Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 10.11.2012.
14:24
Vestionline, Beta A

Vukoičić: Svesti derbi na jednu ligašku utakmicu

Trener košarkaša Zvezde Vlada Vukoičić rekao je da želi da njegovi igrači sutrašnju utakmicu sa Partizanom u 8. kolu ABA lige svedu na samo jednu od 26 u takmičenju, uprkos tome što je "večiti derbi" poseban meč.

Želi da smanji pritisak na svoje igrače - Vlada Vukoičić

"Derbi je posebna utakmica bez obzira u kom takmičenju, u kom trenutku i na čijem terenu se igra. Koliko god, međutim, ta činjenica bila istinita i prisutna u glavama igrača mi ćemo pokušati da ovu utakmicu svedemo na najjednostavniju moguću dimenziju - kao jedna od 26 u ligaškom delu takmičenja", rekao je
Vukoičić za sajt crveno-belih.

Trener je istakao da trijumf u derbiju ne donosi ništa na sportskom planu.

"Sva ta specifičnost je prisutna, ali dva boda i poraz isto vrede kao i kada se zabeleže u preostale 24 utakmice. Ako tako budemo razmišljali, bićemo mirnije glave, mnogo koncentrisaniji, pod manjim pritiskom, a samim tim i bliži pobedi", rekao je Vukoičić.

Trener crveno-belih kazao je da poštuje Partizan i njegovog trenera.

"Još na početku sezone sam istakao da je za crno-bele najveće pojačanje predstavljalo povrataka trenera Duška Vujoševića, uz sve uvažavanje njegovog prethodnika. To se jasno moglo videti već na početku sezone, jer je ekipa od početka imala jako veliku energiju", rekao je Vukoičić.

Moramo naći snage da ustanemo - Duško Vujošević

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da će njegova ekipa naći snagu da ustane i ispravi se posle poraza od Bamberga u Evroligi i da će njegovi košarkaši pokazati da su u stanju da pokažu snagu u sutrašnjoj utakmici protiv Crvene zvezde Beograd u Jadranskoj ligi.

"Utakmica sa Zvezdom nam ne dolazi u dobrom momentu...Teško je podići ekipu i fizički i psihički...Igraič su potrošeni, ali ćemo naći snagu da ustanemo i ispravimo se", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Partizan je u petak izgubio od Bamberga u petom kolu Evrolige 72:77, iako je do pred sam kraj meča imao vođstvo. Crno-beli su trenutno prvi na tabeli Jadranske lige, sa šest pobeda i porazom, dok je Zvezda peta sa tri trijumfa.

"Zvezda ima odličan tim, ozbiljna sredstva su uložena i nije se krilo da će ove sezone napadati trofeje u svim takmičenjima. Konsolidovali su se posle nešto lošijeg početka sezone i na ovu utakmicu gledaju kao na veliku priliku. Očekujem neizvesnu utakmicu. Igraće jedna iskusna ekipa sa igračima koji su u zenitu i jedan perspektivan tim koji svakim danom treba da bude bolji... Pokazaćemo da smo u stanju da demonstriramo snagu i karakter", rekao je Vujošević.

Trener crno-belih kazao je da su njegovi igrači napredovali brže nego što se očekivalo, što je podiglo očekivanja od njih.

"Napredak igrača je išao malo brže nego što sam očekivao, pa se izgubila želja za realnošću, tako da se ozbiljan protivnik, kao onaj od sinoć, tretirao kao prosečan", rekao je Vujošević.

Utakmica Partizan - Crvena zvezda igra se sutra od 21 sat u hali "Pionir", a ulazak će biti moguć samo sa sezonskim kartama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online