Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 26.10.2012.
14:23
Vestionline, Beta A

Vesterman i Bogdanović: Presudilo neiskustvo

Plejmejker Partizana Leo Vesterman ocenio je da je neiskustvo crno-belih presudilo u porazu od Lijetuvos Ritasa u Evroligi, ali i to što on i ostali košarkaši nisu slušali trenera.

Nismo radili ono što nam je trener govorio - Leo Vesterman

"Počeli smo stvarno dobro, igrali smo kako treba, ali smo onda pali. Imali smo sedam razlike, mogli smo da odemo na 10, ali smo napravili greške i dali im priliku da se vrate u meč. Posle toga smo igrali loše, nismo radili šta nam je trener govorio i nismo uspeli da se vratimo", rekao je Vesterman agenciji "Beta".

Partizan je dobro počeo utakmicu u trećem kolu Evrolige, igrao sigurno, ali je napravio seriju grešaka, a trener Duško Vujošević je dobio tehničku, tako da je Lijetuvos krajem prve četvrtine i početkom druge napravio seriju od 16:0 i potpuno preokrenuo meč. 

Jedan od problema koji je doprineo tome je to što je Vesterman rano ušao u probleme sa ličnim greškama.

"Ne znam. Neke penale sam zaradio, a o nekima možemo da pričamo. Definitivno mislim da je u pitanju bilo neiskustvo, ne samo kod penala. Mlad smo tim i treba da napredujemo. Protiv Ritasa smo igrali dobro osam-devet minuta, a treba tako svih 40, što je možda i najteže za mlad tim", rekao je Vesterman.

Partizan u nedelju dočekuje Radnički, a onda putuje u Barselonu.

"Jeste težak raspored, ali je bio težak i pre. Ne razmišljam na takav način. Bio nam je CSKA pa smo išli na teško gostovanje protiv Budućnosti i odigrali dobro. Svaka utakmica je teška", rekao je Vesterman.

Bogdan Bogdanović je rekao da je mislio da će njegov tim da ima prednost na poluvremenu, ali da je na kraju presudilo neiskustvo tima.

"Odlično smo počeli. Mislio sam i osećao da ćemo imati 10 poena i više prednosti na poluvremenu. Tako je delovalo, ali nismo izdržali. Dali su nam dve trojke na kraju prve i druge četvrtine u poslednjim sekundama. Bez njih bi bilo lakše da se igra, a ovako je teško da se juri rezultat, ipak je ovo Evroliga", rekao je Bogdanović.

"To je iskustvo. Mi smo pali jer smo povezali sedam-osam grešaka uzastopno, a oni to iskoristili. I dalje mislim da smo bolji tim od njih, na svim pozicijama, ali je presudilo njihovo iskustvo: koristili su naše greške", rekao je Bogdanović.

Partizan je imao poslednji napad, ali je Bogdanović sedam sekundi pre kraja šutnuo i tako omogućio protivniku priliku da još poveća prednost na 69:61.

"Nije trebalo da uzimam taj šut u tim sekundama. Ipak je svaki poen bitan zbog eventualnih 'krugova' i koš razlike", rekao je Bogdanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online