Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.12.2012.
13:35
Beta A

Košarkaši Partizana: Spremni smo za meč sezone

Košarkaši Partizana rekli su da su spremni za najvažniji meč ove sezone u Evroligi, protiv nemačkog Bamberga u gostima.

Vladimir Lučić

Crno-belima je za plasman u drugu fazu takmičenja sutra potrebna pobeda sa više od pet poena razlike, kao i da Bešiktaš u Istanbulu izgubi od Lijetuvos Ritasa.

"Naravno da smo spremni za utakmicu. U glavi nam je samo da pružimo sve od sebe i probamo da se plasiramo u Top 16, što bi bio veliki uspeh za ovu mladu ekipu. Ne zavisimo samo od sebe, nadamo se pozitivnom ishodu u Istanbulu, ali ne razmišljamo o tome. Želimo samo da pobedimo Bamberg", rekao je kapiten crno-belih Vladimir Lučić, uoči poletanja sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

Svi igrači Partizana i članovi stručnog štaba jutros su, uprkos gustom snegu i gužvi u saobraćaju, na vreme stigli na beogradski aerodrom, odakle su odleteli direktno u Frankfurt. Do Bamberga im, potom, predstoje dva i po sata vožnje autobusom.

Lučić je kazao da je čuo da crno-bele u Nemačkoj čeka "vruć" teren.

"Čuli smo da je tako, ali to nije ni blizu atosfere u Pioniru. Posle nas imaju najbolju publiku u grupi. Njihova najveća prednost je što igraju svih 40 minuta, to su pokazali u Beogradu kada su nas u poslednja dva minuta prestigli, iako smo mi vodili sve vreme. Želimo da ceo meč odigramo u kontinutitetu i bez oscilacija", istakao je Lučić.

Bek Partizana Dragan Milosavljević ocenio je da beogradsku ekipu čeka važna i teška utakmica.

"Ova utakmica je jako važna. Svi osećamo povećan pritisak, ali je na njima možda i veći, pošto igraju na domaćem terenu. Biće jako teško, imaju sjajne šutere i znaju da iskoriste pad koncentracije protivnika, kao što je bilo protiv nas u Beogradu. Naravno, mi smo spremni i idemo na pobedu", rekao je Milosavljević i dodao da se nalazi u dobroj formi, ali da oseća i mali umor.

"Dobro se osećam, ušao sam u formu, ali ima i umora, naravno. To, međutim, ne bi trebalo da mi smeta. Ne bih da ponavljam po 50. put, ali pad koncentracije je normalan za mladu ekipu. Doduše, možda i umor ima neku ulogu u tome.

Partizan je u Evroligi poslednji put na gostovanju pobedio Armani u Milanu prošle sezone, ali je Danilo Anđušić rekao da bi to moglo da se desi u Nemačkoj.

"Tada smo preokrenuli, ali bih sada više voleo da bude bez toga, nego ako je moguće da vodimo sve vreme", rekao je 21-godišnji bek uz osmeh i dodao: "I ove sezone smo mnogo puta bili blizu pobede u gostima. Spremni smo i mislim da smo sazreli da dobijemo najvažniji meč u Evroligi ove sezone. Samo nas pobeda vodi dalje i idemo na nju. Očekuje nas težak meč. Oni su odlična ekipa, što su i pokazali u Beogradu. Idemo da odigramo što je bolje moguće", dodao je Anđušić.

Francuski plejmejker Leo Vesterman kazao je da bučni navijači Bamberga ne bi trebalo da budu problem crno-belima.

"Ovo je najvažnija utakmica i spremni smo. Znamo da imaju bučnu publiku, ali naši navijači su najbolji na svetu i znamo kako se igra u takvoj atmosferi. Biće teško, spremni smo za rat. Znam da su nam oscilacije u igri problem, ali to je problem svih mladih ekipa. Sada moramo da odigramo 40 minuta u kontinuitetu. Znamo da će biti teško", rekao je Vesterman.

Centar crno-belih Dejan Musli, koji zbog virusa nije trenirao od utakmice s Barselonom prošlog četvrtka, juče je radio sa saigračima, a trener Duško Vujošević rekao je da se mladi košarkaš oseća "dosta dobro".

Utakmica u Bambergu je prva u seriji od četiri uzastopna gostovanja za Partizan. Posle tog meča, crno-beli će leteti direktno u Budimpeštu na duel sa Solnokom u Jadranskoj ligi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online