Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 01.10.2012.
10:35
Blic.rs A

Slobodna Dalmacija: "Zaustavite Dušana 'silnog' Vujoševića!"

Ponašanje trenera košarkaša Partizana Duška Vujoševića u pobedi crno-belih nad Zadrom (81:74) na startu regionalne lige nateralo je novinare u Hrvatskoj da prilično oštro reaguju.

"Seje mržnju" u vizantijskom stilu - Dule Vujošević

Pod naslovom "Zaustavite Dušana 'silnog' Vujoševića!", naročito se u svom komentaru na događaje u "Pioniru" istakla "Slobodna Dalmacija".

"Tek što se vratio u staro društvo, počeo je 'režirati' tok utakmice, konkretno sa Zadrom, u svom prostačkom naletu, od kojeg bi se svi koji vole sport morali na vreme ograditi. Jer njegovo siledžijsko ponašanje, za kojim poseže kad mu zbivanja na parketu ne idu u prilog, prelazi svaku meru", piše Dragan Žura u komentaru "Slobodne Dalmacije", dodajući:

"Zasigurno će biti onih koji će svaki oblik Vujoševićevog pritiska kojim se služi da bi došao do cilja, odnosno pobede, možda i podržati. Očigledno, takvi onda nisu svesni koliko mržnje i besa iza sebe seje čovek koji u vizantijskom stilu, najpre zapali vatru, a onda tobože smiruje uzavrelo stanje. Valjalo je videti kako se unosi u lice sudijama i pritom ih rečima doslovce bičuje kao pravi kočijaš!? I ne samo to, nego se nije niti se inače ikad libi prošetati parketom kako bi sudije sterao u ćošak".

Navodeći da je trenrru Partizana na startu ABA lige išla na ruku i činjenica da je novi poverenik za suđenje, Slovenac Aleš Kamnikar, u "Vujoševićevo grotlo poslao trojicu sudija nedoraslih utakmicama visokog rizika", "Slobodna Dalmacija" dalje ističe da nije bilo vođe koji bi onemogućio strategu crno-belih da "ostatak utakmice odgleda svega pola metra od parketa", malo dalje od ulaza u zaštitni tunel.

"Zato se i dogodio njegov ostanak na užarenoj vatri Pionira čije su tribine kiptele od provale netrpeljivosti prema Zadranima, ali se nisu štedele ni kovanice te drugi sitni tvrdi predmeti. Prekid je u tom trenutku bio jedini kratkoročni izlaz iz krize! Dokle? Sve dok se ne dogodi neko zlo, prouzročeno gadljivim Vujoševićem odnosom prema sportu i sportistima", napisao je Dragan Žura za "Slobodnu Dalmaciju" u svom osvrtu na zbivanja u "Pioniru".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.10.2012. 12:32
Licemjeri iz S.Dalmacije.Zaustavite Duleta da Srbija ostane na 2 kluba.
Ponedeljak 01.10.2012. 14:57
"Slobodna Dalmacija" - slobodna od Italijana i Srba. Sve "vaše" gradove u Dalmaciji su osnovali Grci-Vizantijci, Rimljani i Srbi. Ako Cedevita i Cibona ne izbore prva dva mjesta doći će do raspada lige. Nadam se neće biti mrtvih.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online