Ponedeljak 01.10.2012.
10:35
Blic.rs

Slobodna Dalmacija: "Zaustavite Dušana 'silnog' Vujoševića!"

"Seje mržnju" u vizantijskom stilu - Dule Vujošević

Pod naslovom "Zaustavite Dušana 'silnog' Vujoševića!", naročito se u svom komentaru na događaje u "Pioniru" istakla "Slobodna Dalmacija".

"Tek što se vratio u staro društvo, počeo je 'režirati' tok utakmice, konkretno sa Zadrom, u svom prostačkom naletu, od kojeg bi se svi koji vole sport morali na vreme ograditi. Jer njegovo siledžijsko ponašanje, za kojim poseže kad mu zbivanja na parketu ne idu u prilog, prelazi svaku meru", piše Dragan Žura u komentaru "Slobodne Dalmacije", dodajući:

"Zasigurno će biti onih koji će svaki oblik Vujoševićevog pritiska kojim se služi da bi došao do cilja, odnosno pobede, možda i podržati. Očigledno, takvi onda nisu svesni koliko mržnje i besa iza sebe seje čovek koji u vizantijskom stilu, najpre zapali vatru, a onda tobože smiruje uzavrelo stanje. Valjalo je videti kako se unosi u lice sudijama i pritom ih rečima doslovce bičuje kao pravi kočijaš!? I ne samo to, nego se nije niti se inače ikad libi prošetati parketom kako bi sudije sterao u ćošak".

Navodeći da je trenrru Partizana na startu ABA lige išla na ruku i činjenica da je novi poverenik za suđenje, Slovenac Aleš Kamnikar, u "Vujoševićevo grotlo poslao trojicu sudija nedoraslih utakmicama visokog rizika", "Slobodna Dalmacija" dalje ističe da nije bilo vođe koji bi onemogućio strategu crno-belih da "ostatak utakmice odgleda svega pola metra od parketa", malo dalje od ulaza u zaštitni tunel.

"Zato se i dogodio njegov ostanak na užarenoj vatri Pionira čije su tribine kiptele od provale netrpeljivosti prema Zadranima, ali se nisu štedele ni kovanice te drugi sitni tvrdi predmeti. Prekid je u tom trenutku bio jedini kratkoročni izlaz iz krize! Dokle? Sve dok se ne dogodi neko zlo, prouzročeno gadljivim Vujoševićem odnosom prema sportu i sportistima", napisao je Dragan Žura za "Slobodnu Dalmaciju" u svom osvrtu na zbivanja u "Pioniru".

2024 © - Vesti online