ugledaju na Čovića

Ranko Žeravica je jedan od najboljih košarkaških trenera koje je ova zemlja imala. Odavno u penziji, ima privilegiju da taj sport sada prati na drugačiji način, onako sa strane.

Tanjug
Ne brine za Zvezdu: Ranko Žeravica

U intervjuu nedeljniku "NIN", Žeravica je govorio o trenutnim stanjima u Partizanu i Crvenoj zvezdi, o tome kako vidi izlaz iz krize za crno-bele, i zašto smatra da je Nebojša Čović pravi čovek u pravom trenutku za srpsku košarku.

"Zvezda htela Kiću, ali sam mu obećao napredak"

- Sada igrači, a bogami i roditelji, mnogo više razmišljaju o novcu tako da je situacija sada neuporedivo teža. Dalipagiću i Kićanoviću, sem sportskog napretka, nisam mogao da ponudim ništa. Garantovao sam im da će postati vrsni igrači i oni su zaista dosegli svetski nivo. Kićanovića je, recimo, želela i Zvezda, ali mislim da je presudila moja upornost i uverenje da je reč o igraču na kome može da se temelji budućnost celog kluba.

Žeravica je rekao da mu je žao što je Partizan ostao bez Predraga Danilovića koji je dao ostavku na mesto predsednika kluba. Smatra da su time crno-beli mnogo izgubili i da je pitanje da li će moći da nađe adekvatnu zamenu.

- Mislim da će Partizan ipak "isplivati" iz trenutne situacije. Duško Vujošević je, ukoliko ostane trener, dovoljno iskusan i sposoban da te probleme reši. Kako se bude približavala sezona dobijaćemo sliku o nekom novom Partizanu, koji će biti utemeljen na Vujoševićevim novim i svežim idejama. Očekujem da uprkos svim problemima, Partizan uđe u sezonu sa timom koji je kadar da se bori za visok plasman - kaže Žeravica.

Na konstataciju da u Partizanu kažu da nema novca, Žeravica primećuje:

- Novac je uvek problem, ali bilo je i težih situacija. U vreme kad sam bio u Partizanu nismo raspolagali nikakvim sredstvima, radili smo bez budžeta, morali smo da se dovijamo, nismo mogli da računamo ni na kakav siguran prihod, ali smo imali jasnu sportsku viziju.

Žeravica ne štedi hvale na račun Nebojše Čovića. 

- U Partizanu bi mogli da se ugledaju na način na koji radi Čović. On je apsolutno najkompetentniji kada je reč o sposobnosti da se dobro organizuje funkcionisanje kluba. U tom segmentu nema konkurenciju i mogu reći da je velika sreća što ga imamo u košarci. Upravo zahvaljujući njegovom radu nisam zabrinut za budućnost Zvezde. Verujem da će Čović postepeno, jer se stvari ne dešavaju preko noći, stvoriti tim za evropska ostvarenja - ubeđen je 85-godišnji Žeravica.

Ocenio je i da je privatizacija jedno od rešenja za spas klupske košarke na ovom prostoru.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online